Szerző Téma: Utána: arcszesz, balzsam, olaj, hidratálás  (Megtekintve 415583 alkalommal)

Nem elérhető Janko125

• Törzstag
Re:Utána: arcszesz, balzsam, olaj, hidratálás
« Válasz #825 Dátum: 2013. Február 26. - 21:32:41 »
Mindenképpen meggondolandó!

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #826 Dátum: 2013. Február 26. - 23:39:20 »
Csak ésszel számolj majd, ne úgy, mint én...  :D

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re: Utána: arcszesz, balzsam, olaj, hidratálás
« Válasz #827 Dátum: 2013. Február 27. - 05:49:32 »
Miért, te hogy jártál?
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #828 Dátum: 2013. Február 27. - 07:06:35 »
Értem már, miért ilyen kiadós AS  ;D
Nem akar elfogyni...

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
Re: Utána: arcszesz, balzsam, olaj, hidratálás
« Válasz #829 Dátum: 2013. Február 27. - 11:46:54 »
Miért, te hogy jártál?

A beszerzési ár és a saccolt postaköltség árát elosztottam a rendelők számával. Ám a postaköltség nem annyi volt, a korábban nagyvonalúan nem számolt üvegek, kupakok pedig pénzbe kerültek valamiért...

Végül az én egy (vagyis két) deci szeszem egy kicsit drágább lett, mint a többieké, de összességében érdekes akció volt tizenvalahány emberre szervezni.

A rengeteg macera ellenére (izgatott várakozás a cuccra (mekkora vita lenne, ha nem jönne meg, és ki fizetné?), harmincezer forint ára cucc széttöltése kézremegve (térfogat helyett súly alapon, ami a végén okozhat gondot, pl. nekem nem marad), pénzbegyűjtés, utalások figyelése, címek begyűjtése, postára járkálás, találkozók szervezése, stb.) van benne valami kellemes közösségi érzés.

Nem elérhető Trailm5

• Törzstag
CSak a funkcionalitás , semmi más nem számít .

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #831 Dátum: 2013. Április 22. - 23:29:39 »
Hajjaj, mielőtt nem bolondultam meg, vagy tizenöt éven át kizárólag Nivea balzsamot használtam, normált, szenzitívet, mikor hogy. Szerintem kiválóak.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #832 Dátum: 2013. Május 01. - 12:12:23 »
Kérdés: amikor elkezdtem DE-t használni, felhagytam az alkoholos arcszeszekkel, mert a tapasztalatlanság miatt megnyúzott arcomat borzasztóan égette.  Helyette pl Nivea ASB, különösen a Sensitive.

Most, hogy már pontvérzés és irritáció nélkül megy a DE, megint kipróbáltam a szekrényben heverő arcszeszt, Gillette valami, talán Arctic, a lényeg az hogy továbbra is borzasztóan éget.  Ez azt jelenti hogy még mindig nem tudok rendesen DE-vel borotválkozni, vagy azt hogy egyszerűen nem való nekem utána az alkoholos arcszesz?  Minden egyéb kellemes és irritációmentes, ASB, timsó nem okoz semmilyen érzést, még picit se.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #833 Dátum: 2013. Május 01. - 12:20:53 »
Semmi köze hozzá valamennyire. Tán túl lányka vagy.  :fetreng:
Sokan pont az élvezik mikor érzed, hogy fertőtlenít a cucc.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #834 Dátum: 2013. Május 01. - 12:27:44 »
Hú, mókus, ez elég messzire vezet...  ;D
Égetni alapvetően a magas szesztartalom miatt égeti a borotválkozás miatt mikrosérülésekkel (nem feltétlenül láthatóak!) tele levő arcot, ez még a legjobb technikával is szinte elkerülhetetlen.
Az alkohol mindenképpen szárítja a bőrt, zsírosbőrűek ezt még akár pozitívumként is megélhetik, de vannak, akik azt mondják, hogy igazából egészségtelen, öregíti a bőrt stb. Ez igaz lehet, én néhány alkoholos cucc rendszerben tartását a fílinggel és az illattal indokolom.
A fertőtlenítő hatás meg - itt valaki azt hiszem már írta korábban - igazából csak 80%-os és töményebb szeszek esetében jön be állítólag. Még kategóriák is vannak, hogy x%-ig arcvíz, onnantól arcszesz... bár pl. a Figaró arcvizet én tuti szesznek mondanám, éget az is rendesen adott esetben. Az olasz Floid alkohol tartalma viszont elég alacsony, az alig csíp.
Én úgy vagyok, hogyha jól sikerül a borotválkozás, jöhet a szesz, ha kicsit "elkínzom" a nyakamat, akkor inkább balzsam...

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #835 Dátum: 2013. Május 01. - 12:39:53 »
Használd egyszerűen azt, ami neked jobb. Időnként viszont nézz vissza a régebben "eznemjóeznemiskell" dolgokhoz, lehet néha meglepetés!

Nem elérhető Seventy

• Törzstag
« Válasz #836 Dátum: 2013. Május 01. - 12:41:45 »
... vagy azt hogy egyszerűen nem való nekem utána az alkoholos arcszesz?
Lehet hogy nem bírja a bőröd az alkoholt,vagy pont az "Artic"ban van valami olyan összetevő ami ráadásul még rátesz egy lapáttal és jobban csíp.

Ha mégis szeretnéd használni az alkoholos aftersheveket,próbáld meg nedves vagy vizes arcra felvinni.
Máris nem fog annyira égetni.

Használd egyszerűen azt, ami neked jobb. Időnként viszont nézz vissza a régebben "eznemjóeznemiskell" dolgokhoz, lehet néha meglepetés!
+1

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #837 Dátum: 2013. Május 01. - 13:03:20 »
Vagy egy borsonyi aloe veraval együtt vidd fel. igen csak kis nyalánk kis cucc lesz belőle.
Én először tisztán szoktam maratni magam , utána aloe vera s kutyulával és kész is.  ;D
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #838 Dátum: 2013. Május 02. - 01:38:02 »
A fertőtlenítő hatás meg - itt valaki azt hiszem már írta korábban - igazából csak 80%-os és töményebb szeszek esetében jön be állítólag. Még kategóriák is vannak, hogy x%-ig arcvíz, onnantól arcszesz...
Ez pontatlan infó. Nem 80, hanem 70! (V/V) ( Ezért is ez a gyógyitári alkohol foka) Ami még érdekes, hogy állítólag ez az optimális is egyben, akár hígabb, akár töményebb formában nagyot veszít fertőtlenítő képességéből. Pl. a fullos 96%-os már egyáltalán nem is fertőtlenít! ( alátámasztom, furán is viselkedik pl. kézre löttyintve...nem párolog el oly gyorsan ahogy várná az ember, nem is hűsít stb. ill annyi vizet vesz fel a levegőből, azzal van elfoglalva nem a bacikkal.) Arcvíz, arcszesz igazából szerintem egy kutya, a hígaknál is oldószerként ( hogy az egyéb illat összetevőkkel együtt is viztiszta legyen) ill frissítőként van benne, de szerintem még pl. az 50% VV-os szesz is fertőtlenít, legalább is én ilyet használok és szeretem ( és úgy hiszem a bacik meg nem annyira).

Aloe Vera (A.B.Miller) tuti minden bibire (mikró sérülésekre is), mondjuk én azt otthon annyira nem keverném semmivel sem, inkább csak natúrba fel az arcra.

mókus- szerintem nem kifejezetten az alkoholtól égsz szét, (csíp, éget, de a végén felszívódik, elillan) van abban a flaskában valami más anyag is amit nem bírsz szerintem, ahogy PBF-nél az általa próbált balzsamokban is szintén zenélnek.
nátriumbenzoát?  ;D

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #839 Dátum: 2013. Május 18. - 22:41:54 »
A fene se gondolta volna, hogy a Tabac ennyiféle méretben dobja piacra a cuccait.
Bécsben a Mariahilfe Douglasába tértem be, és meglepődve láttam a matrjoska-sorozatokat az előbb említett termékből.
Lehet, hogy túl nagy volt a választék, mert a végén pusztán egy osztrák Pitralonnal a kezemben távoztam.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici