Kenyér téma: ajánlom a vaslábas beszerzését. Nagyot. Nehéz. Éppencsak befér a sütőbe, így garantáltan összeégeted magad vele néha. De a kenyér benne... Roppanós héj, puha közép... Amikor kiveszem, és a mérethez képest pici a súlya, már érzem milyen textúrája lesz a belsejének. ^_^ Ha szereted a vastag kérget, előbb le kell venni a fedőt.
Jó kenyerekhez a feleségem Limara könyvét, illetve blogját ajánlja mindig.
(Állítólag azért ilyen jó a vaslábas, mert olyan környezetet teremt mint a kemence, miután felmelegszik, egyenletesen kapja a hőt mindenhol a kenyér. Hogy ez igaz vagy sem, passzolom, de tényleg érdemes kipróbálni.)
Tea mániásoktól kérdem: általában fekete teát iszom reggel és délután, azonban kipróbálnám a hei cha teát... Aki szokott ilyent inni, tudna ajánlani konkrét típust (
http://www.teautja.hu oldalról, de akár máshonnan is, pl. bp-i boltból) ? Tudom, ahány ember annyi ízlés, de mégis, hátha van olyan hei cha, ami jó bevezető ezen teákhoz. Nem szeretnék vakon berendelni. Köszönöm!