Szerző Téma: KAI5  (Megtekintve 10357 alkalommal)

Nem elérhető Penge

  • Témamoderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2700
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
KAI5
« Dátum: 2012. Február 22. - 16:11:04 »
Jöjjön a Feather kisöccsének gyors tesztje, ismerjük meg hát őt is... ezzel a készülékkel nem nagyon fogunk itthon találkozni, rengeteg okból kifolyólag.
A kisöccs pedig részemről inkább öcsi, sőt már-már öcsike is lehetne és hozzá kell tennem, a Feather MR3-at ezidáig nem tudtam lenyúzni, szinte már zavar, nehogy már véső kalapács kelljen hozzá... Nem így a KAI patron, amit 4 használat után eltüntettem a kukában.
Az első és legfontosabb észrevételem, ami még használat előtt feltűnt, hogy ugyanazok a hullámok találhatók ezeken a pengéken is, amit sokan észrevételeztünk a KAI DE pengéin. Mivel alaposan végigkuksiztam mikroszkóp alatt is, most már egész biztos vagyok benne, hogy a periódikusan ismétlődő hullámok gyártástechnológiai hibából származnak. Szal öcsike rágta a körmét... A bevezető él egyáltalán nem egyenletes, a "hullámok" tetején majdnem egészen az élpontokig érnek. Ez tanulság számomra is, valószínűleg, ahogy átvezették a korongokon a szalagot, egy tengely vagy csapágy kopása, vagy valami nagyon hasonló bibi az oka. Mindenesetre látszik a korongos élezési metódus. Sajnos ez a hiba visszaköszön a borotválkozásnál is, úgyhogy teljesen le voltam hangolva.

Magát a készüléket az egekig dicsőíteném, modern átlátszó gumírozott nyél, szuper puha, tapadós fogással, szuper súlyelosztással, az anyagok megválasztása tökéletes, a befogórendszer is tökéletes, nekem olyannyira tetszett!... csak az élezés minősége ugyebár mindent lehúzott... A kis, tükörre felcuppanó borotva rögzítő korong is a világ legnagyobb találmánya, más gyártó is alkalmazhatná, én vevő lennék rá. Szóval ötletekben, kivitelezésben nincs gond.

A patronokban található pengék rendszere megfelel a Gillette legújabb rendszereivel, tehát függesztett 'rugós' pengékről van szó, ami elméletileg a legjobb élményt biztosítaná. A fej az 5 pengéhez mérten kicsit bumszli, de modern gyerekek már ehhez szoktak hozzá... A kések élgeometriája megegyezik a modern gót ívűeknél használtakkal, mikroszkóp alatt, ahol nem érzékelhető semmilyen hullám, szépen megmunkált jól kidolgozott éle van, a bevezető élen kívül csak az élpontok közelében érzékelhető a szögváltás, de ez sem síkban, hanem egy nagyon szépen megmunkált ívben, kb. ugyanúgy, ahogy egy modern Gillette pengénél.     

Sokat nem fogok írni a teljesítményéről mert, lehangoló a gyártási hiba miatt. A kések nem annyira élesek, mint a Feather, de még így is AAK, ugyanúgy, ahogy a KAI DE-nél tapasztalhattuk, azonban a hullámos él miatt csak az egyenes területeken lehetett vele viszonylag normálisan borotválkozni, bár itt is érződik, hogy az 5 penge kicsit szánt és vet. A felfüggesztett rugós pengék gondolnám, hogy szépen kijavítanak minden hibát, de a nyaki ill. állrésznél magától megvágja az ember fiát még WTG-nél is, méghozzá pont azokon a helyeken, ahol a belefent hullámok már szinte az élpontokat "nyaldossák". Tesztjeim megerősítettek ebben és abban is, hogy ezt eredetileg nagyon nem így tervezték, mivel ezeken a pontokon  pár húzás után a késünk megsérül. Egyébként ez a hiba ugyanígy érzékelhető volt a DE nél is, azonban az 5 penge ezt most érezhetően és láthatóan kihozta.

Nos, 4 borotválkozás után az eszköz életveszélyessé vált, úgyhogy a KAI tesztnek ezennel vége, és csak reménykedhet aki ilyet vett, hogy a gyártó orvosolja ezt a felfedett hibát és egy következő széria már a mérnökök által megtervezett szerint kerül a boltokba. Azért is sajnálatos a dolog, mert többféle patront is lehet hozzá kapni ( Smooth, Hard stb.) más más tulajdonságú pengével, és ez is nagyon tetszik, de így a KAI márkanevet valahogy mostantól sötét felhők közt fogom látni.

Nem is tudom, hogy értékeljem, olyan mintha vettem volna a szalonban egy vadi új, hengerfejes Lexust...


Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici