Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1464523 alkalommal)

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
Re:Kávézó
« Válasz #2955 Dátum: 2012. Január 26. - 13:45:52 »
OFF-talanítás történt... ;)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2956 Dátum: 2012. Január 26. - 14:33:30 »
A nap mondása:
A moha déli oldalán mindig fa van.
Ezt be kell vegyem az 5-es természetismeret anyagba!  ;)

http://href.hu/x/h01x
Biztosan gyorsan elmennek a dolgai, ha mindegyikhez ír egy novellát!  :D
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #2957 Dátum: 2012. Január 26. - 18:23:51 »
Akkor Difi :D
Sheffield-England

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #2958 Dátum: 2012. Január 26. - 18:25:29 »
Idézet
Tényleg annyira kényelmetlen a Difi?

Az,de nem csak ezért nem szerettem. Az új (2008?) egy köpedelem, sőt, el is tud akadni.Ha átlósan felakad, ledifferál(jobb eleje,bal hátulja, ilyet a régi nem csinált.) Mivel egyetlen hosszú (2méter!!) szíj hajt az elejében mindent, ez extrém körülmények között kb 10.000km-t bírt, ha elszakad és 10v alá megy a feszültség, nincs magasnyomású szivattyú...

Folyt köv, de el kell rohanjak.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #2959 Dátum: 2012. Január 26. - 18:27:29 »
Egy kollégám azt mondta...egy rakás sz*r, csak jó a marketing. Kezdjem elhinni?
Sheffield-England

• Törzstag
« Válasz #2960 Dátum: 2012. Január 26. - 18:27:58 »
ha az árát nézzük 10Mft+ akkor igen

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2961 Dátum: 2012. Január 26. - 18:38:45 »
Értitek már miért bizom én a 30+ éves teknikában  ;)

• Törzstag
« Válasz #2962 Dátum: 2012. Január 26. - 21:52:36 »
Egy kollégám azt mondta...egy rakás sz*r, csak jó a marketing. Kezdjem elhinni?

Pl az Eonosoknak jó autó, néha betévednek tanyákra, oda ok.De itt a geofizikánál ezek (sem) állták a sarat, mármint az újak, pedig nagy nagy kínszenvedés árán cserélték a Ford Ranger flottát. A vezetőoldal olyan szűk, hogy szorít a vezető oldali ajtó, szerintem ezt 60kg os fiataloknak szánták, látszik, hogy csak a kormányt dobták át a másik oldalról, a helyre nem gondoltak,nagyobb darab emberek még a belső ajtóbehúzót is leszedték és bálamadzaggal pótolták, annyira nincs hely, bezzeg az anyósülésen, ott lehet terpeszkedni.Viszont a 6 sebesség jó bele, 45-50 től alapjáraton viszi hatodikban a kocsit, rángatás nélkül, és innen gázt nyomva sem rángat, meglepően gyorsul. Értem én hogy ABS, de minek ebbe? (tudom, hogy 2003-tól minden szériaautóba kötelező, ki sem jöhet a gyárból enélkül,de akkor is.)Állandóan leszakadó érzékelő/jeladó, nem kell az terepre, pedig ugye ez terepjáró lenne, abból is a legendásabbik.Fogyasztása tatásan, nem terepen 10l körüli, ez nagyon jónak számít, a régi ette a 13-15l-t, terepen ezt kettővel meg lehet szorozni.Viszont még egyszer hozzáteszem, ez extrém használat, úttalan utak, szántás (akár 40cm, es rögökön...) Ülését 6 hónap alatt úgy kiülték, hogy érezni a fém merevítőt sok helyen. Változtattak a felfüggesztésen, millió változás, amitől a régi fényévekkel jobb volt.
A régiben egy dolgot nem szerettem, viszont azt nem tudom, hogy az újban módosították-e, az pedig a kézifék. Ez a kartán tengelyen lévő dobot fékezte, és mikor szétkopott valahogy be tudott szorulni, egyszer kb 70km/h nál odébb tett vagy fél métert, de utána ki is oldott, nem volt gubanc belőle.
Hirtelen ennyi ami eszembe jut az újról.
Egy Ges-es video, ilyesmi elakadásokat kell túléljen a Defender.
http://www.youtube.com/watch?v=WUcxa9Ddac0

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2963 Dátum: 2012. Január 26. - 22:49:37 »
Ez tök izgalmas, mesélhetnél, miket csináltok!

Nektek UAZ kell!
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #2964 Dátum: 2012. Január 26. - 23:33:46 »

Hat évet nyomtam Lada nívával. ( az jó volt) Aztán egy rövid ideig defi 90-es ( az is jó volt) Aztán kaptam egy suzuki vitarát ( na az
egy kalap szar)

Traktoros kihúzásos, ajtó közepéig érő vízben elakadásos, belvíz elvezető árokba csúszásos....... régi szép földmérő emlékek  :boldog:
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

• Törzstag
« Válasz #2965 Dátum: 2012. Január 27. - 00:30:25 »
Ez tök izgalmas, mesélhetnél, miket csináltok!
Nektek UAZ kell!

Én már nem vagyok ennél a cégnél, kb 2,5 évet voltam ott de elég volt a vándorcigány életből( 1hét meló, 1 hét itthon, olyankor mindig ott laktál a project körül) és mivel megvan a CE belföldi, nemzetközi, ezért kipróbáltam egy másik szakmát, a kamionozást  ;D, ugyanakkor szerettem ezt a céget. Tavaly történt egy igazgató váltás, és  135 terepi dolgozót rúgtak picsán, kezdtek rosszra fordulni a dolgok...
Szóval ez a cég terepi szeizmikus méréseket végez, ami röviden kb annyi, hogy megmondja mi van a földünk alatt kb a magmáig. Kőolaj, földgáz, termálvíz...
Volt UAZ is a 90 évek elején, persze ezt csak hallomásból tudom.Szerették a dolgozók, pláne a Ladások. '98 körül jöhettek be a Roverek, azok voltak 2005 ig utána 3 év a Ranger-ökkel.2008 óta újra Defi. Amit még szerettem nagyon az a kis "púpos" Unimog volt, na az elment akárhol, szó szerint.
Ezek a videón szereplő jószágok pedig a mérés egyik felelősei, vibrátoroknak becézik őket, ezek püfölik a talajt változó, vagyis egyre növekvő frekvencián.A földbe úgynevezett geofonokat szúrnak le a kábelesek, ezek a geofonok olyan finom kis elektromágneses érzékelők, hogy 2 darabot kézbe fogva, megfelelő kábelra rácsatlakoztatva még a szívverést is képesek a műszerkocsiban kijelezni aka terepi EKG.
Hívtak volna annak idején vibrátorkezelőnek, szépen megköszöntem, de nem kértem, miért? Egyes mendemondák szerint légbuborékok keletkeznek a magyar parasztban, olyan szinten rezeg. Ha jól emlékszem 20Hz-20.000HZ tart a rezgéshullámja. Kint terepen biztonsági távolságokat kellett tartani házaktól tanyáktól, mert akár egy újépítésű házat is összedönt alacsony frekvencián.
A mérést maga a geodézia kezdi, ki kell karozni a terepet, milliméteres pontossággal, ezeknek a pontoknak van szélessége, magassága. Ez után jönnek a kábelesek, akik kb 200m hosszabító szerűséget húznak, egészen a műszerkocsiig, és egyben leszúrkálják a már említett geofonokat, ezután jön a "dobozos" ö kirakja a LAUL/LAUX-ot ezek kötik össze a párhuzamos vonalakat és teszik a vonalra rá az akkumlátorokat.A legvégén jönnek ezek a jó öreg amcsi vibrátorok.

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #2966 Dátum: 2012. Január 27. - 00:51:52 »
Hm, barom szomszédokat helyre lehetne tenni egy ilyennel, ha  éjjel kettőkor tolják be a darenbézt.
Mindig szerettem volna egy infrahanggenerátort : )

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #2967 Dátum: 2012. Január 27. - 00:58:48 »
.
Hívtak volna annak idején vibrátorkezelőnek, szépen megköszöntem, de nem kértem, miért? Egyes mendemondák szerint légbuborékok keletkeznek a magyar parasztban, olyan szinten rezeg. Ha jól emlékszem 20Hz-20.000HZ tart a rezgéshullámja.

Ez tényleg csak mendemonda, Mert ezek szerint ez egy életveszedelmes füles. 10-20,000Hz között üzemel. Persze nem kell elhinni neki.

http://www.grando.hu/muszaki-cikkek/fulhallgato-fejhallgato/philips-shc5100-vezetek-nelkuli-fejhallgato-1475458459.html
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

• Törzstag
« Válasz #2968 Dátum: 2012. Január 27. - 01:34:31 »
Szerintem rezgés és hangrezgés közt is lehet különbség.Ezzel a fülessel nem igen bontasz házat, a vibróban pedig nem hiszem hogy zenét hallgatnál legszívesebben.
Hülye példa: a sörben 5 % alkoholtartalom szinte kevés, az emberben az egytizede pedig kóma.

• Törzstag
« Válasz #2969 Dátum: 2012. Január 27. - 02:05:43 »
Extrém terepi használat  ;D
http://i.imgur.com/gi6cC.jpg

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici