Szerző Téma: Utána: arcszesz, balzsam, olaj, hidratálás  (Megtekintve 415612 alkalommal)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
Re:Utána: arcszesz, balzsam, olaj, hidratálás
« Válasz #870 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 11:14:45 »
Pjotr: esetleg próbáld ki a L'occitane Verdon-t. Szerintem minden feltételednek megfelel.

Üdv, Urak!

Tippeket szeretnék kérni valami korrekt after shave-re (arcszeszre). Eddig Veledát használtam, eleinte fura volt az illata, de mostanra teljesen megkedveltem, viszont azért kipróbálnék valami mást is szívesen. Elsősorban viszonylag alacsony alkoholtartalmú (de azért legyen benne valamennyi), nem túl erős vagy hivalkodó illatú cucc érdekelne, és az sem baj, ha vannak benne természetes dolgok. Ja, és semmiképp se legyen zsíros, de gondolom, ez after shave-nél nem is igen jön szóba. Jó, ha beszerezhető Magyarországon, de részemről az sem gond, ha rendelni kell.

Tudom, hogy ez így elég általánosnak hangzik, de ennél nehezen tudom pontosabban meghatározni a preferenciáim. :) Mindenesetre előre is köszönök minden tippet!

Üdv,

Pjotr
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #871 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 12:14:51 »
Üdv, Urak!

Tippeket szeretnék kérni valami korrekt after shave-re (arcszeszre). Eddig Veledát használtam, eleinte fura volt az illata, de mostanra teljesen megkedveltem, viszont azért kipróbálnék valami mást is szívesen. Elsősorban viszonylag alacsony alkoholtartalmú (de azért legyen benne valamennyi), nem túl erős vagy hivalkodó illatú cucc érdekelne, és az sem baj, ha vannak benne természetes dolgok. Ja, és semmiképp se legyen zsíros, de gondolom, ez after shave-nél nem is igen jön szóba. Jó, ha beszerezhető Magyarországon, de részemről az sem gond, ha rendelni kell.

Tudom, hogy ez így elég általánosnak hangzik, de ennél nehezen tudom pontosabban meghatározni a preferenciáim. :) Mindenesetre előre is köszönök minden tippet!

Üdv,

Pjotr

Amennyiben nem gond a rendelés, akkor D.R Harris Marlborough/Arlington lenne a javaslatom. Ezen kívül nekem még bejön a Musgo Real Classic és a Proraso AS is.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #872 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 12:56:36 »
A Harris es a Musgo viszont szerintem kicsit zsíros, olajos cucc. Én ezt szeretem bennük, de a feltétel az volt, hogy ne legyen zsíros.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #873 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 13:06:00 »
A Harris es a Musgo viszont szerintem kicsit zsíros, olajos cucc. Én ezt szeretem bennük, de a feltétel az volt, hogy ne legyen zsíros.

A Musgo OK, de a Marlborough szerintem abszolut nem zsíros.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #874 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 13:55:07 »
Üdv, Urak!

Üdv,

Pjotr
[/quote]

Az olasz Floidból a kéket tudom ajánlani. Egyáltalán nem hivalkodó az illata, és az alkoholtartalma szerintem a szeszes AS-ek közt alacsonynak számít. Ha a mentolos dolgokat szereted, ebben nem fogsz csalódni. Mostanában több közös rendelés is volt, szerintem elképzelhető hogy egy kisebb adagtól van, aki szívesen megválik a fórumtársak közül (az enyémet én már sajnos elhasználtam :-\).

A Proraso alkoholtartalma kicsit magasabb, cserébe finom és szintén nem hivalkodó eukaliptusz illata van, hasonlóan mentolos + tartalmaz varázsmogyorót és allantoint is.

Egyébként, amit a "zsírosságról" írsz, nem teljesen butaság, bár az arcszeszek esetében én inkább ragacsosságról tudnék beszélni, amit egyes termékeknél a beléjük tett olajok (sokban van pl. ricinusolaj) okozhatnak szerintem. Ilyen érzésem van egy kicsit a Barbon arcszeszénél, meg pl. az Old Spice cuccainál is.

Nem elérhető Pjotr

• Tag
« Válasz #875 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 14:22:43 »
Nagyon köszönöm a sok tippet, ezekből biztos találok valami szimpatikusat. :)

Sic Transit: L'Occitane Verdon-ból az after shave ez a bizonyos "refreshing face splash"? Csak mert kifejezett after shave-et nem találtam most a neten rákeresve...

Egyébként a "zsírosság" az talán valóban inkább "ragacsosságot" jelent arcszeszek esetében - legalábbis nekem is volt már szerencsém olyan arcszeszhez, ami nyúlós, ragacsos érzetet hagyott a bőrömöm (például igen, az Old Spice-ot én is ilyennek éreztem...) De ha jól értem, az ajánlottak nem ebbe a "ragacsos" kategóriába esnek (esetleg a Musgo, de akkor azt inkább kihagyom a gondolkodásból a biztonság kedvéért :)).

Köszi még egyszer!

Pjotr

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #876 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 15:58:36 »

Sic Transit: L'Occitane Verdon-ból az after shave ez a bizonyos "refreshing face splash"? Csak mert kifejezett after shave-et nem találtam most a neten rákeresve...

Egyébként a "zsírosság" az talán valóban inkább "ragacsosságot" jelent arcszeszek esetében - legalábbis nekem is volt már szerencsém olyan arcszeszhez, ami nyúlós, ragacsos érzetet hagyott a bőrömöm (például igen, az Old Spice-ot én is ilyennek éreztem...) De ha jól értem, az ajánlottak nem ebbe a "ragacsos" kategóriába esnek (esetleg a Musgo, de akkor azt inkább kihagyom a gondolkodásból a biztonság kedvéért :)).

Köszi még egyszer!

Pjotr

A Musgo sem ragacsos!

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #877 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 18:06:28 »
Igen! Műtéti terület fertőtlenítésére nem jó (szemben mondjuk a 96%-ban 80%-os alkoholt tartalmazó török Lemon Kolonyasival), arcvíznek pont jó!

Köszi még egyszer!

Pjotr
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #878 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 18:13:01 »
Egy egészen merész kérésem lenne :)

Tudna-e valaki nekem küldeni az alábbi AS-ekből küldeni max. 1-2 ml-t, hogy megillatozhassam őket egyébként és a bőrömön. Természetesen fizetem előre a szükséges edényeket (pl. gyógyszertári szemcseppentő műanyag fiola), a postaköltséget, a löttyöt és a fáradtságot.
Ha lehet megkímélném magam teljes kiszerelések megvételétől látatlanban, hogy aztán kiderüljön, hogy mégsem "jön be".

Ach Brito Lavanda, Pinaud Clubman, Speick, Myrsol, Floid, Musgo Real, Lucky Tiger, Tabac, La Toja Manantiales.
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető Qttyyy

• Törzstag
« Válasz #879 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 18:16:09 »
Ach Brito Lavandában, meg egy-két fel nem sorolt dologban tudok segíteni.
Oszt pösti vagy-é?
"Nem is normális az, ha valaki egy kicsit nem bolond!" VP

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #880 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 18:18:18 »
Kék Floidom van. Felsorolva nem látom, de van még Proraso AS, Hattric AS, Tabac ASB, meg még a fene se tudja mi nem (este megnézem a készleteket).
Szívesen küldök bármelyikből.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #881 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 18:40:45 »
Musgo, Floid (spanyol, sárga), Lavanda megoldhato.
A Pinaud viszont kegyetlen. Topival nagyon betéptünk tőle... Beleillatolsz, felmegy az agyadon, és kijön a szádon, miközben üvöltöd, hogy iiiiiiiiiiiiiii.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #882 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 18:56:11 »

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=m-gmleyW0us" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=m-gmleyW0us</a>
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #883 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 20:36:36 »
Naszóval:
- Sir Irisch Moos AS
- Proraso AS
- C&E Sienna ASB
- Tabac ASB
- Hâttric AS
- Floid kék AS
- Barbon AS
- Fabulon AS
Bármelyikből szívesen küldök, ha kell. Dobj privit.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #884 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 20:38:32 »
Kispályás vagyok melletted  ;D
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici