Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1460936 alkalommal)

Nem elérhető snake

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #2550 Dátum: 2011. December 22. - 06:04:19 »
Látom itt egyetemi vizsgákkal is foglalkoznak behatóan. :)

Kis magyar valóság, szösszenet a közelmúltból:

Egy diák bemegy a vizsgára, a vizsgáztató meg kérdezgetni kezdi. Egy darabig jól haladnak, majd az egyik kérdésnél a diák elakad. A tanár megkérdezi a diákot:
Tudja, hogy a könyv melyik részén találja ezt a témát?
Igen-válaszol a diák.
Rendben, akkor menjen ki, kap negyed órát, hogy megtanulja!

Diák kimegy, elkezdi az adott témát magolni. A tanár negyed óra elteltével visszaszólítja a terembe.
Ismét felteszi a problémás kérdést, erre a diák boldogan, folyékonyan fújja a választ.

Na látja, megy ez magának, így kellett volna ezt az előbb is tudni! Kimehet, egyes, viszlát!  :D
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #2551 Dátum: 2011. December 26. - 15:08:27 »
Amikor rákaptam, hónapokig faltam őket... és nem egyformák. Bár azt sem mondanám, hogy gyökeresen különbözik a hangulatuk egymástól.
A novellák kibontva visszaköszönnek a regényekben. Érdekes élmény.
Ha valaki nem ismeri Wass Albertet, a "Funtineli boszorkányt" ajánlanám, mert az egy nagy mese... felnőtteknek.
Az "Elvész a nyom" nem (csak) Erdélyben játszódik, ezért egész más, mint a többi.
Aki szereti a történelmet és nem internacionalista beállítottságú, az "Átoksori kísérteteket" fogja "élvezni".
A "Kard és kasza" őrület. Az első kötet nagyon gyors, a második sokkal "részletesebb". Nálunk az egyik tanárnál hetedikben kötelező olvasmány. Fantasztikus, ahogy az elején Buzát megnősül (feleséget vesz egy késért...): nem voltak válogatósak az emberek annak idején.
Egy fél métert már olvastam belőle, de még egy csomó vár rám...

Úgy szégyellem, hogy összeszemetelem ezt a szálat is, de kikívánkozik belőlem...  ::)

ideális fülszöveg a Kard és kaszához, évek óta nem találom teljesen a három kötetet
Sheffield-England

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2552 Dátum: 2011. December 26. - 22:44:06 »
ideális fülszöveg a Kard és kaszához, évek óta nem találom teljesen a három kötetet
...mert két kötetes... bár a hálón írnak négy kötetes kiadásról is, de az szerintem az sajthiba.  ::)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #2553 Dátum: 2011. December 27. - 12:17:45 »
...mert két kötetes... bár a hálón írnak négy kötetes kiadásról is, de az szerintem az sajthiba.  ::)

Csak a marosvásárhelyi Mentór kiadó nyomtatását veszem, mert ők a jogutód. Egyik évben, talán 5-6 éve láttam egy 3 kötetes kiadást tőlük, de nem tudtam akkor megvenni. Azóta nem láttam 2 kötetes kiadást is, vagy pedig keverem és hiába várom a 3 kötetet egyben ;D
Sheffield-England

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2554 Dátum: 2011. December 27. - 15:08:19 »
Szerintem a Funtinellivel kevered! Az a 3 kötetes.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #2555 Dátum: 2011. December 27. - 15:27:09 »
Szerintem a Funtinellivel kevered! Az a 3 kötetes.

Igen, az 3 kötetes, legalábbis a polcon annyi van belőle, viszont mindezek után, ha tudsz nekem küldeni egy 2 kötetes példányt a Kard és kaszából, akár használtan is, akkor privátban küldöm a postacímem :sör:
Sheffield-England

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #2556 Dátum: 2011. December 27. - 16:35:03 »
Igen, az 3 kötetes, legalábbis a polcon annyi van belőle, viszont mindezek után, ha tudsz nekem küldeni egy 2 kötetes példányt a Kard és kaszából, akár használtan is, akkor privátban küldöm a postacímem :sör:
http://www.grando.hu/konyv/szepirodalom/regeny/wass-albert-kard-es-kasza-i-ii-1470798469.html?id=1470798469

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #2557 Dátum: 2011. December 27. - 16:47:32 »
Gyerekek, nem gondoljátok hogy készítői topicban nem szép dolog ennyit offolni?  :sör:
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #2558 Dátum: 2011. December 27. - 17:05:15 »
http://www.grando.hu/konyv/szepirodalom/regeny/wass-albert-kard-es-kasza-i-ii-1470798469.html?id=1470798469

Kráter Kiadó, a Metor a jogutód ;)

Tényleg OFFF, elnézést, a válaszadás "pillanatának" heve fűt minket!
Sheffield-England

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2559 Dátum: 2011. December 27. - 21:01:42 »
Nekem permanens lelkiismeret-furdalásom van!
Én is arra várok, hogy Imi átrakja az egész szálat a szépirodalmi részbe... de nyaral vagy felújít vagy kávézik egész szünetben.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2560 Dátum: 2011. December 27. - 21:38:53 »
Rugjatok ki innen de Wass Albertért azt is bevállalom. Tudtommal csak a Funtinelli boszorkány ami 3 kötetben jelent meg. Alapmű. Mindenkinek ajánlom.

Nem elérhető vidak

• Törzstag
« Válasz #2561 Dátum: 2011. December 29. - 20:51:37 »
talán ide illik leginkább:

(adminok, ha túl nagy a kép, itt az eredeti link: http://9gag.com/gag/1359442 )

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2562 Dátum: 2011. December 29. - 21:14:24 »
...persze, mert hülyébb, mint Te!  :D

Nem elérhető moe

• Törzstag
« Válasz #2563 Dátum: 2011. December 29. - 21:55:23 »
Huhú az az english mustache..!  ;D De a hungarian is jól áll neki, irigylem azokat akiknek jól áll a bajusz, sokkal többen viselnek mint kellene, de keveseket öltöztet..

Nem elérhető vidak

• Törzstag
« Válasz #2564 Dátum: 2011. December 29. - 21:56:35 »
Azt figyelitek, ugye, hogy a belinkelt képen ott figyel a 'you should have gone to 9gag'? :)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici