A spektrumon láttam régebben egy műsort (a címe az volt, hogy Ki hitte volna?), melyből kiderül, hogy a legtöbb izzadsággátló aktív összetevője alumínium vegyület. Ez az alumíniumvegyület szépen eldugaszolja a verejtékcsatornákat és így meggátolja a verejtékezést. A verejtéknek egyébként szagtalan, csakhogy verejtékezéskor zsírsav és fehérjék is kerülnek a bőrre, aztán ezeken elkezdenek szépen lakomázni a bőrön lévő baktériumok és az étkező baktériumok mellékterméke a kellemetlen szag. Vannak másfajta termékek, melyek úgy működnek, hogy nem zárják el a verejtékcsatornákat, hanem a baktériumokat ölik meg. Véleményem szerint ez az egészségesebb (pedig pont én is a alumíniumosakat használom). És ha jól tudom ezektől az alumínium vegyületektől van az is, hogy a hónaljon ilyen kis kemény bőrduzzanat keletkezik (orvosi megnevezést nem tudok), ilyen már velem is esett meg, de szerencsére elmúlt. Ha tudtok baktériumölős fajtát mondjatok lécci.
Ebből a műsorból kiderült az is, hogy mely illatok hozzák a két nemet izgalomba. Ezt úgy nézték, hogy különböző illatokat szagoltattak emberekkel és közben mérték a véráramlást a nemiszervekben. Ebből a kutatásból kiderült, hogy a férfiakat a levendula és a tökkel töltött pite illata hozza legjobban nemi izgalomba, a nőket pedig az uborka és az édesgyökér illata.
A tusfürdőkben és samponokban lévő vitaminokról is olvastam valahol, de már nem tudnám megmondani, hogy hol. Ez igazából csak parasztvakítás, a sampon és tusfürdő olyan kevés ideig van a testen, hogy annyi idő alatt gyakorlatilag semmi nem szívódik fel ezekből a vitaminokból.