Én egy időben Art of Shaving-től használtam a pre-shave olajaikat (levendula és szantál). Nem jöttek be, túl magas a viszkozitásuk, eltömítik a borotvát, a maradék nehezen lemosható borotváról, bögréről, stb szóval egy idő után felhagytam velük. Ma néha-néha egy pár cseppet öntök a habba kikeverés közben, úgy okés szerintem. Egy vagyonba kerülnek ráadásul...
Még használtam az Occitane borotválkozási olaját mint pre-shave, de szintén abbahagytam: nagy különbséget nem tapasztaltam, és drága pre-shaveként használni.
Használom nagy örömmel viszont a Proraso pre/after shave krémjét (normál, zöld), előkrémként (nem mosom le, arra viszem fel a habot). Egy kicsit (patikaszagúan) büdös, de Proraso, és ezzel minden el lett mondva, azaz kitűnő.
Nagyon dicsérik a portugál Musgo Real pre-shave olaját, lehet, hogy 1x "megkóstolom"
van továbba a asszem T&H-nek is, de azt már nem annyira csípik kommentátorok, illetve jobban megoszlanak a vélemények.
Amúgy az esetek túlnyomó részében a forró zuhany, utána 1-2 perces hab/krém + forró törcsis kombó tökéletesen helyettesíti az olajokat.