Üdv
Qka jóvoltából hozzájutottam egy Vie-Long Professional No.2 ló-sertés pamacshoz. Eddig egy Hans Baier silvertippel koptattam a szappanokat, fogyasztottam a krémeket, így most ez számomra nagy váltás.
Van vmi speciális igénye az ilyen kevert ló-sertés pamacsnak? Pl olvastam másik fórumon, h ajánlják, h a pamacs 2/3-át áztassuk csak be, a köteg alapját ne. Erre van rálátásotok, hogy erre miért figyeljek oda, miért mondhatták?
Mindenekelőtt egy kérdés: Ezt az emberek képesek arcon habosításra használni?! Hogy nem darálja le a bőrüket?
Csináltam egy teszthabosítást tálkában, előtte kb 5-6 percre beáztattam meleg vízbe. Nagyon durván látszott, hogy megszedte magát vízzel, sokkal barátságosabb lett. Teljesen más techinkát követel meg mint a silvertip, sokkal merevebb ugye a sörte. A habképzésre nincs panasz, szép habot lehetett keverni vele gond nélkül. Mikor kimostam, kiráztam belőle a vizet, remegett, mint a kocsonya.
A szárítása ugyan úgy zajlik, mint bármelyik másik pamacsnak? Száraz törölközőn ecsetelek vele vízszintesen, körkörösen, váltogatva és hagyom polcon szabad levegőn száradni a nyelén. Tartó nem kell ezeknek sem, hogy lefelé lógjon a köteg?
Köszi előre is a felhomályosítást.