Szia morphin!
Hú, bocs elfelejtettem válaszolni ezzel kapcsolatban. Szívesen megélezem a késedet a gépemen. Azonban, ahogy említetted ha rendszeres használatban lesz, és hozzászoksz a jóhoz, akkor kb 1 hónap múlva újra esedékes lesz egy retouch. A megoldás tényleg az, ha veszel 1-2 követ. Én egy 300Ft-os kaszakövön kezdtem, ami gyakorlatilag bármely barkácsboltban, gazdaboltban kapható, de ez olyan semmilyen, síkolni kell, lepattan, elég gyenge minőségűek, de a semminél talán jobb. A longball által említett fehér kerámiakő az már drágább mulatság, és valószínüleg sokkal jobb, azonban ezeken nehéz szépen egyenletesen dolgozni, sokkal jobb, ha egy legalább pengeméretű kövön tanulod meg az élezés csínját. Ha esetleg otthoni tuningra adod a fejed, egy lesíkolt betonlappal is tökéletesen lehet nagyolni és egy lesíkolt kerámialapon meg fenni. Bőröd meg úgy tudom van, de elötte nem árt egy vizes farmernadrágszár sem :-)
Ha komolyabb cuccban gondolkodsz, akkor a betonlap és kerámia helyett nem árt beruházni egy kerámia kőre, avval és a farmer/bőrrel viszont mindent meg tudsz oldani. Ja és nem árt, ha a youtube-ról lenézel egy pár oktató videót, mit hogyan és miért.