Na végre kipróbálhattam a várva-várt Tabac szappant (eddig 3x). Nem kevés elvárás előzte meg, mert agyonolvastam magam a külföldi fórumokon (leginkább B&B), hogy mennyire istenkirály, stb., de a szagát (bocs illatát
) már nem mindenki bírta..., szóval nagyon vártam.
A termék(eik) csomagolása tényleg nagyon minőségi, kerámia-kübli a szappannak, ami elég nagy, 125gr.
Az illatánál kezdve, hát eléggé lataglózó. Egyrészt nagyon erős, inkább intenzív, (gondolom új lévén), másrészt pedig maga az illat milyensége miatt (na ezt jól megaszontam
) Amikor megszagoltam, a legelső emlék ami megcsapott a gyerekkori húsvétok emléke, amikor tiszta pacsuli-illatú minden - a különboző (olcsó) kölnik keveredése miatt. Én nem ismerem milyen a "klasszikus" kölni víz, de szerintem a Tabac nagyon hajaz rá. Angolul "floral"-nak írták le, erősen virágillatú, de szvsz nem természetes. Köze a dohányhoz (mint Tabac) abszolúte semmi. Megjegyzem még ebben reménykedtem, hogy lesz benne vmi dohányillat, vagy esteleg vmi ami harmonizál vele, lévén magam is erős dohányos vagyok
Ami az effektivitását illeti, szerintem semmi különös. Lehet, hogy én vagyok elkényeztetve, mert igyekeztem szappanból a fellelhető legjobbakat használni, kedvenceim az AOS szantál és levendula a faggyú-, továbba Occitane Cade a nem-faggyú alapú szappanok közül). Eddig három pamaccsal mentem neki: Kent BK4 (elég jól hab képezhető), AOS Silvertip (nagyon jó hab) de a legjobb a Mühle Fine Badgerrel volt, úgy látszik a kemény szappanokhoz tényleg jobb a kicsit erősebb sörte, többet vesz fel töltésnél. (Majdnem száraz, kicsavart és kirázott meleg pamaccsal megyek neki a szappannak, amire a zuhany előtt öntök pár csepp forró vizet, de leöntöm a kevertálkába , mielőtt nekiállok tölteni).
Ja, és Merkur 34C (HD)-t használtam derby extra pengékkel.
Erősen gondolkodom, hogy eladom a Tabac-okat, ha vkit érdekel, nyomjon egy pü-t. Van még AfterShave balzsamom, AS splash/lotion és Eau de Cologne. (mind Connaughtéktól) vmikor május elején tudom "szállítani", mert akkor vagyok legközelebb Mo.-on