Szerintem pedig nyugodtan ki lehetne próbálni... engem érdekelne, ( bár én sem fogok venni ) Az olivából, babérból jó kajákat szoktunk enni, miért pont borotválkozásra lenne sz.r!?
A dolog csak ott sántít, hogy 10-12 hónapig "érlelik" a szabad levegőn és minél barnább (khm), annál minőségibb, írja a szerző ( Ez nem a kínai 100 napos tojás). Szóval vegyipari szaktudásomat megcsillantva, a szóda elszappanosítja az olajokat, lesz nátrium oliva szappansó, meg nátrium babérolaj szappansó. Ez úgy frissen vagy nem frissen ugyanaz. Ha maradnak szabad gyökök a Szódából, az az állással lebomlik a legyek és a finom Szír levegő által odahordott szennyeződések által( Ez lenne a titok?), a melléktermék glicerin pedig ezeket be is vonza a nedvességgel együtt. Ha marad szabad olaj a trutyiban, ami nem lett elszappanosítva, na az oxidálódik, attól bebarnulhat, de ez hasznavehetetlen lesz (Ez inkább a szennyeződés(avas) kategóriába kerül és el is kéne távolítani), egy kis elszappanosítatlan olaj mondjuk jót tesz a szappanban, de nem az oliva...
Szóval a vegyi képlet akár jónak is tűnhetne, a leírt hagyományos elkészítési eljárás azonban érdekes... és ha ne adj isten a finom Szír levegőben még homokszemcsék is aktualizálódnak, na akkor lesz ám jó dolga a borotvának!
És, hogy mindenki képben legyen a Szír munkaerőpiac és olivaolaj és babérolaj árakkal... Ez a szappan ott az itthoni 100Ft-os kategória alatt van, az olcsó török kommersz szappanok még elérnek oda, de 3 lepedőt azért ne adjunk má 200gr szappanért...