Gyufa- nagy
! de ki kell egészítenem: Tudor, Vidor, Morgó-ra!
Én is ennek a fórumnak köszönhetem, hogy haladtam a témában!
Amiben viszont nemrégiben változott a véleményem és pont ezért fordítva próbálom megközelíteni a dolgokat... 7 milliárd emberből, jó ha pár millió tud borotválkozni... Értem úgy, hogy végül is ez is egy "szakma", a fodrászok, borbélyok tanulják, míg nekünk csak autodidakta módon otthon van lehetőségünk próbálkozni, esetleg az elméletről az internetről meríteni...(de ez sokszor kevés, sőt néha félrevezető). Oda akartam kilyukadni, hogy amikor valaki egy nagy (elismert) gyártó termékét "kritizálja", én most már egyre biztosabb vagyok benne, hogy Ő az, aki nem "érzett rá az ízére", hiszen ezeknél a gyártóknál is tanult mérnökök vannak, akik azt tartják szem előtt, hogy a termékeiket megvegyék, élvezzék stb. ( nyilván vannak olyan szempontok is, amik ellenünk, vagy a tökéletes borotválkozás ellen vannak).
Azért írtam, hogy a tapasztalat nagyon számít, mert érdekes módon most már majdnem tökéletesen meg tudok borotválkozni például egy Astra pengével, amivel addig komoly gondjaim voltak, vagy a Gillette Adjustable-nek akármelyik fokozatával, amivel szintén nem voltam túl sikeres. Nálam semmi sem változott csak a hozzáállásom. Így arra a következtetésre jutottam, hogy nagyon nagy mértékben nem számít sem a penge, sem a készülék, leginkább az számít, hogy mi hogyan állunk a dologhoz az adott helyzetben. Szóval mindenkinek odáig kéne eljutni, hogy ez a hozzáállás ( és ez a nagy szubjektum, mert ebben lesz a mozdulat, tapasztalat is) nagy ívben verje a rendelkezésre álló materiális eszközöket...