Szerző Téma: Pamacsokról általában  (Megtekintve 802945 alkalommal)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re:Pamacsokról általában
« Válasz #2010 Dátum: 2013. Április 06. - 18:46:56 »
A muhle silver például simán borz feeling. Ügyesek a gyártók.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Janko125

• Törzstag
« Válasz #2011 Dátum: 2013. Április 06. - 19:05:20 »
Jankó: Hát nem tudom, hogy a mindennapi használattól tönkre fog -e menni. Úgy emlékszem, Qka is azért vett több borzpemzlit, mert a tömött fajtákat szereti, és nemigen száradnak ki másnapra. Dehogy ettől tönkre ?

Értem köszi, csak mert mintha a szélső sörték kicsit kifele meredeznének, és mert mostanában napi haszmálatban van, de nem tudtam mia akihordása egy pamacsnak  ???

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2012 Dátum: 2013. Április 06. - 19:16:28 »
Betyár: Van létjogosultsága, ahogy tothzoli is  írja, funkcionálisan elsősorban az, hogy irtó hamar szárad, valamint az, hogy jellemzően sokkal kevésbé hajlamos a hab a szálak között maradni, nem kell "fejni" a pamacsot. (Amiket eddig teszteltem: Mühle synthetic fibre, Frank Shaving).

Szintetikus pamacsnak van létjogosultsága?

Janko: Amióta láttam, és kézbe fogtam longball-nál az ő legénykorában vásárolt magyar sörtepamacsát, azóta nem igazán tudok abban hinni, hogy egy tisztességesen összerakott pamacs ne szolgálna ki normál használat mellett egy embert. Ha jól emlékszem, longballnál napi használatban volt 20 évig, és nem volt sem zilált, sem töredezett, vagy repedezett, mindösszesen rettenetesen puha végű!

Jankó: Hát nem tudom, hogy a mindennapi használattól tönkre fog -e menni. Úgy emlékszem, Qka is azért vett több borzpemzlit, mert a tömött fajtákat szereti, és nemigen száradnak ki másnapra. Dehogy ettől tönkre ?

Értem köszi, csak mert mintha a szélső sörték kicsit kifele meredeznének, és mert mostanában napi haszmálatban van, de nem tudtam mia akihordása egy pamacsnak  ???
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető deka

• Törzstag
« Válasz #2013 Dátum: 2013. Április 06. - 19:25:14 »
Betyár: Van létjogosultsága, ahogy tothzoli is  írja, funkcionálisan elsősorban az, hogy irtó hamar szárad, valamint az, hogy jellemzően sokkal kevésbé hajlamos a hab a szálak között maradni, nem kell "fejni" a pamacsot. (Amiket eddig teszteltem: Mühle synthetic fibre, Frank Shaving).

A Mühle Black Fibre szintetikus messze a legjobb habcsináló, amit valaha próbáltam.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #2014 Dátum: 2013. Április 06. - 19:30:46 »
úgy látom az extram ban nincs eme muhle szinti .
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #2015 Dátum: 2013. Április 06. - 21:33:00 »
Leghamarabb Ecsetbolt,Zöldbolt,Connaughtshaving.com
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #2016 Dátum: 2013. Április 06. - 21:57:54 »

A Mühle Black Fibre szintetikus messze a legjobb habcsináló, amit valaha próbáltam.

+1
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2017 Dátum: 2013. Április 06. - 22:17:38 »
Annyit dicséritek, a végén kénytelen leszek venni egy ilyet miattatok  :crazy::

vagy ilyet:

vagy ilyet:

God shave the queen

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2018 Dátum: 2013. Április 06. - 22:26:46 »
Köszi a segítséget!  :fetreng:

Ez az utsó, szilva nyelű tetszik a legjobban, de arra gondoltam, ha már úgyis szinti, akkor a kórházkék is esélyes...
God shave the queen

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2019 Dátum: 2013. Április 06. - 22:54:10 »
Mer' hiszek nektek. Úgy végképp nem tudnék ellenállni!  :evil:
God shave the queen

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2020 Dátum: 2013. Április 06. - 23:19:47 »
Azert hogy legyen itt hablaty is:
A shavenookon ezt irjak:

If I would have to choose one brush for facelathering with sticks and soaps,would be the Silvertip Fibres one.If I would have to choose one brush for bowl lathering with creams,that would be the Black Fibre one.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2021 Dátum: 2013. Április 06. - 23:20:27 »
Köszi a segítséget!  :fetreng:

Ez az utsó, szilva nyelű tetszik a legjobban, de arra gondoltam, ha már úgyis szinti, akkor a kórházkék is esélyes...

Miért nem próbálod ki előbb? Én szívesen kőccsönadom, sunázhatod!

Megsunaznam en-e. Mar csak a shavenookos teszt okan is kavancsi lettem.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #2022 Dátum: 2013. Április 07. - 00:44:49 »
na akkor tényleg zavarba lettem. marad a röfi akár barbár akár nem.  :crazy:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető deka

• Törzstag
« Válasz #2023 Dátum: 2013. Április 07. - 01:37:25 »
Fehege: a víztartás ügyében igazad van. Nekem viszont az kevésbé fontos; sokkal többet ér nekem, hogy pillanatok alatt zseniális hab tekerődjön. Oje, és sokkal kevesebb szappan kell a szintiknek, mint a borzoknak/röfiknek, mégse lesz vékony a hab.

Pap, papné. Nekem a borz nem jön be - se best, se silver. Túl sok a macera velük, kevésbé praktikusak, és pazarlóak. Ja, és drágák is :)

Nem elérhető deka

• Törzstag
« Válasz #2024 Dátum: 2013. Április 07. - 03:01:32 »
Már én érzem kínosnak, hogy a szintik mellett agitálok, de a leveled sok furcsaságot tartalmaz. Vegyük úgy, hogy nem a szintik mellett agitálok, csak reagálok a félrecsúszásokra.

Én is használok Mühle Silver Fibre pamacsot . Hangulatom és "öltözöttségi állapotom" függvényében.  ;D

Én meg továbbra is a Black-ről beszélek, ahogy a korábbi hozzászólásokban is. Kevésbé szúr, kényelmesebb - nekem jobb.

És így van, kevésbé praktikusak a borz pamacsok - lassabban szabadul meg a borz köteg a víztől, nagyobb a szappan fogyasztása. De ebből adódóan a használati komfortjuk bizosan jobb.  :borz2:

Ne haragudj, de miből mi adódik? Jól értem, azt állítod, hogy a komfortosság a praktikum hiányából adódik?

És azért egy Mühle szinti pamacs áráért már lehet megfelelő borz pamacsot is kapni.  :sör:

Ez nem igaz, a Black jóval olcsóbb a Silvertipnél. A "megfelelő" borz eléggé szubjektív: ezért az árért én találok borzot, megfelelőt viszont nem.

Semmi gáz, értjük, hogy te a borzot jobban szereted, én meg a szintit. De a szubjektív vélemény mögé áltudományos "érvekre" igaziból nincs szükség. Senki sem vitatja, hogy neked tetszik a borz.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici