Kunember,
kotyeszhoz kaphatók jófajta téglák (kávéológia fórum segít, én így fejből nem tudom, de pl. Lavazzából biztos van, egy kis kotyogó logó van rajta, ami az őrleményfinomságot jelöli), ahhoz nem feltétlen kell őrlő (ha úgysem akarod minőségi kv-val etetni ). FP-hez, ha nagyon kell elmegy a kotyeszhoz őrölt, de annak durvább kell.
Imi, egyszerűen csak szeretném h egy ritkán szabad vasárnap reggelen, hogy egy szemes kávéból őrölhessek egy kicsit, majd feltegyem főni a szarvasval. ez a kívánságom, nem több. az meg, h a lavazzának mije van, abból a szempontból meglehetősen relatív, hogy őrölni szeretnék. De az ötletet köszi, asszem egyébként a segafredonak is van ilyen finomságú kávéőrleménye.
Nos, ebben az esetben (vasárnap reggeli nyugi, stb.) Én szívem szerint egy kézihajtányt ajánlanék... (Annak a "fílingje" utánozhatatlan!) Tudom miről beszélek, minden nap min. 1x "tekerek" (vagy az asszony)...
Jó kávé, hmm... elég összetett kérdés!
Amit mindenképp ajánlanék kipróbálásra, és kotyeszhoz kifejezetten passzol az ízvilága:
Kapucíner Velencei gondolások kedvence, vagy
Kapucíner Palermó aranyaHiperben nem szerencsés szemes kávét venni, mert sokszor "döglött" (értsd: sokat áll a polcon, és megöregszik).
Ha tudod, hogy kb. milyen ízvilágot kedvelsz, vagy van kiszemelt áldozat, szívesen segítek (ha tudok...
)