Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 431959 alkalommal)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
Re:Merkur
« Válasz #285 Dátum: 2011. Február 08. - 14:23:43 »
Ha az 5% kedvezményre gondolsz, az még mindig karcsú, mert EM-nél: 19.500 - 5% = 18.525 Ft, Zöldboltban: 17605 Ft. Legalábbis a mai napi webshopos árak alapján.

SicTransit

A kedvezménnyel, valószinüleg változni fog ez is javascript:void(0); :Mosolyog

Egyébként a fent emlitett bolt is tőlük veszi.....
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #286 Dátum: 2011. Február 08. - 15:19:14 »
Érdekes gondolatmenet,elismerem!

Lehet,hogy én is beszállok,de részemről a Chrome verzió jöhet számításba!Remélem azt is be lehet majd szerezni.

Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #287 Dátum: 2011. Február 08. - 17:01:58 »
Kedves Velosolex!

Kérlek provátba add meg Anna elérhetőségét!

Üdv.
T.
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #288 Dátum: 2011. Február 11. - 13:37:13 »
Futurral eddig 2 borotválkozásom volt, és mélységesen fel vagyok háborodva. Olyan alaposra sikerült, hogy ez miatt holnapig várnom kell az újabb alkalomra  :fetreng: , szörnyű   :borz1:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Szám Bácsi

• Törzstag
« Válasz #289 Dátum: 2011. Február 11. - 16:46:34 »
 :fetreng: :sör:

Nem elérhető calabar

• Tag
Merkur - egy meg(t)érés története
« Válasz #290 Dátum: 2011. Február 14. - 14:51:49 »
Sziasztok,

már egy ideje fogalmazgatom magamban a történetet, megtérésem történetét, és annak tapasztalatait. A főszereplők két borotva, Merkur 23c és 38n, meg jómagam, néhány kiegészítővel.

Mindeddig, lassan évtizedes távlatban pamacsos, de cserélőfejes borotvával borotválkoztam, minden reggel, mivel olyasmi munkám van, ahol sima képpel, vagy legalább is fazonírozott arcszőrzettel szokás megjelenni, vagy aki nem teszi, az vállalja, hogy bizonyosan spanyolnak vagy esetleg amerikai katonának nézik (-;

Tehát a reggel rituálé része volt mindig is a habos, pamacsos borotválkozás, a teával, meg a friss, kinyitott ablakkal, ami miatt lázadt is kellőképpen a család, főként télvíz idején.

Olvasgatva a monitor előtt üres pillanatokban jutottam el PP-hez (itt és így is köszönet edrosenak áldozatos szerepvállalásáért és remek íráskészségéért, ahogyan dícséret illeti legalább alsótagozatos magyartanárát!), és kaptam kedvet egy újabb lépés megtételéhez.

Eljött a pillanat, de éppen időm nem nagyon lévén, gyors döntést hoztam, és vettem egy éppen kézhez kerülő Merkur 38n borotvát, illetve hozzávaló Merkur pengéket is.

Kézbevételkor nyilvánvalóan jó benyomást kelt, olyasmit, mint amikor valaki belép egy szobába, koppan a cipősarka, és körülnéz, és látja, hogy nézik. Én is néztem, forgattam és tetszett, volt súlya, szép volt a króm és a fekete nyél hűvös egyszerűsége. Az első borotválkozásnál óvatosan vettem kézbe, visszacsengett apán szava, miszerint az (ti. a DE) "véres tud lenni, mint egy lovasroham”.

Az első beavatás szép, alapos habbal, óvatosan történt. Mivel a borotva súlya érezhető volt – sokkal súlyosabb, mint bármelyik, amit addig tapasztaltam – szinte nem is nyomtam meg, hagytam, hadd vigye saját magát előre. Hát, csak nehezen, sokadik áthúzásra lett érdemesnek nevezhető simaságú az arcom. Na de a nyakam, az megszenvedte, és még szőrszálak is maradtak. Bizonytalan voltam, ott volt a kezemben egy tekintélyt sugárzó szerszám, és én mégsem tudtam vele mit kezdeni. Talán én lennék a hibás? Ezért leszek egy-egy borotválkozás után olyan, mint Napoleon gárdistái Waterloo-nál?

Aztán elgondolkodva rájöttem, hogy az ismeretlenség két tényező miatt vezet olyat vérfürdőhöz, aminek a közepében üldögéltem: a borotva súlya és a szár hosszúsága. Az eddigi tapasztalataim hosszabb szárral, és lényegében három újbeggyel történő fogáson alapultak. A megoldás egy újabb borotva beszerzése volt, ami a 23c. Itt az eredmény egyértelműen jobb: hosszabb szár, könnyebb test, a pengecsere is immáron rögzült a két borotválkozás/Wilkinson-ra.

Tehát kezdő DE használó következtetései: az átmenet legyen fokozatos (ez majdnem úgy hangzik, mint Burke véleménye a francia forradalomról, de tudjuk, a forradalmak, a hirtelen változások véresek…). Igyekezni érdemes az ismeretlenséget a minimumra csökkenteni, mert a penge nem ismer kíméletet, zéró toleranciája van. A hiba véres hiba lesz. Mostanra már minden megy a maga útján, egyre jobb és jobb reggelek indulnak, a 23c teszi a dolgát, a lovasrohamok pedig talán végleg a múlt részévé váltak. A 38n-t néha előveszem és kerülgetjük egymást, tisztelettel és távolságtartással, úgy kb 30 fokossal.
Üdv,

calabar

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #291 Dátum: 2011. Február 14. - 15:12:36 »

Kedves Calabar !

Egy javaslat. Vedd a kezedbe a Merkur pengét, majd miután megyőződtél arról, hogy nem veszélyeztetsz vele senkit, dobd el, lehetőleg Mekka felé, a bal kezeddel, a jobb válad fölött hátra,  amilyen messzire csak tudod.

Tegyél a már említett merkur DE készülékekbe BÁRMILYEN más - akár gyanúsan olcsó - pengét, és láss csodát......

reofil
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

FBP

• Vendég
« Válasz #292 Dátum: 2011. Február 14. - 15:22:56 »

Kedves Calabar !

Egy javaslat. Vedd a kezedbe a Merkur pengét, majd miután megyőződtél arról, hogy nem veszélyeztetsz vele senkit, dobd el, lehetőleg Mekka felé, a bal kezeddel, a jobb válad fölött hátra,  amilyen messzire csak tudod.

Tegyél a már említett merkur DE készülékekbe BÁRMILYEN más - akár gyanúsan olcsó - pengét, és láss csodát......

reofil
hmmm...nagyon messzire ne dobd, mert még rájöhetsz, hogy:
1. vagy a készüléket nem a te szőröd/bőröd részére alkották;
2. vagy nem a készülékben, nem a pengében, hanem a technikádban van a hiba;
3. vagy tényleg nem felel meg ez a penge a szőrödnek/bőrödnek. (ez esetben se dobd el, hanem van itt egy "Jó tett helyébe...", vagy "Csere" topic)

Nekem az említett pengével eddig semmi problémám nem volt, túlzás lenne bármiről egyszerűen kikiáltani, hogy vacak. Viszont az cáfolhatatlan, hogy drága, és hogy olcsóbban is vannak jó pengék.
Nem mellékesen, meg itt OFF, de nekem a Trumper cuccai nem jönnek be...de nem adom fel, ma is beszereztem egy szappant...hátha bennem van a hiba  ;D

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #293 Dátum: 2011. Február 14. - 15:34:56 »
FBP,

Trumper Skin Food-ból melyiket próbáltad? Nekem eddig a Coral és a Lime volt meg, és bár a Coral mindent elborító gázolajos rózsaillatától néha nekem is hányingerem volt, a hatása vitathatatlan. A lime-nak pedig az illata is nagyon tetszik, habár a feleségem román vonat felkiáltással fogadta :)

Nem mellékesen, meg itt OFF, de nekem a Trumper cuccai nem jönnek be...de nem adom fel, ma is beszereztem egy szappant...hátha bennem van a hiba  ;D
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #294 Dátum: 2011. Február 14. - 15:37:28 »
Ez itt tényleg off, de a szantálos skin food nagy kedvenc  :borz1:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

FBP

• Vendég
« Válasz #295 Dátum: 2011. Február 14. - 15:43:41 »
FBP,

Trumper Skin Food-ból melyiket próbáltad? Nekem eddig a Coral és a Lime volt meg, és bár a Coral mindent elborító gázolajos rózsaillatától néha nekem is hányingerem volt, a hatása vitathatatlan. A lime-nak pedig az illata is nagyon tetszik, habár a feleségem román vonat felkiáltással fogadta :)

az ide vonatkozó topicban már írogattam a skin food tapasztalataimat, nem szeretném bosszantani a nagyérdeműt itt az OFF témával. majd PÜ-ben írok róla.

Nem elérhető creativehun

• Törzstag
« Válasz #296 Dátum: 2011. Február 14. - 16:17:33 »
Szerintem senkit nem bosszantasz vele.Szerencsére ez itt nem politika.Nekem- és szerintem nem vagyok vele egyedül- ismeretlenül is lett itt több olyan szőrtársam akikkel szinte baráti viszonyban lettem az idő múlásával.Attól,hogy egyikünknek vagy másikunknak ez vagy az a termék esetleg márka vagy illat nem jön be még semmi nem változik.Ugyanazok maradunk egymásnak akik eddig és nem hiszem,hogy ölre mennénk emiatt :)
Style: safety razor
Hardware: Gillette Adjustable Safety razor 1-9/slim/ I 3 data code,Mühle super badger silver tip shaving brush
Software: | Trumper Rose Shaving Cream| Trumper Coral Skin Food

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #297 Dátum: 2011. Február 14. - 16:57:24 »
Naná, hogy nem. Lám, én is milyen jóban vagyok azokkal, akik levécéillatosítozták a T&H West Indian Lime-ot, viszont Grasse-t alázó minőségű és természetességű illatot tulajdonítanak az Arkónak...    :evil:

zsolabácsi

• Vendég
« Válasz #298 Dátum: 2011. Február 16. - 07:34:18 »
"Olvasgatva a monitor előtt üres pillanatokban jutottam el PP-hez (itt és így is köszönet edrosenak áldozatos szerepvállalásáért és remek íráskészségéért, ahogyan dícséret illeti legalább alsótagozatos magyartanárát!), és kaptam kedvet egy újabb lépés megtételéhez. "

Kedves Calabar!
Az írásodat olvasva úgy tűnik  neked is volt gyerekszobád (és magyartanárod is)! :sör:

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #299 Dátum: 2011. Február 16. - 07:55:00 »
Calabar, szép és élvezetes bemutatkozás volt, üdv itten!  ;)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici