.. áhhhh!
Tudtam én, hogy mindegy mit írunk! .-) A kíváncsiság... mennyien élnek kihasználva ezt az emberi tulajdonságot!!!
Gyufa! A modern kések éle a bevonatokon múlik. A szilikon nem fogja ezt annyira bántani, ebben egyetértek, de azokon a pontokon, ahol ez a bevonat már megsérült ( és itt van a bibi mindig), elméletileg csak ideig-óráig fogja 'megbőrözni' magát az acél, és ez az ideig óráig már kevés lesz akár egy borotválkozásra... Ebben a 'megbőrözésben' pedig a tesztjeim is megerősítenek... próbálj meg egy M3-at egy 5K-s kövön ezzel a módszerrel újraélezni. ( Ez nem puha mint a szilikon, eddig ok, de mégis itt jön a pont) A kések annyira el vannak fektetve, hogy az élpontok nem is érnek a kőhöz. Ha pedig a kő 'szilikonból lenne' ( ezt is kipróbáltam, nálam puha szivacságyra ragasztott körömfényesítő volt az eszköz) a bevezető élt simogatjuk vele, nem is az élpontok környékét.... Szóval a dolog duplán bukik az M3-nál... az egész egy nagy humbug... egy M3-at nem lehet újjá varázsolni! Akárki akármit ír róla... viszont lehet használni akár egy fél évig is, persze ráfogva, hogy még k.va jó! :-)
Rotbart kérdésére is gyorsan reagálok, a rossz minőségű acélt is meg lehet élezni, de ez is összetett, mert nem minden anyagot lehet pöpecűl megélezni, például képzelj el egy gyurmadarabot, amit megpróbálsz megélezni. A molekulaszerkezete miatt egy idő után elfoszlik, nem lehet neki csak egy bizonyos vastagságú 'éle', azon túl, amit az anyagszerkezete még elbír. Ugyanígy a fémeknél is. Vagy adott lesz egy bizonyos élpont limit, vagy ha az már elég éles, azt már nem fogja tudni tartani vágásra. És itt jönnek képbe a bevonatok, amik optimalizálják ezt és az anyag és energiaköltséget.
Végül pedig, a krémezőcsíknak nincs sok köze ehhez a dologhoz, akár van rajta, akár nincs. Ezeket általában beágyazzák, tehát nem igazi távtartók. Ha mégis számolnának vele, (de nem számolnak), akkor ha leamortizálódik a krémezőcsík, az nyilván ront egy kicsit a borotválkozási élményen, de mi meg egy kicsivel több pre-shave-t használunk, hogy ezt kompenzáljuk.... Egyel több dolog, ami miatt a kedves felhasználó, -aki nincs tudatában, hogy a borotválkozást, hogy művelik minálunk- hamarabb kivágja a kukába a fejet és vesz egy újat...