Sziasztok,
Én anno nagyapámtól örökölt csehszlovák DE-vel kezdtem a borotválkozást. Valami 3-részes, rézszínűre eloxált "aloméneom" csoda volt, a középső része már itt-ott elhajlott.
Aztán pár évre rá valahogy rászoktam az eldobhatókra (ez mindíg volt a közeli ABC-ben).
Mikor a helyi Plus-t felvásárolta a SPAR, eltűntek az olcsó eldobható borotvák, (és azóta a Wilkinson pengék is pofátlan áron mennek).
Váltottam műanyag Wilkinsonra, majd mostanában beszereztem egy Weishi-t. Ezzel egyidőben jutott hozzám nagyapám régi Gillette Old Type-ja is. Ez nagyságrendekkel agresszívabb mind a Wilkinsonnál, mind a Weishi-nél. Első használatnál, bár nem vágtam meg magam, mégis úgy éreztem magam mint akit megnyúztak (bár ebben lehet, hogy része volt annak is, hogy nem a megszokott Wilkinson-stick-et használtam akkor, hanem a kék Wilkinson-"UFO"-t).
Pamacsból előbb disznósörtét használtam, most pedig vettem egy Mühle hjm-márkájú borzot (Müllerből)
http://neonknight.gportal.hu/portal/neonknight/image/gallery/1270583052.jpegKrémekkel, szappanokkal még kísérletezek:
A Wilkinson-stick jól bevált, bár nem képzett túl nagy habot, de jó használni, érzésre is, illatra is. A kék-tálas Wilkinson szappannal ahogy feljebb írtam, már nem vagyok ennyire elégedett. Nehezen habzik, de ha habos is lesz, túl levegős, szerintem nem egy főnyeremény.
Borotválkozás utáni cuccok közül leginkább a Nivea sensitive balzsamja jött be.
Pengéből Wilkinsont használok, de a fórumozók ajánlásai alapján ki fogom próbálni a Cerrust is.