Nemrégen megérkezett a Torrey borotvakésem messerfarkastól. Hálás vagyok nagyon neki, és ezúton még egyszer köszönöm, nagyon szép lett a kés.
A Buddel-féle csavaros tengellyel szerelte össze a kést. (Valamikor teszek erről is fel képet.)
Az ok, amiért ide írom ezt, az hogy csináltam neki egy szép kis bőr tokot. Ez volt az első bőrös munkám, de azért nem állnak távol tőlem a kézműves, barkácsolós dolgok.
A bőr nem tudom, hogy milyen, mivel itthon találtam. Még azt sem tartom kizártnak, hogy műbőr. A vágást egyszerű műanyag vonalzó és szőnyegvágó szike segítségével oldottam meg. A lyukak helyét vonalzó segítségével határoztam meg (5 mm-enként), és tű segítségével lyukasztottam ki. A varrást kéttűs bőrvarrással oldottam meg (most csináltam először ilyet, és még információm sem volt róla, hogyan is kell, de szerintem ilyen technikával varrtam
) régi angol bőrvarró cérna felhasználásával. A varrás nem laza, még ha a képeken néha így is látszik, hanem valamiért nem egy vonalba sikeredett. Úgy érzem jól sikerült, de ezt döntsétek el ti, minden esetre jó kis tok lesz ez a Torrey-m számára!
(Amíg Longball-tól nem érkezik meg a fenőszíjam, illetve a pasztás bőrös fenőfám, addig csak gyönyörködöm a késben és a tokban.
)
Íme az eredmény: