Az AlexK-tól Sic Transit útján megkapott Bluebeards Revenge próbacuccokat az első adandó alkalommal ki is próbáltam.
Első benyomásaim.
A Bluebeards termékeket nézegetem már egy ideje. Nagy valószínűséggel a logó az, ami a figyelmemet a cégre irányította. Kissé talán gyermeteg, de valahogy mégis bejön ennek használata már vagy 500 éve mindenfelé. Jelen esetben egy emberi bőrön használt termékre rakták a szkalendbónszt, ami elég érdekes vállalkozás a cég részéről.
A papírra nyomott logó a szivárvány minden színében képes játszani attól függően, hogy milyen szögből nézzük. Persze ennek magához a borotválkozáshoz nem sok köze van, ezért a dizájntól elszakadva megpróbálok a beltartalommal foglalkozni.
Átadáskor már Sic Transit is utalt rá, hogy ebben a kiszerelésben utazó felszerelésként is lehet használni a balzsamot és a krémet, viszont ilyen szempontból szerencsésebb lenne, ha menetes, lecsavarható lenne a fedele a szelencének, mert így, lepattinthatós formában esetleg könnyebben kinyílik szállításkor. A borotvakrém esetében ez még csak-csak elmenne, de a balzsam állaga szinte folyós, ezért az könnyen kijöhet az ő tartójából.
Mindkét anyagnak visszafogott, nem túl tolakodó az illata. A borotvakrémnek jó, a balzsamnak pedig érdekes az illata és nem tudnám megmondani, hogy mire emlékeztet, már ha emlékeztet egyáltalán valamire.
A habot tálban képeztem HJM borzpamaccsal. Mivel a tégely kicsi, ezért nem a pamaccsal szedtem ki az anyagot, hanem az ujjamat használtam.
Az eredmény csodálatos lett! Pedig kevés anyagot szedtem ki a tégelyből, de mégis vagy 5 körre elegendő hab képződött. Különösebben nagy erőfeszítést nem igényelt a habképzés, az alapanyag készségesen kezdett dagadni már az első mozdulat után. Ha az itthon fellelhető egyéb cuccokkal összevetem az ebből képződő hab mennyiségét és állagát, akkor ez a kékszakáll veri az összeset, prorazóstól, rojálsévingestől együtt. Az állaga pont olyan, mint amilyenre vágyni szoktam: krémes, nem száraz, jól kenhető, a borotváról könnyen lemosódó az anyag.
Ha egy icipicikét karakteresebb illata lenne a krémnek, akkor 5* lenne, így 4,5. Tudom, hogy rendesen megkérik az árát, de szerintem ez megéri azt a pénzt.
A balzsamtól már nem voltam ennyire elájulva. Illatra valami be nem azonosítható, fura, bár rossznak sem mondanám. Állagát tekintve kissé folyósan zselés. Felhordáskor ragacsossá vált és ezt nem szerettem. A bőrön viszonylag hamar száradt, simának tűnő felületet hagyva maga után, egyfajta maszkként maradt rajta, mint króm a vason.
Végül is használhatónak értékelem, bár ebben a műfajban láttam már jobbat is. 3,5*
Szerintem.