Megérkezett a kínai Frank Shavingtől a "finest", azaz kb. super badger minőségű pamacs. 2x használtam, eddig tökéletes. Elsőre egy leheletnyi szaga volt, az már teljesen elmúlt. 1 szálat eresztett csak el, szintén az első használatkor. Van rendes gerince, viszont tényleg puha, egyáltalán nem szúr! A hjm-es pure badgerhez képest pedig kb. duplaannyi vizet szív fel, és érezhetően jóval dúsabb habot készít (bár a hjm-essel is elégedett voltam e tekintetben). Apró szépséghiba: a nyomtatott (nem papírcetlis!) márkajelzés már e két használat során leázott a nyélről.
Ami a legjobb: 4300 HUF-nak megfelelő összegért ide is jött Kínából.
Viszont felfedeztem a "nyélsúly-paradoxon" jelenségét. Az ecsetet én megtöltött mosdókagylóban áztatom. Nagyapám sertésszőr ecsetjének fa nyele volt, a hjm-nek üreges műanyag. Ezek úsztak a vízen, következésképpen a kötegnek kb. a fele a felszín felett volt, rendesen át kellett forgatni és kevergetni, hogy egyenletesen szívják meg magukat. Ennek a Frank Shavingnek jó nehéz, tömör műanyag nyele van, vagyis elmerül. A sörteköteg viszont felhúzza, tehát nem mindenestől merül, hanem ennél a köteg teteje áll ki a vízből! Itt is kevergetni kell... Kénytelen leszek valami edénykét rendszeresíteni ecsetáztatásra...
Mindenesetre azt hiszem, megvan a tökéletes pamacsom.