Elkezdtem keresgélni amerre jártam a pengés borotvákat. De csak a Lord-ot találtam. Vettem hozzá pár cuccot a DM-ben (aztán később megbántam, hogy nem helyben, az eurósban vásároltam). Azóta a borotválkozás valami pozitív, már-már zen-valami, a kezdetleges eszközökön túl is.
Azok, akik még nem süllyedtek a tagadhatatlan függés - tucatnyi pamacs és készülék, 200-300 évre elégséges pengemennyiség, egy kisebb drogériát megszégyenítő pipereválaszték - mélységeibe, mind úgy tartják, hogy az általuk választott készülék ára még pont a józanság határain belül van
Személy szerint én úgy voltam vele, hogy a készüléket, amit veszek, egyszerre tudjam kezdő használóként tűrhetően és minél tovább minél jobban használni, valamint jó szívvel tudjam örökül hagyni az eljövendő leszármazóimra, ha eljön az ideje. Ezt egy Edwin Jaggerben véltem felfedezni, szerintem sikerrel, és épp ezért úgy gondolom, hogy természetesen szerénységem tökéletes kompromisszumot kötött a minőség és az ár között. Más ugyanerre az elégedett végkövetkeztetésre bizonyosan más ponton jut el ;-)
Azért az semmiképpen sem rossz érzés, ha egy élethosszig használható, örök darabot veszünk birtokba, még ha "csak" egy borotváról is van szó.
Attól azért tartanék, amire pmol322 fórumtárs utalt, hogy az egyes készülékek fizikai kivitelezése eltérhet. Tud számítani az a pár tizedmilliméter, néhány szögperc stb. is borotválkozás közben.
Feather Populart is elég olcsón lehet vásárolni - igaz, tudtommal Magyarországon offline nem tekinthető meg. De azt mondják, a minősége nem ingadozó és ár-érték arányban is kiváló szerkezet.
A DM kínálatából ár-érték szempont alapján igen jónak mondott választás a szintetikus Balea pamacs ("professional" címen fut, van sörtéjük is). Bár felsőkategóriás pamacsot még nem használtam, de teljesen elégedett vagyok vele: habot fel is ver, meg is tart, az arcomat se szúrja.