Csak (első pamacsos) borotválkozás előtti gyors telefonos képek Fonthunter kérésére, a dédapai örökség (eredetileg valószínűleg gyógyszeres) szekrényről, amely a borotválkozó-, illetve pipereszekrényem:
Vettem barbon borotvakrémet és a helyben kapható egyetlen fajta pamacsot. Kipróbálásra megfelel, amíg sikerül jobbat beszerezni.
Az eddig funkciótlan kerámiabetétes fedelű fatégely lett a borotvaszappan tartó (egyelőre üres). A kerámia teáskészlet egyik darabja pedig ideiglenesen a hab bekeverésére szolgál.
A kép kedvéért betettem egy betadint is (bár erre még soha nem használtam, nem is tervezem), meg kivettem a borotválkozáshoz nem kapcsolódó termékeket
Nekem régóta, csak egy menetes, gyors szőrlevakarás a borotválkozás. Most rászántam az időt az előkészítésre, beáztattam a pamacsot forró barbonos vízbe, amíg vettem egy forró fürdőt. Aztán kikevertem a habot (A tojás felverésére emlékeztetett. Egy pillanatra elgondolkoztam, hogy kimegyek a habverőért, mert az olcsó pamaccsal nem lett túl jó a hab
.) igyekeztem a youtube videókból tanult módszerrel borotválkozni
, egy helyen csak egy húzással (a pengét nem rányomva, csak siklatva a bőrön), aztán újrahabozás után megint, és megint. Itt elfogyott a hab, és bár még nem volt tökéletes a végeredmény befejeztem, mert nem volt kedvem megint habot keverni. Az eredmény így is simább, mint ahogy megszoktam. A bőrömnek érezhetően jobb ez a módszer, borotválkozás után nem száraz, nem húzódik, mintha krémezné is a barbon. Nem szeretem az illatos dolgokat (a parfümökkel konkrétan ki lehet kergetni a világból), ezért a barbon illat először egy kicsit idegen volt, de hozzá lehet szokni.
Szóval elkapott a gépszíj (vagy inkább fenőszíj), és lassan feltöltöm majd a szekrényt mindenféle jóval (borotvakés, normális pamacs, borotvaszappan, Bay Rum arcszesznek, esetleg egy jobb DE, timsó tömb) . Köszönet a kedvcsináló Pamacs és penge blogért, valamint ezért a fórumért