Kíváncsiságból, már korábban rendeltem a meskáról gödölye borotvaszappant.
Mivel egy barátom el tudta nekem hozni személyesen Kecskemétről Szombathelyre, így 680,- Ft-om került - persze ez mellékes.
A szappan kicsi, kiírás szerint is csupán 65g. A leírása szerint natúr, meg jó, meg minden...
Az illatát nem éreztem, lehet, hogy nincs is, ez mondjuk nekem nem baj, ha a szappan működik. Persze szeretem, ha virág illata van a borotvaszappannak, mint például rózsa, vagy levendula.
A szokásos módon álltam neki, arc alapos mosása és előkészítése után először arcon dörzsölgettem a szappant, majd a Mühle Black Fibre szimpi pamaccsal mentem rá, és szedtem fel vele egy keveset.
Ezzel nem is volt gond, hanem azzal, hogy úgy összefogta a pamacsot, hogy alig tudtam szétnyitni az arcomon. A szappantól roppant gerinces lett a pamacs. Nem túlzás, mintha középen spárgával összekötöztem volna.
Tálkából pamaccsal vizet vettem fel, és próbáltam arcon pamacsolni, majd játszottam ezt addig, amíg szépen el nem tudtam kezdeni habozni az arcomon. Igazából nem tartott sokáig, viszont nem kaptam kemény habot.
Az első körben buborékos, lágy, folyós hab került az arcomra és EJ DE89+Lord SC kombóval mentem rá.
Azért ezekkel, mert eddig remekül beváltak szinte minden alkalommal - most is.
Ahogy az egyik oldalon lehúztam a borostát, addig a másik oldalon a hab szépen össze is esett. Gondoltam nem baj, rámegyek a borotvával és meglátom mi lesz. Változás nem volt a másik oldalhoz képest, a borosta ugyan úgy jött le, mint a friss habos oldalon.
Megállapítottam, hogy az arcszőrt nem igazán puhítja és hamar összeesik, viszont cserébe ekkor is pont úgy működik, mint frissen. Szerintem egy kissé gyengén.
A száj környékén már el is tűnt a hab, mire a borotvával odaértem.
Sebaj, jöhet a második kör, gondoltam és újra arc vizezésére került sor, majd pamacsoltam. Éreztem, hogy a habtól feszül az arcom - hoppá. Borosta mindenhol lehúz és újabb pamacsolás, hogy mennyire is "húz" a hab, azaz mennyire bánt. Végül is, csak kicsit húzta az arcom, ez nem fokozódott, de ez akkor is meglepő egy ilyen típusú szappantól.
A lényeg röviden, hogy gyenge habot ad a szappan, nem is puhít, mondjuk a siklást azt közepesen biztosítja - és az arcbőröm irritálta.
Szerintem a borotválkozást maga a borotva és a penge "mentette meg". No meg a végén a Barbon arcszesz.
Bocsánat, ha hosszúra sikerült.