Beszámolnék egy HJM Pure Bristle tapasztalatomról. Úgy tűnt a pamacstesztek alapján, hogy nem igazán kedvelt a sörte pamacs. Nos, már többször írtam, hogy a kezdő csomagomban egy Cerrus pamacs szerepelt, ami a célnak tökéletesen megfelelt és most is megfelel, tökéletesen tudok vele krémet és szappant is habosítani, de a szálak 2 hónap után annyira szétállnak, hogy utálat ránézni. Gondolom nem eredeti sörte, szaga sem volt, ami velejárója az állatról való szőröknek. Erről a HJM-ről a Extrás fickó azt mondta ló szőr...nem tudom, nem találtam pontos meghatározást. Annyi biztos, hogy vaddisznó sörtét alkalmaznak máshol, pl. Omega, Vulfix, satöbbi, de hogy ez tényleg ló szőr-e azt nem tudom, szagra olyan. Első alkalomra nem tett rám mély benyomást, kellően beáztattam, Mühle szappant simogattam vele, de nehézkesen ment a habosítás. Ma, másfél nap szünet után a szokott módon beáztattam, meleg vízben, csapból, pár percre. Meglepődésemre az általában szükséges szappansimogató körök felénél már nehezedett a felvett anyagtól, pár csepp vízzel a tálkában pedig olyan tömött, de mégis krémes habot kavartam, ami a kellő mennyiség háromszorosát adta ki. Jelzem, ez a hét a késes hét és ilyenkor több hab szükségeltetik, mert előfordul, hogy elhúzódik egy-két mozdulat, s összeesik a legjobb hab is, míg "tökörészek" a kényes részen
. Most simán ment a vagdosás, de a lényeg, hogy a nagy mennyiségű habot kaptam, fele idő alatt.
Jól szerepel, nekem működik, elégedett vagyok, s az is maradok, ha nem kezd el ennek a szála is terjeszkedni, elcsúfítva ezzel a pamacs, szép, ideális formáját. Értem ez alatt, hogy nem áll ki belőle egy-két-sok szál, rendezetlenül.
Egyéb nem borzos véleményeket szívesen meghallgatok!
Nem vagyok borz ellenes, csupán szeretek némely dolgokat alaposan előkészíteni