Nehéz eldöntendő kérdéssel kerültem szembe: szeretnék egy, a jelenlegi Frank Shavingnél gerincesebb, de legalább ugyanolyan puha szőrvégű pamacsot, mely a legkeményebb szappanok felszedésére is alkalmas, viszont kicsit sem szúr (engem az évtizedes cseszkó Triumph sertés és a hjm pure badger pamacsa kifejezetten szúrt).
Mit vegyek hát?
Semogue 830/1305? (a kettő ugyanaz, csak az elsőnek műanyag, a másodiknak fa a nyele) - a puha végű "szupersertés" (mondjuk most van egy óriás Omegám dekától, de az nekem sajna túl nagy, úgyhogy nemsokára megválok tőle, lehet figyelni az Elad topikot
)
vagy
New Forestnél most van két újdonság is:
az egyik "best badger", 20 foncsi mindenestül, kérdés, mennyire szúrós
a másik 25 font, "fan-shaped" super badger, kifejezetten arconhabosítósnak, keményszappanok feltörőjének hirdeti (mondjuk én általában edényben habosítok, főleg, hogy megvettem a Herbszt Helga féle scuttle-t, ezúton is köszönet Lacusnak a bonyolításért!)
Továbbá szintén kedvező ára miatt egy Whippeddog-féle pamacs felé is kacsintgatok (kérésre ugye egy kerámianyélbe begyógyítja a megfelelő köteget, én nem barkácsolnék itthon), kérdés, hogy az ő super badgere mennyire gerinces, ill. pure badgere mennyire szúr?
Érdeklődésemet nem utolsósorban még normálisnak mondható áruk miatt szűkítettem le a fentiekre, ezeknél sokkal drágábban most nem gondolkoznék (születésnapom közeleg, hátha még a család is besegít).
Bárkinek valami tapasztalata, érve egyikre/másikra, vagy egy itt fel-nem sorolt, de hasonló tulajdonságú és árú darabra van-e?