Szerző Téma: Régi borotvák  (Megtekintve 346129 alkalommal)

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
Re:Régi borotvák
« Válasz #180 Dátum: 2011. Január 27. - 14:09:51 »
Nincs mit.

...Az árról csak annyit, hogy ez az ebay lényege, olcsónak indul, aztán licitkor meg  már elkap a vadászösztön, és nem hagyod hogy más vigye!  :fetreng:

No igen, majd a 10-15. borotva vásárlásakor már tudni fogod "ránézésre", hogy kb. mennyit ér meg (!NEKED!  :evil:), és annak megfelelően licitálsz.  ;)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető Cselló

• Tag
    • Pengegyűjtők fóruma
« Válasz #181 Dátum: 2011. Január 27. - 14:13:23 »
Biztosan így lesz. Nincs még nagy tapasztalatom ebben a témában.
 Bár az igazi az a piaci vásárlás, annak van meg a hangulata, és képekről sok minden ki sem derül.
Tervezem hogy nem csak Pesten megyek el nézelődni-vásárolni, hanem más városokban is szeretnék a használt cikk piacon szétnézni. Ahogy itt olvasgattam a fórumot, Debrecen jónak tűnik, csak picit messze van. De majd összekötöm valami más apropóval :)
Kedvenc sportom a kétszáz női mell...

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #182 Dátum: 2011. Január 27. - 14:33:44 »
Pestről esetleg érdemes átmenni Oberwartba a nagy használt cikk piacra, ott is lehet jó késeket találni... (és közelebb is van, mint Debrecen)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető DeXTeR323i

• Új tag
  • *
« Válasz #183 Dátum: 2011. Január 30. - 23:53:44 »
Sziasztok!

Bolhapiacon lőttem ezt a régiséget. Mi lehet ez? Nagyon menthetetlen?

Üdv:
DeXTeR

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #184 Dátum: 2011. Január 31. - 00:16:52 »
Gratulálok ez egy nagyon régi, az 1800-as évek közepe tájáról, de lehet, hogy még korábbról származó sheffieldi Geo.Wostenholm&Son Pipe borotva. Elég jó állapotúnak tűnik a képről. A készítő 1745-1945-ig működött. Ha jól látom, szaru nyele van. Ha csak patina van rajta azt nem szabad bántani, csak jól meg kell élezni és használhatod. Ha a nyelével esetleg gond lenne, akkor azt érdemes kicserélni egy megfelelő nyéllel.
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető longball

• Törzstag
« Válasz #185 Dátum: 2011. Január 31. - 10:40:05 »
No..ma megérkezett: http://www.vatera.hu/borotva_regi_beretva_borbelyberetva_razor_1438433460.html Vártam a kép (és a doboz) alapján egy "Utro" szovjet borotvát, erre jött egy 18 mm széles műanyag nyelű SFK. Könnyebb a szokásosnál, ráadásul ujra is van köszörülve -nem rosszul, de utána nem fenték. Na mindegy, van egy közel wedge profilú borotvám is...majd meglátjuk, hogy válik be.

Üdv: longball

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #186 Dátum: 2011. Január 31. - 10:57:02 »
No..ma megérkezett: http://www.vatera.hu/borotva_regi_beretva_borbelyberetva_razor_1438433460.html Vártam a kép (és a doboz) alapján egy "Utro" szovjet borotvát, erre jött egy 18 mm széles műanyag nyelű SFK. Könnyebb a szokásosnál, ráadásul ujra is van köszörülve -nem rosszul, de utána nem fenték. Na mindegy, van egy közel wedge profilú borotvám is...majd meglátjuk, hogy válik be.

Ha kérdeztél volna egyből meg tudtam volna neked mondani hogy SFK lesz. Az a formájú farok nagyon jellemző rájuk, és készült sorozat műanyag nyéllel is.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető longball

• Törzstag
« Válasz #187 Dátum: 2011. Január 31. - 11:47:23 »
1600 Ft-ért nem nagyon kérdezgettem...látod, hogy kb egy óráig volt fennt.  De nem probléma...nekem az sfk-nál úgyis csak a nyél súlyával volt bajom....ez meg ráadásul keskenyebb is. A gerincvastagsága is 4 mm alatt van, megfelel az 5/8-adnak.

Nem elérhető longball

• Törzstag
« Válasz #188 Dátum: 2011. Január 31. - 16:24:12 »
No..és sikerült megoldani! Az elején, mikor megláttam a borotvát, kicsit megijedtem: köszörülésnél a gerincet használták bázisnak, és igy az él mosolygós - lett volna, ha van merszük igy fenni. Az él eleje és vége el volt vékonyodva, lebegett rajta a sorja...még jó, hogy ugy hagyták és az én kezembe került. Finom olajkövön megkapta a formáját, aztán jött az Escher, utána vörös vasoxid és bőr...a legelején maradt egy pici csorba, de az él végétől tizedmilliméterekre - hagytam úgy. Az élszalag egyenletes szélességű...inkább keskenységű...no, van egy ilyen is. Fényképet ma már nem tudtam csinálni. Rövid teszt és hajszálpróba már volt, élesben holnap.

Nem elérhető longball

• Törzstag
« Válasz #189 Dátum: 2011. Január 31. - 16:26:50 »
Ja..és még egy: az él jóval keményebb mint a gerinc. A borotva fenéskori viselkedése nem is hasonlit az SPK kirurgus borotvára! Jóval kulturáltabb, "németesebb".

Nem elérhető DeXTeR323i

• Új tag
  • *
« Válasz #190 Dátum: 2011. Január 31. - 16:47:47 »
Gratulálok ez egy nagyon régi, az 1800-as évek közepe tájáról, de lehet, hogy még korábbról származó sheffieldi Geo.Wostenholm&Son Pipe borotva. Elég jó állapotúnak tűnik a képről. A készítő 1745-1945-ig működött. Ha jól látom, szaru nyele van. Ha csak patina van rajta azt nem szabad bántani, csak jól meg kell élezni és használhatod. Ha a nyelével esetleg gond lenne, akkor azt érdemes kicserélni egy megfelelő nyéllel.

Szia! Sajnos szerintem annyira nem jó.  :( A nyél valóban csont-szerű, a belsejében pedig - ezek szerint - 100 éves fekete dzsuva van odakötve, nem szívesen vinném az arcon közelébe. A szegecsek nagyon ki vannak szopósodva, 90 fokban nyitott állapotban kegyetlenül kotyog a felső. Becsukáskor viszont hála az enyhén görbe pengének szétfeszíti a nyél alját, így a két fél közti távtartó lemez "felszabadul", és pörgetni lehet a szegecsen. A fekete elszíneződésnek is van egy kis mélysége, így nem tolnám az arcomnak. Ja, és az élben is van egy ici-pici beütés.

Szerinted mit lehetne kezdeni vele, mit érdemelne? Így hagyni, esetleg felújítani? Nyél csere, vagy a mostanit felcsiszolni?

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #191 Dátum: 2011. Január 31. - 16:54:47 »
Szerintem vedd fel a kapcsolatot Flasival, azaz Flaschner Kálmánnal, kérjél árajánlatot és ha megfelel, újíttasd fel kompletten nyéllel együtt. Ő ha szükséges és indokolt újra is köszörüli (regrindeli) és egy jó, használható kést kapsz vissza tőle...
Így - a kiegészített információid után - remélem mindkét eredeti kérdésedre megkaptad a választ.  ;)
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető DeXTeR323i

• Új tag
  • *
« Válasz #192 Dátum: 2011. Január 31. - 17:10:04 »
Meg-meg!  :) Koszonom szepen a hatalmas segitseget!  :sör:

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #193 Dátum: 2011. Január 31. - 17:12:57 »
Attól függ. Ha nincs még késed, de akarsz késsel borotválkozni, akkor ne csinálj vele semmit. Kicsi, régi, rossz állapotban van. Egy nagyon jó állapotban lévő kést kapsz annyi pénzért, amennyibe ez lenne végül. Ha nagyon tetszik a kés, és szeretnéd felújítani, akkor oké. De ebből nem nagyon lehet már értelmes kést csinálni, kb olyan állapotban van mint a vaterás elfent borotvák, annyi különbséggel hogy ennek híres a márkája.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #194 Dátum: 2011. Január 31. - 17:29:32 »
...egyszóval ajándékozza neked inkább!  ;D

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici