Szerző Téma: Újonnan vásárolható kések  (Megtekintve 284569 alkalommal)

Nem elérhető HartaiGyuri

• Törzstag
Re:Újonnan vásárolható kések
« Válasz #405 Dátum: 2013. Augusztus 19. - 19:01:14 »
Extrasol nincs a listában, akkor az tuti?  :naughty: :naughty:
Itt az egyik legnagyobb USA-beli nemzetközi borotvás fórum - az SRP - ajánlása, hogy mit ne vegyél meg:

http://straightrazorplace.com/srpwiki/index.php/Brands_of_Straight_Razors_to_avoid

Nem elérhető Freddy

• Törzstag
Re:Felújítás, tisztítás, javítás, fertőtlenítés
« Válasz #406 Dátum: 2013. November 28. - 17:00:32 »
Ejha... Egyediek, az biztos. (Jó topikban járok?)

http://www.sageblades.com/

Teljes album
http://imgur.com/a/4m1gV

Ez csupán ~275 ezer HUF

Még egy pár ízelítőül

Melyik háziállatnak van nyomása, ellenállása és fázisszöge is? A csirkének, mert az Bar-Ohm-Phi!

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
Re:Re:Felújítás, tisztítás, javítás, fertőtlenítés
« Válasz #407 Dátum: 2013. November 28. - 17:15:08 »
Ejha... Egyediek, az biztos. (Jó topikban járok?)

Ez csupán ~275 ezer HUF

...még jó, hogy lehet kapni!  :jajne:
Sheffield-England

Nem elérhető Freddy

• Törzstag
Melyik háziállatnak van nyomása, ellenállása és fázisszöge is? A csirkének, mert az Bar-Ohm-Phi!

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #409 Dátum: 2013. November 28. - 18:13:09 »
Majd átrakja valaki az "újonan vásárolható kések" topikba: http://borotvafórum.hu/index.php?topic=12.405

Eléggé egyedi stílusa van, elég tápos árakon. Igazából nekem két bökkenő van ezekben a késekben, egyrészt a 90%-án látszódik hogy a használhatatlanság határát súrolják, vagy borotválkozás, vagy bőrözés, vagy mindkettő tekintetében. Pl. 1-2 borotváján kívül a többinek mind olyan "pengehát díszítése" van, ami elől minden értelmes fenőbőr sikítva menekülne :)

A másik ami érdekes az a 64-65HRC keménység O-1 acélból. Vagy hasból ráhazudja a keménységet, hogy minél nagyobbat lehessen mondani, vagy nincs rendesen megeresztve edzés után, mivel egy O-1-es acélnál még mélyhűtéses edzésnél is max 63HRC-t lehet elérni, és az a nagyon maximum, frissen edzve megeresztés nélkül szokott olyan 63-65 között mozogni. Első eset nem túl etikus, a második esetben meg egy élmény lesz élezni a kést, mert egyfolytában ki fog töredezni az éle, amellett hogy az eszméletlen keménysége miatt úgy fog csúszkálni még a gyémántos köveken mint a jégen. És akkor jobb esetben nem ejted le soha, és nem koccintod neki semminek, mert úgy törik mint az üveg. Én ugyan az első verzióra tippelek, miszerint hasraütésszerűen megy a keménység, csak azt nem tudom hogy a készítő kamuja, vagy a classic shaving-é.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Freddy

• Törzstag
« Válasz #410 Dátum: 2013. November 28. - 18:18:34 »
Majd átrakja valaki az "újonan vásárolható kések" topikba: http://borotvafórum.hu/index.php?topic=12.405

Áháá, mondjuk logikus.  :jajne:

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #411 Dátum: 2014. Január 04. - 21:44:12 »
Itt folytatnám, ha már itt kezdődött ez a szál.

A 407-es hozzászólásnál lévő képen, és az alábbit nézegetve gondolkodtam el azon, hogyan készülhet az ecélnak ez a fajta színezése, foltosítása? Van erre ötlete valakinek? Itt most nem a tetszik-nem tetszik, használható-használhatatlan, drága-piszok drága kérdést szeretném feszegetni, pusztán a technika érdekelne. ;D

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #412 Dátum: 2014. Január 04. - 21:53:34 »
Fegyverekhez használt hidegbarnító lesz az, a zöldes szín meg vagy a fénykép hibája, vagy trükközött a barnítóval egy kicsit.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #413 Dátum: 2014. Január 04. - 21:55:54 »
Köszi, Sanyi. Az utóbbira tippelnék, hogy trükközött a barnítóval, vagy valamivel. Az általad említett barnító az más, mint a vas-klorid?

Megtaláltam. És mi az hogy kékítő?

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #414 Dátum: 2014. Január 04. - 22:01:20 »
Köszi, Sanyi. Az utóbbira tippelnék, hogy trükközött a barnítóval, vagy valamivel. Az általad említett barnító az más, mint a vas-klorid?

Megtaláltam. És mi az hogy kékítő?

Ha keveset kensz rá akkor kékes feketés fénye lesz, ha sokszor lekened akkor egyre sötétebb lesz, barna majd fekete.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #415 Dátum: 2014. Január 04. - 22:02:19 »
Akkor szerintem meg is fejtetted. :2thumbup:
És ez meddig marad az acélon, milyen hatással van rá?

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #416 Dátum: 2014. Január 04. - 23:17:30 »
Hatás az minimális, én úgy vettem észre nem igazán akar marni mint a sav, hanem inkább csak színezi. Tartósnak épp nem mondanám, idővel fakul, de van sokéves borotvám amin a mai napig korrekt sötétségű a gyári kékítés.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #417 Dátum: 2014. Január 04. - 23:38:28 »
Ennek próba lesz a vége. ;) Köszi az infókat! :sör:

Herr

• Vendég

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici