Hogy valaki erre a kérdésre is válaszoljon:
Én sajnos még nem ezeket próbáltam, csak a frencs levander és a sima levander kemény ill. nemkemény szappanjait. A benyomásaim:
- tulajdonképpen mindegy, hogy kemény vagy nemkemény, majdnem ugyanolyan a sűrűsége, a habképzés pedig egyenesen pontosan ugyanolyan.
- a frencs és nem frencs közül az egyik édesebb, a másik fanyarabb, de már nem emlékszem, melyik.
- baromi sok faggyú, vagy faggyúszagú cucc van mindegyikben, ennek megfelelően irtó jól ápolnak ezek a termékek.
Közben váltottam levelet a készítővel Sharonnal. A French Lavendernél rozmaringgal van a levendulaolaj "párosítva".
Vannak köztük új receptúrák, pl. az olívaolajos alapú, ezeket az idén kezdte készíteni.
Ami a faggyút illeti, szerintem a vegan jelzés azt jelenti, hogy nem tartalmaz állati eredetű összetevőt. Az összetevőket nem elemeztem/olvasgattam alaposabban.
Végül a korábbi (2009 óta) recept szerinti tiszta levendulást rendeltem(tük).