Nem tudom milyen hadikörülmények közt rozsdásodhat a penge már közvetlenül egy borotválkozás után, de jó lenne rájönni, hogy mi ennek az oka, ráadásul annyira nem jellemző a 12% krómtartalmű acél felett. Mondjuk Szegeden mikor legutóbb jártam elég érdekes szagú víz folyt a csapból. Kifejezetten termál, ill. kénes szaga volt. Lehet ennek köze lehet a rozsdásodáshoz? Akinek rozsdafoltos a pengéje, megírná, hogy országunk mely régiójában használja? Csak kiváncsiság képpen, hogy van-e köze a csapvíznek az ügyhöz.(biztosan van)
Nálam van egy tényleg hadiviselt LP1823 (kb ugyanolyan, mint az S625) Super Chrome pengével a zuhanyomban, immár kb 1 éve, talán 1 szer ha volt benne cserélve a penge ezidő alatt, nagyon ritkán használom, és csak akkor ha zuhany közben érzem, hogy valahol netalántán maradt a nyakamon még egy-egy szál borosta. Kb 1 éve kapja minden nap a ráfröccsenő vizet, párát, de kifejezetten rozsdának nyoma sincs a pengén ( tegnap szétszedtem, megnéztem), csak feketés/sárgás elszineződés ott ahol érintkezik a tartó ill. fedlappal ( tehát nem is az éle), ellentétben a borotva feje ( fedlap belső része ) egy-egy pont 'leöblíthető' rozsdafolt nálam is megjelent. A sűrűbben használt LP1822-n viszont még eddig sosem.