Ha már a kávéházak tartunk. Miben főzzük? Én kB hétvégén innék egy eszpresszó. Asszony 3dl tejben kever el egy fél kanál istantot. Nincs kávézó a lépcsőház alatt. Az lenne az ideális megoldás. Szóval, ötlet?
A kérdés, hogy mennyit szánsz rá!
Ha espressozni szeretnél, továbbá asszonypajtás tejes italokat fogyaszt, akkor ennek megfelelően kell választani.
Ha tényleg csak hétvége, 1-1 kávé, és nem "igényled" a csúcsminőséget, akkor kapszulás (Aldis Martello, esetleg Nespresso, etc.), bár itt számolni kell azzal, hogy a kapszulák ára igen magas, továbbá rengeteg hulladék képződik (üres kapszulák). Ennél egy fokkal jobb az ESE pondos gép, aminél szintén a minőség lehet egy neuralgikus pont, viszont ezekből már lehet igen jó kávét inni, a kapszulás, és a sima babkávéból készült bekerülési ár között.
Ha nem szeretnél belefolyni a kávékészítés rejtelmeibe, akkor egy automata (Saeco, Quickmill-ez igen drága)
Ha viszont számít a minőség, szeretsz kísérletezgetni, igényled a választékot, akkor egy daráló+kávéfőző páros (a daráló szándékosan került előbbre, mert sok szempontból fontosabb, mint a főző)...
Persze, ha nem szempont az espresso, akkor lehet egy jó kotyesz, csepegtetős, vákumos "főző", vagy egy dzsezva...