Bigger is Better...
Az egész úgy kezdődött, hogy köteget vadásztam a
TransitKappa-hoz, amikor megláttam a 30 mm-es kötegeket a TheGoldenNib-en és a WhippedDog-on. Egészen addig úgy gondoltam, hogy 26 mm-es tőátmérőnél nagyobb kötegnek nincs értelme, én már a New Forest Tubby 2-vel is úgy éreztem, mintha homlokzati koronggal pamacsolnám magam...
No, de ekkor valahogy elfogott a vágy, kéne csinálni egy ilyet, néztem a sztenderded, a Simpson BK-12 méreteit, kötegeket, sikerült Salmo Tibit is megnyernem az ügynek (akinek addig az volt a véleménye, amikor még egy szem kis omega sörtepamacsa volt, hogy neki aztán nem kell akkora és pláne borzpamacs, amivel egyetlen mozdulattal a fülétől a bokájáig
csokis habos lesz
), így abban maradtunk, hogy rendelünk egyet-egyet az elérhető 30 mm-es kötegekből (2 TGN, 1 WD), és kipróbáljuk. Sajnos addigra a WD kifogyott, így maradt a 2 TGN-es köteg.
Silvertip Grade-A és
Finest XH. Becsatlakozott a projektbe BGÁkos is, így készült el ez a három nehézfiú:
Tibi ugye már próbálta,
be is számolt róla, ma viszont én is kézbe kaptam, és bár nem borotválkoztam, de nem bírtam ki, hogy ne pamacsoljak egyet. Megmondom őszintén, kétkeldve fogadtam Tibi szavait, hogy ennél jobba pamacsa még sose volt, arcon, tálkában, mug-ban, forróvizes bögrében, beton térkövön! mindenhol k..va jól működik! Meg hogy fontolgatja, hogy eladja az összes többi pamacsát, és csinál még egy-két 30 mm-est, hogy szemre meglegyen a sor, oszt jónapot...
Nos, uraim, kipróbáltam, éééés:
TELJESEN EGYETÉRTEK VELE! Az eddigi legjobb pamacsom, magasan veri az összes többit. Nyilván nem próbáltam végig repertoárt, mint Fido, vagy mint hazai nagykövete, Fonti (remélem, nem sértődsz meg, és köszönjük a tapasztalatot a nyélformához
), de volt azért egy-két dologhoz szerencsém.
Azért, hogy ti is élvezhessétek a "Big Size" pamacsot, közös beszerzést hirdetünk (szándékoltan nem fórumpamacs, arra is van már ötletem, csak publikálás előtt szeretném tesztelni ) 30 mm-es pamacsra, az alábbi feltételekkel:- Köteg: 30 mm-es The Golden Nib
Silvertip Grade-A vagy
Finest XH. Opciósan választható a
Whippeddog-os Silvertip is, de arról nincs infónk, biztos jó az is.
- Nyél: Elefántcsont utánzat, mint a fenti képeken, a fenti mintázat szerinti.
Anyagi vonzat: a kötegek árát látjátok, a nyélanyag 20$, a posta majd kiderül, a profi esztergályos által végzett esztergálás 4.000 Ft.
Esetlegesen előfordulható egyéb költségek: polírozókit, ragasztó.
Amennyiben van kellő érdeklődés, akkor elindítom a szálat a közös beszerzéses topicban.