Cotag mester, ne hagyj kétségek között, kérlek oszd meg a New Forest tapasztalatokat.
Kösz!
Sic -
köszönöm, bár ez így erős túlzás
Bocsánat, hogy csak most referálok. Az elmúlt hetekben kizárólag a Tubby2-őt használtam, így már van elég tapasztalatom vele és szépen be is járódott.
Míg nálam a High Mountain a kezdetegben alig, a Tubby2 meglehetősen sok szőrt veszített, de ahogy látom ez csak szerencse kérdése, van akinél ez fordítva történt. Pár alkalom után a T2-nél is elmúlt a jelenség. Bár felületesen szemlélve a két pamacs mérete hasonló, ha a T2-t bele akarod tenni egy tartóba rögtön kiderül, hogy jóval nagyobb átmérőjű a köteg, mert nincs tartó, amibe beleférne, tehát jóval nagyobb mennyiség borzszőrt tartalmaz. A két pamacs tömöttsége szerintem hasonló, mindegyik elég tömött, de nincs túltömve, ami nehezítheti a habosítást. Bár én elsősorban arcon habozok, megkockáztatom, hogy mindkét pamacs tökéletesen alkalmas a tálkában habosításra. A Hight Mountain is arcon használtam, és tökéltesen működött, de a a lágyabb gerinc miatt inkább ecsetelő, mint körkörös mozdulatokkal. A T2 ugyanakkor mindkét módon tökéletesen működik. Mindkettő könnyedén készít hatalmas habmennyiséget. A High Mountain gerince kicsit lágyabb, de messze nem annyira 'floppy' mint pl. a Kent Bk4, cserébe a szálvégek olyan puhák, hogy alig érezni at arcon, egyáltalán nem bök, karcol, igazi luxus érzés. A T2 gerince jóval erősebb, egyáltalán nem hagyja el magát, de egy picit jobban árezni az arcon, bár ez sokat változott a járatás alatt. Jellegéből adódóan a T2-vel könnyebb a szappanon dolgozni, könnyebben vesz fel a keményebb szappanokból is, nem mintha ez lehetetlen feladat lenne a High Mountainnak.
Összefoglalva azt mondanám, hogy mindkettő jóval az árán felül teljesít, egész kiváló mindegyik a maga módján. Ha valaki kizárólag tálkában habosít és elsősorban krémet, és luxus puhasáhot szeretne az arácn érezni, akkor a High Mountain a befutó. Arcon habosításhoz és/vagy szappanokhoz a Tubby2 egy univerzálisabb pamacs. Remélem segítettem.
Többiek majd kiegészítik a tapasztalataimat, remélhetőleg Bgakos és Fonti is hozzászól majd