A sors úgy hozta , hogy hozzám került három szappan. Szép sorjában kipróbáltam mindhármat igaz csak egyszer mindegyiket, de gondoltam leírom az első benyomásokat.
C&E West Indian Lime: ezt próbáltam ki először , az illata nagyon tetszett. A pamacsot beáztattam ( New Forest 2221 ) egy kicsit kiráztam belőle a vizet és úgy fogtam hozzá. Felvettem a szappanból és elkezdtem dolgozni vele a GP tálkában, megjegyzem nekem jól esik , ha a körök között meleg marad a pamacs - hab kettős. Szóval elkezdtem habot verni de bevallom nem voltam annyira kitartó, meg is lett az eredménye mert kaptam egy híg löttyöt az arcomra. Felvettem még szappant a pamacsra és megpróbálkoztam újra de az eredmény nem lett sokkal jobb. A hab mennyiségét is kevésnek gondolom és nem finom krémes habot kaptam , hanem egy ritkás az arcomon alig látszó valamit . Természetesen megborotválkoztam de valami nem stimmel - biztos én szúrtam el a dolgot. Azért írtam le ilyen terjengősen az egészet mert a másik kettővel sem bántam másképpen.
Ugyan azt a pamacsot használtam , ugyan azt a tálkát és a technikám sem fejlődött pár nap alatt
C&E Nomad : az illata jobban bejön mint az előzőnek , mert fűszeresebb és elvileg van benne gyömbér ami a személyes kedvencem. Megjegyzem első szaglásra nem jött be az illata , de kentem egy kicsit a bőrömre belőle és amint kibontakozott és megmutatta magát egyből a kedvencem lett.
Mindent ugyan úgy csináltam mint a tesónál és a hab amit kaptam nagyságrendekkel jobban tetszett mint az előzőekben leírtak. A Nomadra nem panaszkodhatok mert megfelel az elvárásaimnak, illat - mennyiség - minőség minden klappol
Floris JF : megjegyzem nagyon vártam, hosszasan gondolkodtam melyik Floris legyen , átolvastam az összetevőket és végül ez lett. Csomagolás első rangú - a fadoboz egy álom . Mikor kinyitottam kicsit meglepődtem na nem az illatán első sorban bár az is kicsit más mint vártam, de erről majd egy sorral lejjebb. A szappan felületén kicsi fehér foltok pöttyök voltak mintha kiütötte volna a só és lötyögött a tégelyben . Nekem ez első pillanatban azt juttatta eszembe hogy ez bíz összement.
Szóval az illat nem az amire vártam, mert én valami fűszeresebb intenzívebb valamire számítottam annak a sok összetevőnek köszönhetően amit felsorolnak szépen. Hangsúlyozom nem rossz de...
A ceremónia megegyezett minden tekintetben az előző kettővel és láss csodát a hab amit produkált ez az angol csoda kicsit pöttyösen kicsit összezsugorodva az minden képzeletemet felülmúlta , mert sűrű - lágy - finom habot adott akár 4-5 körre valót. Feledtette velem az első benyomással érkező csalódásaimat és ha még lett volna mit borotválnom folytatom.
Ezek voltak az első benyomások, természetesen mindhármat fogom használni felváltva , hogy további tapasztalatokat tudjak itt megosztani róluk.
Itt a vége fuss el véle.
O.