tomi- a Shark, a LORD International cég egyik subbrandje, főleg Afrikai, Eurázsiai és Amerikai piacra szánták. Eldobhatóból van itthon is, Shark DE pengéből viszont nincs.
Véleményem szerint a Shark SuperChrome-nak kb olyannak kéne lennie minőségben, mint a LORD SuperChrome, azonban ebben sem vagyok teljesen biztos, mert a LORD a drágább és ráadásul az eldobhatók közt is érződik különbség, tán kimaradtak az utóbbi évek fejlesztéseiből, a 2009-es a LORD Prémiumokon (objektíven) érzékelhető R&D-ből biztosan. A Shark DE pengékről nem tudnék nyilatkozni, sosem próbáltam még.
ed- csak egy dologgal nem értek egyet: az objektív célzatú tesztelésnek igenis komoly jelentősége van, hiszen az él geometriáját, a bevonatait meghatározni, teljesítményét, tartósságát, sőt akár az árát pedig mérni lehet számokkal és ez alapján már komoly objektív összehasonlítási alappal rendelkezünk. És, hogy a sok acélfajta, élfajta közül egy-egy személynek melyik lesz az etalon, az már marketing, branding, goodwill és csak ezek után jönnek az egyén szubjektív tényezői a képbe. Én már találkoztam nemegyszer használhatatlan pengékkel, amik akár objektíven, akár szubjektíven 'a la natúr sz@r' minősítést kapták minden tesztelőtől.
Ezért is gratuláltam Juby-nak, mivel a beszámolója alapján igazából nem a pengéket minősítette, hanem (objektíven) saját borotválkozási tudományát. Kb. olyan szinten művelheti majd a borotválkozást, mint apám, akinek - ha nincs más- akár egy jól megfent "kisbaltával" is sikerülne tökéletesen megborotválkoznia, és utána kb. annyit dünnyögne, hogy " Fiam, evvel a szerszámmal csak annyi a gond, hogy a nyele kicsit hosszúra sikeredett" ...
( nagyon hasonlóra volt már példa! )
Hogy-hogy csinálja nem tudom, de a kérdés itt is, hogy a 'tudománya' ( vagy ráérzése) objektív vagy szubjektív-e ?
Persze ő is érzi akár a minimális különbséget a különböző pengék közt, de valahogy mindig ráérez az adott penge által nyújtott megoldásra.