Lehet hogy buta kérdés, de miért kell érzékeny bőrrel kifejezetten agresszív borotvát használni, különösen akkor, amikor az R89 pont jól működik?
Ez kb olyan kérdés, mint ha valaki nem szereti a hideget, de kíváncsi melyik skandináv országba kiránduljon januárban.
Lehet használni, nagyon is jól, csak a megfelelő penge kell hozzá. Egy agresszív borotva kevésbé agresszív pengével hatékonyabb, mint egy megbocsájtó borotva élesebb pengével. Persze ez csak az én szubjektív véleményem, és ettől egy R89 még kiváló borotva lesz, csak többet kell vele dolgozni.
Akkor röviden:
A hagyományos sokpengés borotvákkal csak kínlódtam. Régóta szemeztem a DM-ben a Wilkinson müanyag DE borotvával, amit aztán meg is vettem. Tapasztalatlanságból és mert szerintem nem is jó borotva (túl nagy fej, rossz tapintási érzet, rossz súlyelosztás), gyorsan rendeltem magamnak "igazi" DE borotvákat. 1 kínait, egy Mühle R41-et, egy R89-et és egy Fatip Piccolot. Ez kb 2 hónap alatt zajlott le. Talán butaság volt beruházni hirtelen ennyi borotvába, de ki akartam tapasztalni a számomra megfelelőt. Akár rosszz, akár jó döntés volt, ezek a borotvák már a szekrényemben vannak. Szeretném mindet a lehető legjobb pengével használni, mert amúgy élvezem, hogy cserélgetem. Mindegyik valamiben jobb a másiknál.