Ez tök izgalmas, mesélhetnél, miket csináltok!
Nektek UAZ kell!
Én már nem vagyok ennél a cégnél, kb 2,5 évet voltam ott de elég volt a vándorcigány életből( 1hét meló, 1 hét itthon, olyankor mindig ott laktál a project körül) és mivel megvan a CE belföldi, nemzetközi, ezért kipróbáltam egy másik szakmát, a kamionozást
, ugyanakkor szerettem ezt a céget. Tavaly történt egy igazgató váltás, és 135 terepi dolgozót rúgtak picsán, kezdtek rosszra fordulni a dolgok...
Szóval ez a cég terepi szeizmikus méréseket végez, ami röviden kb annyi, hogy megmondja mi van a földünk alatt kb a magmáig. Kőolaj, földgáz, termálvíz...
Volt UAZ is a 90 évek elején, persze ezt csak hallomásból tudom.Szerették a dolgozók, pláne a Ladások. '98 körül jöhettek be a Roverek, azok voltak 2005 ig utána 3 év a Ranger-ökkel.2008 óta újra Defi. Amit még szerettem nagyon az a kis "púpos" Unimog volt, na az elment akárhol, szó szerint.
Ezek a videón szereplő jószágok pedig a mérés egyik felelősei, vibrátoroknak becézik őket, ezek püfölik a talajt változó, vagyis egyre növekvő frekvencián.A földbe úgynevezett geofonokat szúrnak le a kábelesek, ezek a geofonok olyan finom kis elektromágneses érzékelők, hogy 2 darabot kézbe fogva, megfelelő kábelra rácsatlakoztatva még a szívverést is képesek a műszerkocsiban kijelezni aka terepi EKG.
Hívtak volna annak idején vibrátorkezelőnek, szépen megköszöntem, de nem kértem, miért? Egyes mendemondák szerint légbuborékok keletkeznek a magyar parasztban, olyan szinten rezeg. Ha jól emlékszem 20Hz-20.000HZ tart a rezgéshullámja. Kint terepen biztonsági távolságokat kellett tartani házaktól tanyáktól, mert akár egy újépítésű házat is összedönt alacsony frekvencián.
A mérést maga a geodézia kezdi, ki kell karozni a terepet, milliméteres pontossággal, ezeknek a pontoknak van szélessége, magassága. Ez után jönnek a kábelesek, akik kb 200m hosszabító szerűséget húznak, egészen a műszerkocsiig, és egyben leszúrkálják a már említett geofonokat, ezután jön a "dobozos" ö kirakja a LAUL/LAUX-ot ezek kötik össze a párhuzamos vonalakat és teszik a vonalra rá az akkumlátorokat.A legvégén jönnek ezek a jó öreg amcsi vibrátorok.