Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1457724 alkalommal)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
Re:Kávézó
« Válasz #2400 Dátum: 2011. December 10. - 22:00:21 »
Én mindig csak a szemes kávékat nézem... és szerintem a madaras-teszkóban láttam vagy 3 félét, de lehet, hogy az már régen volt.
Talán a szaturnban is van... vagy mi van a második mammut aljában.
Egyszer nálam is sorra kerül...
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető moe

• Törzstag
« Válasz #2401 Dátum: 2011. December 10. - 22:04:38 »
Így van, csakis szemeskávé..!!  ;D

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2402 Dátum: 2011. December 10. - 22:07:23 »
Nem értem, hogy lehet az őrölt kávé olcsóbb, mikor még meg is őrlik...
Persze, hogy értem, csak vicc volt!
« Utoljára szerkesztve: 2011. December 10. - 22:53:33 írta GBotond »

Nem elérhető vidak

• Törzstag
« Válasz #2403 Dátum: 2011. December 10. - 22:52:11 »
Hogy a klasszikus éttermes poént idézzem:
Tudod miért drágább a tükörtojás a rántottánál? Mert a tükörtojást meg lehet számolni ;)

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #2404 Dátum: 2011. December 11. - 06:41:02 »
Ha már kávézó, nem tudja valaki hol lehet kapni Dallmayr szemes kávét..? Köszönöm a válaszokat..!  ;)
Moe, Media Markt-ban biztosan van szemes is (én ott vettem  ;)), illetve a helyedben megnézném az Interspar üzleteket, mert ott is szokott lenni...
Én olyan közepes osztályzatot adnék ennek a kávénak.

Nem a reklám helye, de ha esetleg valaki Dunaújvárosban jár ezt az üzletet érdemes megnézni (sajnos saját honlapjuk nincs), na itt aztán szoktam igazán finom kávét kapni. Születésnapomra is kaptam kenyai kávét innen, de azt még őrizgetem az ünnepekig.
« Utoljára szerkesztve: 2011. December 11. - 06:47:30 írta jrabi »
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #2405 Dátum: 2011. December 11. - 08:13:33 »
Azt sem felejtsétek el, hogy a elektronikai boltoknak nem a termékválaszték első vonalát képezik az "átlagbéla" által horribilisnek kikiáltott kávék. Érdemes nagyon jól megnézni a lejáratot, csomagolási időt...

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2406 Dátum: 2011. December 11. - 09:54:37 »
Dunaújvárosban jár ezt az üzletet érdemes megnézni
Nagyon bizalomgerjesztő!  :borz1:

Nem elérhető moe

• Törzstag
« Válasz #2407 Dátum: 2011. December 11. - 22:03:18 »
Én is a ,,tökéletes kávé,, megtalálásán fáradozom, dallmayr-t még nem próbáltam..

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #2408 Dátum: 2011. December 12. - 01:58:16 »
dallmayr- finom, finom, de semmi extra, kb. olyan finom, mint a noname Monte Santos 1 lepedőért a lidliben  ;D ami kb. 5 ször olcsóbb... Ezt most pluszban véletlenül félrepörkölték, asszony meg is megvette, mert akciós... véletlenül belenyúlt, pedig a szemek méretén látni, hogy nem first class arabika, mégis 10 pontos aromája van.     

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #2409 Dátum: 2011. December 12. - 05:57:30 »
Ugyanez járt az én fejemben is Penge!  :sör:
De nem akartam leírni, mert nem akartam megbántani egyetlen dallmayr hívőt sem, ráadásul túlzottan szubjektív véleménynek tartottam...
de úgy látszik nem vagyok egyedül.  :D
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2410 Dátum: 2011. December 12. - 07:22:39 »
Ha már a kávéházak tartunk. Miben főzzük? Én kB hétvégén innék egy eszpresszó. Asszony 3dl tejben kever el egy fél kanál istantot. Nincs kávézó a lépcsőház alatt. Az lenne az ideális megoldás. Szóval, ötlet?
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2411 Dátum: 2011. December 12. - 07:31:31 »
Urak, valami(ke)t tisztázzunk:

a Dallmayr is lehet jó, kérdés, hogy milyen készülékben kerül elkészítésre! (Kotyeszba pl. egész jó, espressonak nem annyira)
a pörkölt kávék szavatossági ideje 18-24 hónap, de ez nagyban függ attól, m,ilyen kávéról beszélünk! Ha egy enyhén pörkölt 100 SO Arabica, akkor azt illik 1,5-2 hónap alatt elfogyasztani, hacsak nem speciális körülmények között van tárolva (kis csomagban, védőgázzal, lehetőleg "légtömören", hűvös, sötét helyen).

Penge: egy gyors kérdés: hogy néz ki egy jó minőségű arabica kávészem? (csak azért kérdem, mert típustól függően lehet apró szemű(ilyet kóstoltam múlt szombaton, kb 3-5 mm hosszú szemek), meg óriás(a jobb oldali) is) ;)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2412 Dátum: 2011. December 12. - 07:39:37 »
Ha már a kávéházak tartunk. Miben főzzük? Én kB hétvégén innék egy eszpresszó. Asszony 3dl tejben kever el egy fél kanál istantot. Nincs kávézó a lépcsőház alatt. Az lenne az ideális megoldás. Szóval, ötlet?

A kérdés, hogy mennyit szánsz rá!

Ha espressozni szeretnél, továbbá asszonypajtás tejes italokat fogyaszt, akkor ennek megfelelően kell választani.

Ha tényleg csak hétvége, 1-1 kávé, és nem "igényled" a csúcsminőséget, akkor kapszulás (Aldis Martello, esetleg Nespresso, etc.), bár itt számolni kell azzal, hogy a kapszulák ára igen magas, továbbá rengeteg hulladék képződik (üres kapszulák). Ennél egy fokkal jobb az ESE pondos gép, aminél szintén a minőség lehet egy neuralgikus pont, viszont ezekből már lehet igen jó kávét inni, a kapszulás, és a sima babkávéból készült bekerülési ár között.
Ha nem szeretnél belefolyni a kávékészítés rejtelmeibe, akkor egy automata (Saeco, Quickmill-ez igen drága)

Ha viszont számít a minőség, szeretsz kísérletezgetni, igényled a választékot, akkor egy daráló+kávéfőző páros (a daráló szándékosan került előbbre, mert sok szempontból fontosabb, mint a főző)...

Persze, ha nem szempont az espresso, akkor lehet egy jó kotyesz, csepegtetős, vákumos "főző", vagy egy dzsezva... ;D
Léber Kálmán

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #2413 Dátum: 2011. December 12. - 07:58:44 »
Van egy Bialetti kotyogós, amivel nagyon meg vagyunk elégedve. Mellé érkezett egy Mukka Express tejeskávé- és cappuccino készítő, ami szintén szuper.
Milyen darálót tudnál javasolni hozzá?
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2414 Dátum: 2011. December 12. - 08:12:35 »
Van egy Bialetti kotyogós, amivel nagyon meg vagyunk elégedve. Mellé érkezett egy Mukka Express tejeskávé- és cappuccino készítő, ami szintén szuper.
Milyen darálót tudnál javasolni hozzá?

Kéziből Hario minimill (itthon a printa kávézóban kapható, vagy ebay), kyocera (ebay), esetleg Peugeot (ez azért manapság igen drága).

Villanyosból szinte bármelyik, ha később nem akarsz espressozni. Ha igen, belépő kategóriás az Ascaso I-mini, illetve az Iberital challenge.

Vagy használtak, azokból rengeteg van, olyan is, ami espresso képes. Érdemes benézni a kávékorzóra, vagy az index kávéológia topikjába.
Léber Kálmán

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici