Talán nem teljesen ideillő leírás, nézzétek el nekem légyszi.
A fórumot böngészve találkoztam először a török kolonya fogalmával. Netet bújva kideült, hogy egészen komoly felhozatal van belőlük, rengeteg gyártó, illat, variáció. Csak egy bökkenő volt: nálunk (Szerbiában) sajnos nem igazán találtam beszerzési forrást, ami volt, az pedig szemtelenül drágán. Megoldás? Irány Törökország!
Találtam is utazást egészen baráti áron (4+2 nap 99 euró / fő), Isztambul. Világváros, történelmileg is fontos, majdnem 20 millió lakos… Párom kérdi: - Mióta érdekel téged Isztambul? Hát mondom, mióta hallottam a Hungária együttes Isztambul c számát…
Az utazásról nem tervezek írni, de elárulom, csodás volt. Alighogy beértünk Törökországba, az első benzinkúton már volt legalább 15 féle kolonya, Arko, Marmara, stb. Az Arko Goldnak egészen kellemes illata van, 2 euró alatti árával pedig igazi best buy. A csomagolása kicsit fura, tusfürdőnek álcáczza magát. A Marmara arcszesz fél literes, üvegben, 3.5 euró. Több féle is volt, de korlátoznom kellett a vásárlást.
Az eladók kedvesek voltak (egyik még magyarul is tudott pár szót), biztattak, hogy nyugodtan szagoljam meg bármelyiket, kenjek a kezeimre is. Végül összejött néhány kolonya és pár arcszesz is. (Persze neten kinéztem párat előre, pechemre pont azt nem sikerült sehol találnom, amit legjobban szerettem volna).
A hagyományos borotválkozás többi része viszont nem volt ennyire egyértelmű. Zsilettpengét például sehol sem láttam. Krém volt Derby és Arko, valamint Arko szappan stick, de semmi egyéb. Valószínűleg nem is jó helyen keresgéltem, de a programok mellett időm sem volt sok.
Ami viszont rengeteg volt, az a hamis parfüm. 40 ml, műanyag flakonban (szigorúan tester felirattal) 1 euróért, 100 ml üvegben 8 euróért.
Ha lesz lehetőségem, egészen biztosan visszamegyek még egyszer, de most pár évre van kolonyasim és hamis parfümöm.