Szerző Téma: Utána: arcszesz, balzsam, olaj, hidratálás  (Megtekintve 415603 alkalommal)

Nem elérhető Clavius

• Új tag
  • *
Re:Utána: arcszesz, balzsam, olaj, hidratálás
« Válasz #840 Dátum: 2013. Június 04. - 18:31:29 »
Holmi érdekességeket találtam a "félretett dolgok" dobozában. Gondolom az Adam's-et ismeritek, engem olcsó vodkára és gyógyszertári alkoholra emlékeztet az illata, lehet hogy már nem kéne használni, vagy ilyen lehetett eredetileg is?  ??? Doboz szerint 2002-es, az már régiségnek is beillik. :D Viszont a másikon meglepődtem, mert nem is emlékeztem már rá, ráadásul még nem volt megbontva. Reggel azonnal ki kellett próbálnom, és meg kell hagyni egész jó. Kékes-áttetszó zselészerű állagával és amolyan leírhatatlan "orrbamászó" - doboz szerint aloe, mentol és egy nem részletezett "fragrance" - illatával egész kellemes darab.

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #841 Dátum: 2013. Június 14. - 18:25:03 »
zolzozo fórumtárs jóvoltából egy üveg Dulgon after shave balzsammal gazdagodtam. Hatásra kb. Nivea, illata kissé édeskésebb és szúrósabb, de nem tartós, nem üt semmit. Német gyártású, a márkának van honlapja is, de itthon nem nagyon találkoztam még vele.

Voltam ma a török boltban (Baross u. 109), vettem pár dolgot, köztük Duru Kolonyasi Limont...  ::) 400 ml 970 Ft-ért még mindig ajándék.
Az eggyel ezelőtti talin kissé húztam az orromat, de gondoltam, legalább tisztítószernek / fertőtlenítőnek jó lesz. Ahogy azonban így töltögettem, és tisztogattam vele a laptopomat, telefonomat, napszemüvegemet, egyre jobban megtetszett az illata! (ahogy ezt írom, a laptopomról még mindig folyamatosan árad) AS-nek majd később próbálom ki, de tisztítószerként remekül bevált, és illatra minden "tényleges" tisztítószert magasan ver. Tényleg picit mesterséges, de valódi citrom illat dominál benne (a "perfume"-on kívül van még benne citronellol, geraniol és limonén is, amik egyébként rengeteg más kozmetikumban megtalálhatók). Jó cucc! Ha Törökország tényleg ettől "bűzlik", akkor egy kissé irigylem őket  ::)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re: Utána: arcszesz, balzsam, olaj, hidratálás
« Válasz #842 Dátum: 2013. Június 14. - 18:51:16 »
Megeshet, mivel nem kérnek érte egy rugót.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #843 Dátum: 2013. Június 15. - 13:51:15 »
Kíváncsiságból beneveztem egy üvegcse arcszeszre a Fabulontól. A cool breez-re esett a választás, mert szeretem, ha egy kicsit hűsít borotválkozás után a fluidum.

Még nem próbáltam ki, de alaposan megszaglásztam és összességében tetszett az illata.
Mintha a készítők a tuti biztosra pályáztak volna az illat belövésekor. Értem ezalatt, hogy nagyjából egyformán hűs, klasszikus, édeskés az illat. Valahogy - abszolút szerintem - az arany középút ebből a szempontból. Mindenkinek szól. (Ez persze megkérdőjelezi a tetszések arányát, hiszen semmiben sem túl jók a multifunkciós dolgok, persze nem azt mondom, hogy rosszak, de ez már egy egészen más téma...)

És valahogy mintha lenne egy kis retró beütése is, de az lehet, hogy csak valami tudatalatti emlékkép felszínre szivárgásának következménye. Minden esetre kellemes.

Az éles tesztje ma lesz nemsokára, kíváncsi vagyok a hatására is, mennyire hűsít.  :)
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #844 Dátum: 2013. Június 16. - 11:02:38 »
Nos igen, az éles teszt lustaság miatt mára csúszott át.

Az arcon inkább édeskéssé válik az illata, és semmi hűvös. Ha ez a további felhasználások során sem változik, akkor nálam perifériára szorul, csak ritkán, eseti jelleggel kerül elő.
Egyébként is az arcszeszeket (mondjuk pont, mint a borotvakrémeket is) éppen az aktuális hangulatom alapján választom ki, úgyhogy mint esélyes még szerepelhet máskor is, végül is nincs kizárva. Hiszen az illata ettől függetlenül nem rossz.

Hatásában sem érzem, hogy hűsítene, így szerintem a "Cool Breeze" fantázianév teljesen mellétrafa.
Az összetevők között mentolt nem olvastam, nem mintha ez számítana, gondolom hűsítést más is okozhat, de ehhez tényleg nem értek.
Első használat után ennyit.
Egyenlőre beáll a csatasorba, a többi arcszesz mellé...
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #845 Dátum: 2013. Június 16. - 11:30:58 »
Valahogy nekem is mellékvágányra csúszott át a fabulon.

Nem elérhető K.I.

• Új tag
  • *
« Válasz #846 Dátum: 2013. Július 01. - 19:57:27 »
Ma kaptam ajándékba egy Arko aqua after shave colognét ami az első illatolást követően kellemes benyomást tett rám.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #847 Dátum: 2013. Július 02. - 14:03:31 »
Foglalom!

Valahogy nekem is mellékvágányra csúszott át a fabulon.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Bajsz

• Törzstag
« Válasz #848 Dátum: 2013. Július 11. - 02:23:25 »
Holmi érdekességeket találtam a "félretett dolgok" dobozában. Gondolom az Adam's-et ismeritek, engem olcsó vodkára és gyógyszertári alkoholra emlékeztet az illata, lehet hogy már nem kéne használni, vagy ilyen lehetett eredetileg is?  ??? Doboz szerint 2002-es, az már régiségnek is beillik. :D Viszont a másikon meglepődtem, mert nem is emlékeztem már rá, ráadásul még nem volt megbontva. Reggel azonnal ki kellett próbálnom, és meg kell hagyni egész jó. Kékes-áttetszó zselészerű állagával és amolyan leírhatatlan "orrbamászó" - doboz szerint aloe, mentol és egy nem részletezett "fragrance" - illatával egész kellemes darab.

Az Adam's AS-t, ami jelenleg így néz már ki, én is megvettem, csak kipróbálásra.

De elég rettentő az illata, leginkább körömlakk lemosóra hasonlít. Az állaga meg kissé vizes.
Én az AS balzsam változatot használom, mert igen jónak vélem. Gyakran használom a márkás pajtásai mellett.
Rendben lenyugtatja a  bőrt és kellemes mentolos illata van, a színe zöldes.
Nem túlozza el a gyártó a flakonvariálást, mert mind az AS, mind az AS Balzsam ugyanaz a kinézet, csak a felirat más. Valamint, eddig a fekete dobozos változat volt kapható a balzsamból, most meg fehér színben látom mindenhol, de a z összetevők ugyanazok.
De, mit várhatunk egy alacsony kategóriás terméktől.
"bajusz nélkül nincsen csók!"

Nem elérhető Stefan

• Törzstag
« Válasz #849 Dátum: 2013. Július 25. - 15:19:15 »
Sziasztok! Milyen kommersz AS-t tudnátok ajánlani kb. 3000ft-ig ami egy mezei DM-ben is általában kapható? Valami vagány illatút keresek. Ha nincs jobb akkor maradok az old spice-nál. :-)

Nem elérhető Stefan

• Törzstag
« Válasz #850 Dátum: 2013. Július 25. - 16:18:24 »
Hát mit szeret az a finnyás asszony? :D

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #851 Dátum: 2013. Július 29. - 10:23:37 »
Ma kaptam ajándékba egy Arko aqua after shave colognét ami az első illatolást követően kellemes benyomást tett rám.

És hogy válik be a többi illatolás és használat után?
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #852 Dátum: 2013. Július 29. - 11:23:18 »
Tanácsot kérnék ASB vásárláshoz.  Jelenleg a Nivea Sensitive ASB-jét használom, de szeretnék váltani, egyrészt a kíváncsiság miatt, másrészt azért mert kicsit drágának tartom.

Szempontjaim: inkább balzsam, ne legyen túl sok alkohol benne (ezért nem akarok arcszeszt), illatban jobb az enyhe vagy semleges (semmit nem akarok, ami irritál).  Az elsődleges cél az irritációmentes bőrnyugtatás, minden egyéb másodlagos.  Ne legyen túl zsíros, az a jó ha hamar beszívódik.

Nem baj, ha Mo-n beszerezhető, de akár rendelek is ha érdemes külföldről.

Patikában kikeverhető ASB recept is érdekel.

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #853 Dátum: 2013. Július 29. - 11:37:59 »
Kezdőmókus!

Ajándékba kaptam több L'Oréal Men expert aftershave balzsamot. Pontosabban ezt a kettőt:
 http://kremmania.hu/kremek/l-oreal-paris-men-expert-hydra-sensitiv-husito-hatasu-after
és
http://www.olcsobbat.hu/termek/l_oreal_1_l_oreal_men_expert_hidratalo_aftershave_balzsam-4f8cc2b6c1a99f7e6e00bc0f/

Nagyon eltalált kutyulmány mind a kettő! Talán a fehér gyengédebb és finomabb. Sajna combos áruk van, úgyhogy ha Niveánál olcsabbat szeretnél, akkor nem biztos, hogy ez a megfelelő.
Egyébként kellemes, klasszikus, kiegyensúlyozott illatuk van, amely nem hivalkodó. Inkább az enyhén hűvös illatok a jellemzőek mindkettőben. Tapasztalatom szerint jól táplálják az arcbőrt, hamar be is szívódnak.
Esetleg egy próbát megér.
 :sör:
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #854 Dátum: 2013. Július 29. - 11:49:25 »
De Vergulde Hand ASB az egyik kedvencem. Eléggé öreguras az illata, de nagyon jó az állaga, jól hidratál. Sajnos csak Hollandiából lehet beszerezni (http://webshop.total-shave.nl), legalább is én ott találtam. Érdemes több cuccot is válogatni, akkor már megéri a postaköltség (22 EUR körüli).
444 ASB szintén jó. Kellemesen hűsít, inkább gél-szerű, nem túl erős illat, szintén jó hidratáló. Ez portugál termék, http://www.theportugalonlineshop.com/ oldalon akad bőven.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici