Szerző Téma: Pamacsokról általában  (Megtekintve 801989 alkalommal)

Nem elérhető Ostor

• Törzstag
Re:Pamacsokról általában
« Válasz #1890 Dátum: 2013. Január 21. - 13:41:26 »
Én is ezen az oldalon nézelődtem Sic Úr. :)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1891 Dátum: 2013. Január 21. - 14:56:35 »
Ostor, nem az oldal a lényeg, hanem hogy nekünk eddig itthon nem voltak jó tapasztalataink az eddigi Vie-Long paci pamacsokról.

Az is igaz, hogy ez a fenti modellcsalád új termék, mi eddig a gerinces, szúrós borbély, ill. a kevésbé gerinces kenődő, de még kicsit mindig szúrós modelleket próbáltuk.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Ostor

• Törzstag
« Válasz #1892 Dátum: 2013. Január 22. - 15:02:06 »

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #1893 Dátum: 2013. Január 23. - 22:22:33 »
Sziasztok!

Talán valaki emlékszik még rá, az ősszel új helyre költöztünk (Nyíregyházáról Százhalombattára) ahol jóval keményebb a víz. Új lakhelyünkön sokáig problémám volt a borotválkozással, mivel a nyakamon általában irritáció lépett fel és általában vérpettyes is lett. Ez szokatlan volt az addig tapasztaltak után, mivel Nyh-n csodás babapopsira tudtam magam borotválni, mindenféle irritáció, vagy vérzés nélkül. Aztán rájöttem, hogy battán jóval keményebb a víz és elkezdtem kísérletezni: pamacsot váltottam, más pre shavvel próbálkoztam, tálkában kevertem újra a habot...
Ami itt a legjobban bevált az a tálkában kevert hab. Sajnos a kedvelt victoria rein dachs (sima mülleres fekete borz bulb pamacs) nem jól működik tálkában, ezért kipróbáltam a coca pamacsaimat is. A legjobb közülük a victoria nagy daxer lett (szintén mülleres, malac, legyező forma) Meg kell említsem, hogy jobb-jobb de még úgy érzem, talán lehetne jobb a hab, ezért fúrja az oldalamat a kíváncsiság, hogy talán egy jó borzzal milyen habot lehet készíteni.

Tehát kérlek benneteket, javasoljatok tálkában jól működő borzot olyan 5-7e között, ha lehet fekete vagy max. finest köteggel, mivel szeretem, ha kissé "kapar" a pamacs (vagy inkább bizserget)  Szerintem ez az érzés sem a silvertiptől, sem a finestektől nem kapható meg, de javítsatok ki, ha tévedek.
Első körben nézegettem a müllerben a borz legyező hjm pamacsokat, azokról mi a vélemény?

Nem elérhető Ostor

• Törzstag
« Válasz #1894 Dátum: 2013. Január 24. - 09:39:13 »
Hát ez az , én is arra várok hogy picit erősödjön a mi kis pénzünk és talán akkor jöhet a lószőr  ;D

Nem elérhető egon olsen

• Tag
« Válasz #1895 Dátum: 2013. Január 24. - 18:16:57 »
Sziasztok!

Talán valaki emlékszik még rá, az ősszel új helyre költöztünk (Nyíregyházáról Százhalombattára) ahol jóval keményebb a víz. Új lakhelyünkön sokáig problémám volt a borotválkozással, mivel a nyakamon általában irritáció lépett fel és általában vérpettyes is lett. Ez szokatlan volt az addig tapasztaltak után, mivel Nyh-n csodás babapopsira tudtam magam borotválni, mindenféle irritáció, vagy vérzés nélkül. Aztán rájöttem, hogy battán jóval keményebb a víz és elkezdtem kísérletezni: pamacsot váltottam, más pre shavvel próbálkoztam, tálkában kevertem újra a habot...
Ami itt a legjobban bevált az a tálkában kevert hab. Sajnos a kedvelt victoria rein dachs (sima mülleres fekete borz bulb pamacs) nem jól működik tálkában, ezért kipróbáltam a coca pamacsaimat is. A legjobb közülük a victoria nagy daxer lett (szintén mülleres, malac, legyező forma) Meg kell említsem, hogy jobb-jobb de még úgy érzem, talán lehetne jobb a hab, ezért fúrja az oldalamat a kíváncsiság, hogy talán egy jó borzzal milyen habot lehet készíteni.

Tehát kérlek benneteket, javasoljatok tálkában jól működő borzot olyan 5-7e között, ha lehet fekete vagy max. finest köteggel, mivel szeretem, ha kissé "kapar" a pamacs (vagy inkább bizserget)  Szerintem ez az érzés sem a silvertiptől, sem a finestektől nem kapható meg, de javítsatok ki, ha tévedek.
Első körben nézegettem a müllerben a borz legyező hjm pamacsokat, azokról mi a vélemény?
A legolcsóbb változatot használom már 2-3 éve nem egy csúcs pamacs de az áráért nagyon jó választás!Ha jól emlékszem 2500 forint körül van ,ennyiért egy próbát megér!

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #1896 Dátum: 2013. Január 24. - 19:27:32 »
Hát ez az , én is arra várok hogy picit erősödjön a mi kis pénzünk
:fetreng:
Ostor, optimista vagy, ezt el kell ismerni!  :sör:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #1897 Dátum: 2013. Január 24. - 19:40:21 »
Azt várhatod. Szárnyalás éve mi? Mesék kora lejárt.  >:(
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #1898 Dátum: 2013. Január 24. - 20:58:57 »
Melyiket használod, mert nekem nem derült ki :)

Sziasztok!

A legolcsóbb változatot használom már 2-3 éve nem egy csúcs pamacs de az áráért nagyon jó választás!Ha jól emlékszem 2500 forint körül van ,ennyiért egy próbát megér!

Nem elérhető Seventy

• Törzstag
« Válasz #1899 Dátum: 2013. Január 25. - 09:03:39 »
Mai borotválkozás topicból áthozott

"...használtam egyszer a hjm malac pamacsát arcon is (olyat amilyen neked is van)  de nagyon nem jött be, egy egyszerű fekete borzzal több, jobb, krémesebb habot tudtam az arcomra varázsolni.
"

Ebben biztos vagyok,bár eddig nem volt gondom a habképzéssel
(igaz mást még nem is próbáltam!)
Már megvizuáltam,tapogadtam a fekete borz pamacsokat régebben, de nekem külsőleg a hagyományos csíkos borz szőr jobban bejön.Amíg nincs keret, marad a kissé szurkálós röfi,és csak verem,és verem a habot  ;)
...bár kicsit félek,hogy a borz túl lágy lesz majd nekem.
Meglátjuk majd...egyszer... ;)
A tippet azért köszönöm.
:sör:

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1900 Dátum: 2013. Január 25. - 11:06:23 »
Mühle szintetikus Silvertip Fibre pamacsát próbáltad már?

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #1901 Dátum: 2013. Január 25. - 11:53:29 »

Van itt olyan, aki már igen ;) http://pamacsespenge.blog.hu/2012/04/06/borz_az_urbol
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Seventy

• Törzstag
« Válasz #1902 Dátum: 2013. Január 25. - 12:21:42 »
Még nem próbáltam.
Túl precíznek tűnik nekem az olvasottak alapján.Szeretem a papacsot áztatni,látni ahogy LASSAN felveszi a vizet,és megváltozik a tartása,Közben szoktam előkészíteni a pofázmányomat.Amikor látom ,hogy már felkészült a röfi, akkor kezdem a borotválkozást.Ha kihalás veszélyeztetné a borzokat,cocákat a pamacsok miatt,percig nem agyalnék.
Lehet a szintetikus szó is eltántorít kicsit.
(pedig tudom nem kéne,nem tudom megmagyarázni,lehet a hagyományos dolgokat szeretem)
Különben meg nagyon tetszik a szóban forgó Fibre pam!

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1903 Dátum: 2013. Január 25. - 12:42:28 »
Még nem próbáltam.
Túl precíznek tűnik nekem az olvasottak alapján.Szeretem a papacsot áztatni,látni ahogy LASSAN felveszi a vizet,és megváltozik a tartása,Közben szoktam előkészíteni a pofázmányomat.Amikor látom ,hogy már felkészült a röfi, akkor kezdem a borotválkozást.Ha kihalás veszélyeztetné a borzokat,cocákat a pamacsok miatt,percig nem agyalnék.
Lehet a szintetikus szó is eltántorít kicsit.
(pedig tudom nem kéne,nem tudom megmagyarázni,lehet a hagyományos dolgokat szeretem)
Különben meg nagyon tetszik a szóban forgó Fibre pam!
Hát áztatni tényleg nem kell :)  A többivel én is így voltam mint te, nekem is előítéleteim voltak a szintetikussal kapcsolatban, de ez a pamacs tényleg nem "műanyag" hatású, ugyanakkor tudomásom szerint a szintetikus pamacsok terén a Mühle még mindig inkább a kivétel, mint a norma, szóval másmilyen szintetikusat továbbra sem vennék.  A borzokból még csak nagyon alap pamacsokat próbáltam, a fentihez képest nekem egyszerre szúrósabbak és kevésbé gerincesek, szóval szerintem értem milyen irányban keresel.

Az igazsághoz hozzátartozik hogy elég sokat utazom, és emellett néha reggel sietni szoktam, szóval az hogy nem kell áztatás és használat után 10 perc alatt megszárad nagyon nagy előny, és a gerincesség is, mert szépen felszedi a szappant (bár mostanában gyakran a szappannal kenem át az arcom, szóval ennek is egyre kisebb a jelentősége nálam).  Szóval lehet hogy a Mühle Silvertip Fibre a sietős emberek pamacsa ;)

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #1904 Dátum: 2013. Január 25. - 14:05:50 »
Nincs mit! :)
Egyébként érdekes, de soha, egy malac pamacsot sem éreztem szúrósnak (még a szerintem extrán merev hjm-et sem) hanem kifejezetten soft, puha a végük, valamint kissé hajlékonyak (floppy)
Ami nekem nagyon bejött arcon habosításra, az a szintén mülleres victoria bechhofen rein dachs ("sima" borz) valami 2600 Ft volt, bulb formájú, ellenben tálkában nem az igazi.

Mai borotválkozás topicból áthozott

"...használtam egyszer a hjm malac pamacsát arcon is (olyat amilyen neked is van)  de nagyon nem jött be, egy egyszerű fekete borzzal több, jobb, krémesebb habot tudtam az arcomra varázsolni.
"

Ebben biztos vagyok,bár eddig nem volt gondom a habképzéssel
(igaz mást még nem is próbáltam!)
Már megvizuáltam,tapogadtam a fekete borz pamacsokat régebben, de nekem külsőleg a hagyományos csíkos borz szőr jobban bejön.Amíg nincs keret, marad a kissé szurkálós röfi,és csak verem,és verem a habot  ;)
Meglátjuk majd...egyszer... ;)
A tippet azért köszönöm.
:sör:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici