Szerző Téma: Újonnan vásárolható kések  (Megtekintve 284787 alkalommal)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
Re:Újonnan vásárolható kések
« Válasz #270 Dátum: 2011. Február 09. - 18:48:35 »

Nem elérhető Laszlo1978

• Új tag
  • *
« Válasz #271 Dátum: 2011. Február 10. - 01:03:12 »
Köszi.
És jó cucc? Ismeri valaki?

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #272 Dátum: 2011. Február 10. - 07:25:48 »
Ismerni nem ismerem, de én nem "ugranék" bele...

Kicsit hozzáteszel, és kapsz egy Revisort, vagy Puma-t. Illetve Extrametaltól tudsz rendelni DOVO Bismarck-ot, ami árban és minőségben is rendben van! (És akkor a fórumkedvezményt még nem is vettem bele...)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető OBJoe

• Törzstag
  • Old Black Joe
« Válasz #273 Dátum: 2011. Március 02. - 13:41:37 »
Tegnap vettem az Extrametálban (Aréna pláza) egy Extrasol Solingen Quality borotvát, azt hittem használható, shave ready, aztán több mint fél óráig fenegettem mire valami éle lett és beleakadt a szőrbe. Sajnos borotválkozni nem tudtam vele, mert csak ugrált az egynapos szakállon az meg maradt. Néhány próbálkozás után feladtam és DE-vel megborotválkoztam. Ezt a borotvát még élezni kell használat előtt? Edrose írta korábban, hogy élez egy ilyet, de azt gondoltam, az már biztos használt. Vagy elronthattam valamit?
Novaculum habeo.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #274 Dátum: 2011. Március 02. - 13:43:35 »
Többen is írták már, hogy élezni kell.

Tegnap vettem az Extrametálban (Aréna pláza) egy Extrasol Solingen Quality borotvát, azt hittem használható, shave ready, aztán több mint fél óráig fenegettem mire valami éle lett és beleakadt a szőrbe. Sajnos borotválkozni nem tudtam vele, mert csak ugrált az egynapos szakállon az meg maradt. Néhány próbálkozás után feladtam és DE-vel megborotválkoztam. Ezt a borotvát még élezni kell használat előtt? Edrose írta korábban, hogy élez egy ilyet, de azt gondoltam, az már biztos használt. Vagy elronthattam valamit?
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #275 Dátum: 2011. Március 02. - 13:45:33 »
OBJoe, küdd el jenessanyinak!  ;)  ...hátha elvállalja.
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #276 Dátum: 2011. Március 02. - 13:49:53 »

Ne búsulj, legalább tudod gyakorolni az élezést... :fetreng:
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #277 Dátum: 2011. Március 02. - 13:54:43 »
Edrose írta korábban, hogy élez egy ilyet...

edrose azt ís írta korábban, és nem is egyszer, hogy nem érdemes Extrasolt venni. Na de aki szelektíven olvas...   :crazy:

:sör:

Nem elérhető OBJoe

• Törzstag
  • Old Black Joe
« Válasz #278 Dátum: 2011. Március 02. - 14:02:22 »
Sajnos azt pont nem olvastam. Hát akkor ezt benéztem. Majd ha már elkezdek élezni újra előveszem. Gyakorolni talán tényleg jó lesz. :-\
Novaculum habeo.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #279 Dátum: 2011. Március 02. - 14:21:49 »
Aki mindenképp új kést akar venni, olcsóért, azoknak a kínai Gold Dollar borotvákat ajánlanám. Sokfajta kinézetbeli és köszörülésbeli gonddal szoktak küszködni, de van egy nagy előnyük a többivel szemben, az hogy használható acélból vannak. Nekem sikerült egy minden szempontból tűrhető darabot kifogni, és kifejezetten jó. A Double Arrow névre hallgató borotvák is ugyanezek. Ha jól emlékszem több ember is nyilatkozott már a fórumon arról hogy nekik is bejött. Nem egy Dovo, de postával együtt cirka ~3000ft-ért ne is várjuk hogy hibátlan minden szempontból. Az acél jó, élt lehet rá tenni. Élezni kell, és kicsit keményebb is az acélja az átlagnál. Egy régi solingenin vagy sheffieldin jobb lehet élezni tanulni, viszont ezek meg nagyon olcsóak. Munka valószínűleg lesz velük.

http://cgi.ebay.com/New-Straight-Razor-Gold-Dollar-66-Carbon-Steel-6-8-/110653351683?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19c3742703
http://cgi.ebay.com/New-Straight-Razor-Gold-Dollar-100-Carbon-Steel-6-8-/110653357249?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19c3743cc1
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető OBJoe

• Törzstag
  • Old Black Joe
« Válasz #280 Dátum: 2011. Március 02. - 15:17:15 »
Na, én mégis inkább abbahagyom az olcsó borotválkozó eszközök vásárlását. Bár egy kosnak nem könnyű feladat türelmesnek lenni, de ezek után kivárok.  :borosta:
Köszönet a válaszokért.
Novaculum habeo.

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #281 Dátum: 2011. Március 02. - 16:36:36 »
Én is kaptam egy ilyen Extrasolt. Éleztem is (ezzel kezdtem :'() . Ha Salmo nem segít, mára már feladtam volna az élezéssel kapcsolatos próbálkozásaimat, de lehet, hogy a késes borotválkozást is...
Szerencsére akadtak más (Ern, Schulze, Henckels) késeim is, ezért a borotválkozás maradt, és muszáj volt megtanulnom a rolling fenést is az Extrasolon. Sikerült, de az éltartása kritikán aluli!
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #282 Dátum: 2011. Március 02. - 21:15:30 »
Én is kaptam egy ilyen Extrasolt. Éleztem is (ezzel kezdtem :'() . Ha Salmo nem segít, mára már feladtam volna az élezéssel kapcsolatos próbálkozásaimat, de lehet, hogy a késes borotválkozást is...
Szerencsére akadtak más (Ern, Schulze, Henckels) késeim is, ezért a borotválkozás maradt, és muszáj volt megtanulnom a rolling fenést is az Extrasolon. Sikerült, de az éltartása kritikán aluli!
Esetleg Puma meg Böker nem akadt ?  :evil:

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #283 Dátum: 2011. Március 02. - 21:19:57 »
Aki mindenképp új kést akar venni, olcsóért, azoknak a kínai Gold Dollar borotvákat ajánlanám. Sokfajta kinézetbeli és köszörülésbeli gonddal szoktak küszködni, de van egy nagy előnyük a többivel szemben, az hogy használható acélból vannak. Nekem sikerült egy minden szempontból tűrhető darabot kifogni, és kifejezetten jó. A Double Arrow névre hallgató borotvák is ugyanezek. Ha jól emlékszem több ember is nyilatkozott már a fórumon arról hogy nekik is bejött. Nem egy Dovo, de postával együtt cirka ~3000ft-ért ne is várjuk hogy hibátlan minden szempontból. Az acél jó, élt lehet rá tenni. Élezni kell, és kicsit keményebb is az acélja az átlagnál. Egy régi solingenin vagy sheffieldin jobb lehet élezni tanulni, viszont ezek meg nagyon olcsóak. Munka valószínűleg lesz velük.

http://cgi.ebay.com/New-Straight-Razor-Gold-Dollar-66-Carbon-Steel-6-8-/110653351683?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19c3742703
http://cgi.ebay.com/New-Straight-Razor-Gold-Dollar-100-Carbon-Steel-6-8-/110653357249?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19c3743cc1
Csatlakozom Sanyihoz. Kb. fél éve van egy Double Arrow-om, talán a legjobb késem, pedig nevetséges összegért jutottam hozzá. Azért is mertem venni most egy Gold Dollar-t(valamivel drágábban mint a fent linkeltek), amit tegnapelőtt kaptam meg. Már nagyon várom hogy kipróbálhassam.

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #284 Dátum: 2011. Március 02. - 21:21:17 »
Esetleg Puma meg Böker nem akadt ?  :evil:
De igen igazad van, csak ezek már az ismét visszatért hitem, a késes borotválkozában, eredményei. :sör:
Ráadásul amikor ezeket megvettem/kaptam Tőled, már tudtam milyen borotvakés tetszik igazán :borz2:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici