Visszatérnék picit az eltűnt könyvemhez, és szívesen venném a véleményeteket az ügyben.
Részletesebben:
Rendeltem egy könyvet az eladomakonyvem.hu oldalon. Házhoz szállítást kértem, ezt előre utalással kifizettem. Az eladónak kb. 94/95 pozitív visszajelzése volt, egy negatív, amit láthatólag korrektül rendezett. Szóval nyugodt voltam.
A könyv ára 3200 Ft, a szállításért, mint MPL csomag 1550-et. Nem kértem semmi extrát, tudok két napot várni. A csomagot november 6-án adta fel részemre, ami azóta sem érkezett meg.
Közben írtam az eladó email címére, hogy adjon már egy csomagszámot vagy valamit, hogy üssem az asztalt a postán, tudtam, hogy a 32-es posta is megéri a pénzét. Nem válaszolt. Két napra rá felhívtam, mondta, hogy sajnos nem olvasta a levelemet, ápol valakit vidéken. A sztori hátteréhez érdemes tudni, hogy ez egy kézműves könyv, a hölgy pedig egy művész, ha jól gondolom. Nem a net fekete öves mestere. A hangja szimpatikus és megértő volt. Viszont mint kiderült azért nem tud nekem csomagszámot adni, mert a postán rábeszélték, hogy adja fel normál levélként, belefér a levélszekrénybe. A bökkenő itt van. Az egy dolog, hogy nem utalta vissza a kb. 1200 Ft-os különbséget, amennyivel többet kért el a szállításért, ez nem érdekel, ha kihozzák az árut. De nem hozzák, és a normál levél után hiába érdeklődünk, gondolom.
a., Legyek jó fej, kérjem vissza a teljes összeg felét, osztozzunk a veszteségen?
b., Legyek nagyon jó fej balek, és hagyjam a francba az egészet, hátha megjön valamikor a cucc?
c., Kérjem vissza a teljes összeget, mivel ugyan szerintem a Postán tűnt el a könyv, de a normál levélként való feladás az oka, hogy nem tudunk reklamálni?
Ti mit tennétek a helyemben? Elvileg kell majd egy visszajelzést is adni, mint a többi vásárlós/eladós portálon.
A kérdés inkább elvi, mint anyagi, már egyedül se biztos, hogy megkajálnék az összegből egy gyorsétteremben.
Mindentől függetlenül a Posta kapott tőlem egy terjedelmesebb panaszlevelet, amelyben több hiányosságukra hívtam fel a figyelmet. Válaszolnak 30 napon belül.