Szerző Téma: Lord  (Megtekintve 308890 alkalommal)

Nem elérhető Black

• Törzstag
Re:Lord
« Válasz #1095 Dátum: 2016. Április 27. - 12:13:17 »
Vagy csak amúgy  :D
 :peace:
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető Narakh

• Törzstag
« Válasz #1096 Dátum: 2016. Április 27. - 20:46:20 »
Penge nélkül jól zár? Az enyém picit kattan/pattan is a csavarás legvégén.
Megnéztem - penge nélkül is ugyanaz a helyzet. Lehet egy kis görbület a fejben, vagy tudom is én. Mindenesetre köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Amondó vagyok, hogy egy L6 kerül majd a helyére, csak már nagyon hó vége van. De mindenesetre írtam Pengének.
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."

Nem elérhető Narakh

• Törzstag
« Válasz #1097 Dátum: 2016. Április 28. - 17:24:23 »
Közben kicsit filóztam magamban, és arra jutottam, hogy mivel a kezdeti szerencsétlenkedés ellenére is bejön a DE-es borotválkozás, inkább "átugrom" az L6-ot, és veszek rögtön egy csinosabb komolyabb szerszámot, hosszú távra.

Az ajánlásokból úgy veszem ki, a Merkur 34C és az Edwin Jagger DE89 közül inkább utóbbit szokás győztesnek kihozni. Szerintetek van akkora differencia, hogy ha egyébként a Merkur tetszene jobban, dolgozzak a szépérzékemen, vagy nyugodtan játsszam meg, amelyik szimpatikus?

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #1098 Dátum: 2016. Április 28. - 17:38:42 »
Ezt nem tudom láttad-e, hátha egymás mellé téve, egy helyen olvasva segít dönteni.
http://shavenook.com/showthread.php?tid=1029

Nekem nem volt 34C-m de a HD nyél nekem bejön külcsínileg. Van más borotvám ilyen nyéllel (37C), és azok alapján azt mondom, hogy a hosszabb nyél nekem szimpatikusabb, R89em van, az kb ugyanaz mint az EJ89. Mondjuk nekem az EJ nyelek annyira nem jönnek be külsőre, de ennek ellenére az a nyél hossz könnyebben kezelhető súlypontot eredményez (nekem). Szóval én az EJ89-re (vagy inkább Mühle R89-re) szavaznék a kettőből. Fej tekintetében meglehetősen hasonló a két készülék, ha nem egyforma. De majd jön valaki aki használta mindkettőt, és mond valamit.

Szerintem jó döntés hogy kihagyod az L6-ot (pedig már majdnem felraktam egy kezdő készletet Elad-ba   :crazy: ), tudom, ment a fika a Merkur topikban, szerintem kicsit eltúlozták a srácok, de mondhatjuk hogy minden ízlés dolga. Így nehéz erre a kérdésre válaszolni helyetted. Javaslom próbáld megnézni mindkét modellt élőben, és ne a netes képek alapján akarj dönteni. Hogy a hosszabb vagy a rövidebb nyél jön-e be, azt úgyis csak akkor fogod igazán tudni, ha már kipróbáltad mindkettőt.

Hát, ilyen hozzáállással nem sok jót jósolok neked ebben a műfajban  :crazy: akarom mondani, de, jó sok borotvát  :fetreng:

OFF
egyébként az ilyen jellegű filozofálgatásoknak/kérdéseknek inkább a "Kezdésnek mit"-ben jobb helye lenne, mint itt, az adott márka topikjában.

Nem elérhető Narakh

• Törzstag
« Válasz #1099 Dátum: 2016. Április 28. - 17:56:58 »
OFF
egyébként az ilyen jellegű filozofálgatásoknak/kérdéseknek inkább a "Kezdésnek mit"-ben jobb helye lenne, mint itt, az adott márka topikjában.
Erre én ia gondoltam, de aztán itt hagytam, mert az itteni hozzászólásaimhoz kapcsolódik. :bocs:

A linkelt cikket épp ma olvastam, de inkább csak bizonytalanabb lettem tőle. Az az igazság, hogy nagyon tetszik a Merkur nyersebb, "ipari" dizájnja, ez meg pont szembe megy az észérvekkel. :)

Van olyan hely, ahol ezeket élőben lehet látni?

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #1100 Dátum: 2016. Április 28. - 18:05:04 »
Merkur Muhle az ExtraMetalban
EJ meg a Neroliban

Miert kell hogy mindenkinek ugyanaz tetszen? Mindket cuccnak van rajongo tabora, szoval nem az a kerdes hogy masnak melyik szimpibb, hanem hogy neked melyik az. Szerintem russzul nem jarhatsz ha a kinezett ket modellbol valasztasz.

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #1101 Dátum: 2016. Április 28. - 20:10:13 »
Úgyvan!
Amelyik szimpi, azt válaszd, hidd el, az lesz a jó!  :thumbup:
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető daróc

• Törzstag
  • ARKO-t tartósan használó, tapasztalttal bíró
« Válasz #1102 Dátum: 2016. Április 30. - 05:47:57 »
Lordból a legjobb készülék az L111. Amennyire nevetségesen olcsó, annyira hatékony és alapos készülék.
Sokak szerint ronda, de ez is relatív. Nem olyan szép, mint egy EJ, de nem rondább, mint egy reluxa.
Ha a Lordok közül egyet kellene választani, csak azt választanám! 
Teljes egyetértéssel csatlakozok melléd
Az L111 igazán eltalált
az L6 - al nekem is voltak gondjaim, sehogy se találtam a kéztartást.
...Bár a munkádon más keres - dolgozni csak pontosan, szépen,
 ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #1103 Dátum: 2016. Május 02. - 15:31:48 »
Penge nélkül jól zár? Az enyém picit kattan/pattan is a csavarás legvégén.
Megnéztem - penge nélkül is ugyanaz a helyzet. Lehet egy kis görbület a fejben, vagy tudom is én. Mindenesetre köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Amondó vagyok, hogy egy L6 kerül majd a helyére, csak már nagyon hó vége van. De mindenesetre írtam Pengének.

Ahoj, sajnos nem kaptam meg az üzidet... írok privit...

Nem elérhető Narakh

• Törzstag
« Válasz #1104 Dátum: 2016. Május 02. - 15:35:34 »
Ahoj, sajnos nem kaptam meg az üzidet... írok privit...
Ó, ne haragudj - láttam, hogy itt már egy ideje nem voltál fenn, és inkább Skype-on írtam. :bocs:

Nem elérhető Baracky

• Új tag
  • *
« Válasz #1105 Dátum: 2016. Május 03. - 12:55:57 »
Sziasztok!
Végigolvasva a topikot a következőket szűrtem le:
L5: Gillette klón
L6: Merkur klón (többség által javallott, bár vannak kivitelezési gondok)
Smart: ugyan olyan fej, mint az L6, csak műanyag nyéllel.
L111: ár/érték arányban kitűnő, mindenki dicséri. Megjegyzem nekem is ilyen Lordom van, és bejövős.
LP1823: na erről nem sokat találtam a leírások közt...

Általában, azt javasoljátok, hogy mindet ki kell próbálni, mert ezért az árért nem érhet nagy csalódás.
Ezzel egyet kell értenem.

Viszont még mindig van kérdésem a témában:
L6 és a Smart között csak a nyél okozza a 900 forintos árkülönbséget?
Mert, ha a fej, minden szempontból (menet, kialakítás, anyaghasználat, felületkezelés) egyforma, akkor Smartot veszek és esztergáltatok rá nyelet ingyen.
LP1823-ről van setleg valami közelebbi infótok?
A LordShop személyes átvételéről tud valaki valamit mondani?
Neten kell előrendelni akkor is?
A héten járok arra, és bemennék vásárolni.

Remélem jól értelmeztem a leírtakat.
Ha valaki tud segíteni azt megköszönném.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1106 Dátum: 2016. Május 03. - 14:09:32 »
LP1823: na erről nem sokat találtam a leírások közt... Tech fej, hasonlít az L5-höz, csak hosszabb, és műanyag nyéllel, valamint műanyag tartólappal

L6 és a Smart között csak a nyél okozza a 900 forintos árkülönbséget? Igen.

LP1823-ről van setleg valami közelebbi infótok? Nekem van, meg lehet vele borotválkozni, de szeretni nehéz.

A LordShop személyes átvételéről tud valaki valamit mondani?
Neten kell előrendelni akkor is?
A héten járok arra, és bemennék vásárolni. Keresd Penge-t itt a fórumon. Ha nem tudjátok megoldani, akkor írj rám, összehozzuk.

God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Narakh

• Törzstag
« Válasz #1107 Dátum: 2016. Május 07. - 02:05:22 »
Penge nagyvonalú felajánlásából a héten birtokomba jutott egy L6-os készülék - a hibás L111 "helyett" -, amit ma végre ki is próbáltam. Jelentem, túl vagyok az első pozitív DE-es élményen! Az eddigi alkalmakkor a fél nyakam vérzett és fájt egy kör után, több nem is ment. Most viszont két kört is sikerült megúsznom pár pontvérzéssel, és még a Barbon AS sem szaggatta fel utána a képem (ami említésre méltó). Az L111-hez kapott Super Chrome-ot töltöttem ebbe is.

Pengének ezúton is hatalmas köszönet a szerszámért! :bow:

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1108 Dátum: 2016. Május 07. - 05:43:48 »
Penge nagyvonalú felajánlásából a héten birtokomba jutott egy L6-os készülék - a hibás L111 "helyett" -, amit ma végre ki is próbáltam. Jelentem, túl vagyok az első pozitív DE-es élményen! Az eddigi alkalmakkor a fél nyakam vérzett és fájt egy kör után, több nem is ment. Most viszont két kört is sikerült megúsznom pár pontvérzéssel, és még a Barbon AS sem szaggatta fel utána a képem (ami említésre méltó). Az L111-hez kapott Super Chrome-ot töltöttem ebbe is.

Pengének ezúton is hatalmas köszönet a szerszámért! :bow:

Igen míg az l111 egy agresszív, de alapos készülék, addig az l6 sokkal megbocsájtób fejgeometrával rendelkezik.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Takuun

• Törzstag
« Válasz #1109 Dátum: 2016. Július 01. - 09:32:51 »
Első hagyományos borotvám egy Lord L6 volt, melyet fél éve vettem. Az első próbálkozások nem voltak túl bizalomgerjesztőek, 1,5 hónapig próbáltam megborotválni magam rendesen, de nem állt a kezemre. Utána vettem egy Gillette Old Type Open Comb-ot, ami teljesen más volt. Sokkal jobban kézre állt. Aztán pár hónappal később megint elővetem és már meg tudtam vele borotválkozni rendesen. Én alapvetően nem ajánlanám kezdőknek, mert szerintem egy Mühle R89 sokkal megbocsátóbb. Az L6-ban a penge jobban kiáll, ezért alaposabb is, ami egy kezdőnél nem csak alaposságot fog eredményezni. Persze annyira nem alapos, hogy 1 kör elég legyen, így ezzel is kell 2-3 kört menni, hogy megfelelő eredményt érjünk el.
A készülék kidolgozottsága olyan amilyen, ezzel nem fog villogni az ember, ellenben teszi a dolgát. A készülék fejnehéz, ami az alu nyél miatt van. Ez nem egy jó párosítás, mert hajlamos a user nyomni a borotvát. Nálam bármilyen pengével jól működött, de tény, hogy az élesebb pengékkel jobb eredményt produkál. Ár-érték aránya kiváló! Szerethető, ajánlott készülék.

A reggeli borotválkozás voltaképpen egy próba, mely az ember naprakészségének vizsgája.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici