Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1448147 alkalommal)

Nem elérhető szecs

  • Új tag
  • *
  • Hozzászólások: 24
Re:Kávézó
« Válasz #10770 Dátum: 2017. December 21. - 21:26:35 »
Üdv!

Nagyon tetszik a recept, ill. a metódus.
El tudnád mondani, hogy készítetted a kovászt, mert egyszer én is próbálkoztam vele, aztán befulladt.
Úgy emlékszem, rendszeresen etettem, de valami nem működött.
Nagyon szép kenyér, gratulálok.

Nem elérhető SicTransit

  • Moderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 7810
  • lelkes kezdő
Re:Kávézó
« Válasz #10771 Dátum: 2017. December 22. - 13:53:27 »
Intézem.

Valaki ért a rohadt HP nyomtatókhoz? Hogy lehet reset-elni pl. egy HP DeskJet 3775 wifi-s nyomtatót?
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Malac

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 6026
  • wei wuwei
Re:Kávézó
« Válasz #10772 Dátum: 2017. December 22. - 22:01:49 »
Géppel is lehet ilyen, ha csak keleszted benne, idejében kiveszed és sütőben sütöd meg.
...és úgy sokkal finomabb!
Főleg, ha zsemléket csinálsz belőle...
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

                                                            Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető GPF

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 400
Re:Kávézó
« Válasz #10773 Dátum: 2017. December 22. - 22:56:42 »
Üdv!

Nagyon tetszik a recept, ill. a metódus.
El tudnád mondani, hogy készítetted a kovászt, mert egyszer én is próbálkoztam vele, aztán befulladt.
Úgy emlékszem, rendszeresen etettem, de valami nem működött.
Nagyon szép kenyér, gratulálok.

9 nap alatt készült el a kovászom. Május óta nevelgetem. Így készült:
http://vadkovaszsuli.blogspot.hu/2017/05/vadkovasz-keszitese_2.html
A teljes kiőrlésű rozs nagyon megkönnyíti a kovász elindítását és életben tartását.

Nem elérhető eFeM

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 139
Re:Kávézó
« Válasz #10774 Dátum: 2018. Január 03. - 12:52:45 »
Kenyér téma: ajánlom a vaslábas beszerzését. Nagyot. Nehéz. Éppencsak befér a sütőbe, így garantáltan összeégeted magad vele néha. De a kenyér benne... Roppanós héj, puha közép... Amikor kiveszem, és a mérethez képest pici a súlya, már érzem milyen textúrája lesz a belsejének. ^_^ Ha szereted a vastag kérget, előbb le kell venni a fedőt.
Jó kenyerekhez a feleségem Limara könyvét, illetve blogját ajánlja mindig.

(Állítólag azért ilyen jó a vaslábas, mert olyan környezetet teremt mint a kemence, miután felmelegszik, egyenletesen kapja a hőt mindenhol a kenyér. Hogy ez igaz vagy sem, passzolom, de tényleg érdemes kipróbálni.)

Tea mániásoktól kérdem: általában fekete teát iszom reggel és délután, azonban kipróbálnám a hei cha teát... Aki szokott ilyent inni, tudna ajánlani konkrét típust (http://www.teautja.hu oldalról, de akár máshonnan is, pl. bp-i boltból) ? Tudom, ahány ember annyi ízlés, de mégis, hátha van olyan hei cha, ami jó bevezető ezen teákhoz. Nem szeretnék vakon berendelni. Köszönöm!

Nem elérhető Rotbart

  • Moderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3763
Re:Kávézó
« Válasz #10775 Dátum: 2018. Január 03. - 17:11:21 »

Nem elérhető gregg

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 4042
  • Értelmes hozzászólások: 8
Vám/áfa
« Válasz #10776 Dátum: 2018. Január 19. - 16:22:55 »
Nagyon rég fizettem már külföldről rendelt csomag után vámot/áfát. Most jön valami, amiért fogok áfát. Ezzel nincs is gondom, viszont ilyen tételről hallottatok már?

"A fizetendő összeg a NAV által kiszabott közetherből (vám és/vagy ÁFA) valamint a DHL által nyújtott szolgáltatási díjból (mely nem szállítási díj) tevődik össze. A szolgáltatási díj (5.990,-HUF) a DHL által adott biztosíték nyújtáshoz kapcsolódik, mely a NAV által kiszabott közteher garanciájaként szolgál."

A szállítás ingyenes volt, elvileg.


"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető atteeharp

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1550
Re:Kávézó
« Válasz #10777 Dátum: 2018. Január 19. - 16:29:50 »
Igen, valakinek el kell intézni a vámkezelést helyetted.
Ha a Magyar Posta hozza, ő is felszámol érte pénzt, mondjuk az olcsóbb, csak 3000.

Nem elérhető Qka

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2388
Re:Kávézó
« Válasz #10778 Dátum: 2018. Január 19. - 16:31:56 »
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető gregg

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 4042
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:Kávézó
« Válasz #10779 Dátum: 2018. Január 19. - 16:41:14 »
Köszi, Srácok a gyors választ! :hat:

Nem az összeg aggaszt, nem gond, csak olyan védtelennek/ostobának/átvertnek éreztem magam olvasás közben. :fejfal:

A jó hír, hogy 5 napja rendeltem Kínából, hétfőn meg kihozzák.


"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető atteeharp

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1550
Re:Kávézó
« Válasz #10780 Dátum: 2018. Január 19. - 16:49:26 »
Milyen összegű cucc egyébként, ha szabad kérdezni?

Nem elérhető gregg

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 4042
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:Kávézó
« Válasz #10781 Dátum: 2018. Január 19. - 16:53:03 »
$71


"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető zagloba

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 206
Re:Kávézó
« Válasz #10782 Dátum: 2018. Január 20. - 16:02:39 »
Jelenleg sül a második kovászos kenyerem! Azt szeretném kérdezni a kenyérsütő éltársaktól ,h a  két sütés között a kovászt hűtőben tartják? És ha igen milyen gyakran etetik?

Nem elérhető Rotbart

  • Moderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3763
Kávézó
« Válasz #10783 Dátum: 2018. Január 20. - 18:48:19 »
Ha nem hűtöd, kelni fog, muszáj hűtőben tartani. Én csak úgy etetem, hogy sütéskor a maradék előtésztát (avagy kovászt) visszateszem a többi közé.

Nem elérhető GPF

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 400
Re:Kávézó
« Válasz #10784 Dátum: 2018. Január 20. - 22:16:19 »
Jelenleg sül a második kovászos kenyerem! Azt szeretném kérdezni a kenyérsütő éltársaktól ,h a  két sütés között a kovászt hűtőben tartják? És ha igen milyen gyakran etetik?
Hűtőben tartom. Régebben hetente egyszer sütöttem, akkor etettem meg. Most gyakrabban sütök, így akkor etetem, ha erősen fogyóban van. Egy etetéssel 3-4 sütésnyivel nő a kovászom súlya. Azt olvastam, hogy lényegesen több anyaggal kell etetni, mint maga a kovász, akkor nem lesz savanyú. Eddig beválni látszik.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici