Sziasztok!
Na, megszereztem az első tapasztalatokat. Felszerelkeztem Ed féle Omega induló készlettel, egy Lord L5 és egy Lord Smart / L6 éppen nem volt / borotvával, és pár adag pengével. A hab nagyon jópofa dolog, eddig télapós műanyagot használtam, most viszont bőszen keverhettem. Sikerült is előállítani mindent a testápoló szerű vastag krémtől a fél fürdőszobát beterítő könnyű habig. Két hét után már kezd beállni, nekem egyelőre a külön tálkában történő keverés vált be. A sörte valóban disznó szagú – mi más lehetne a nyomorult – de 2-3 használat után elmúlik.
Kicsit tartottam az első pengés borotválkozástól, főleg az áll környék tűnt veszélyesnek. Végül is a Smartot választottam kísérleti alanynak egy Lord SC-vel. Sokkal simábban ment a dolog, mint gondoltam, néhány pontvérzéssel megúsztam. Igazából a mandula környéki rész problémás, elég érdekes a nyakforma, és határozottan ötletszerű irányban nő a szőr. A második hét végére az a metodika alakult ki, hogy az első kőr szálirányba megy, aztán szállal ellentétes irányba, és ahol még marad szőr, ott újra áthúzom. Ezzel szokott a gond lenni.
A pontvérzések a hideg vizes öblítéstől elmúltak, és többnyire after shave-et is használtam, így alapvetően kellemes, komfortos érzés maradt a borotválkozás után.
Negyedik alkalomra elővettem az L5-t. A pengét átraktam, és hozzáláttam a borotválkozáshoz. Kicsit húzott és elég sok pontvérzést összeszedtem vele, ami tamponálásra szorult, mert a hidegvíz nem volt elég, aztán még órákig égett a nyakam, mintha össze lenne karmolva. Azt gondoltam, hogy esetleg a penge megadta magát, úgyhogy következő alkalomra beraktam egy új SC-t. Ugyan az volt az eredmény.
Ezután az L5 fejre rátettem a Smart nyelet. A fogása nekem így kényelmesebb volt, de az eredmény ugyan az.
Végül újra a Smartot használtam a már kétszer használt SC-vel. Az eredmény az lett, mint az első alkalmakkor. Vagyis úgy fest, hogy nekem a Smart fej / ami elméletileg az L6 fej / jön be, és a hosszú nyél kényelmesebb. Azt hiszem, hogy a súlynak nem igazán van szerepe a két borotva tekintetében, bár a Smart kifejezetten fejnehéz. Nekem ránézésre az L5 jobban tetszik, de egyértelműen a Smart győzött.
Most még 1-2 akalommal koptatom az SC-t, aztán megnézem a Captain-t.
Ferenc