3 hét után
megjött Indiából a csomag, benne Old Spice borotvakrémek 2-féle illatban.
Na most azt tudni kell, hogy "az" Old Spice, aminek a termékeit nálunk is lehet kapni a boltban, az a Procter & Gamble tulajdona, sok más márkával együtt. Az indiai Old Spice viszont levált erről évtizedekkel ezelőtt, a Shulton nevű cégé volt, most asszem a gyárat, ahol készül, Wonderlandnek hívják...
Lényeg, hogy a P&G-s Old Spice már nem gyárt hagyományos borotvakrémet, csak flakonos habot. Az indiai viszont még igen, az amerikaiaknál pedig ezt legalább akkora nosztalgia-faktor övezi, mint nálunk a Barbont és társait.
Tegnap kipróbáltam az original illatút. Működésre, sajnos azt kell mondjam, csalódás. Nagy-nagy jóindulattal az Arko krémekkel talán egy ligában játszik, nagy térfogatú, de elég levegős a habja, a Futur bizony több helyen kihagyott, akadozott benne (vágni nem vágott meg szerencsére). Illata tényleg az original Old Spice, amiből én régebben a tusfürdőt próbáltam. Habverés közben itt egy picit más komponensei domborodnak ki, vagy pedig igaza van az amcsi fórumozóknak, hogy egy picit divergált már a P&G-s és a Shultonos Old Spice receptje. Lényeg, hogy engem - tessék megkapaszkodni - leginkább a Becherovkára emlékeztet.
Nem rossz, de borotválkozáshoz, hát...
Nem erős, viszont tartós, hosszú órákkal később is még érződik az arcon. Legközelebb a lime-os illatút próbálom...