Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1467808 alkalommal)

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
Re:Kávézó
« Válasz #3315 Dátum: 2012. Március 30. - 20:39:11 »
hát az a változat kimaradt

Még a Milano és Siciliano változatok előtt volt nagyon finom ez a Tschibo Espresso, akkor piros-fekete volt a csomagolás.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Bubba

• Törzstag
« Válasz #3316 Dátum: 2012. Március 30. - 21:54:48 »
:crazy:
És van esetleg nem vidéki ismerősöd?

Hm...           :idea:   Mondjuk Te?

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #3317 Dátum: 2012. Március 30. - 22:04:10 »
Hm...           :idea:   Mondjuk Te?

Vagy egy másik vidéki ismerős, aki mint említettem volt egy "boldog" városban él jelenleg :fetreng:
Sheffield-England

Nem elérhető Bubba

• Törzstag
« Válasz #3318 Dátum: 2012. Március 30. - 22:10:29 »
Vagy egy másik vidéki ismerős, aki mint említettem volt egy "boldog" városban él jelenleg :fetreng:

Hű, ez szuper. Ezek szerint két barát segítségére is számíthatok a beszerzés ügyében?  :sör:

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #3319 Dátum: 2012. Március 31. - 09:29:22 »
...emo-s volt.

Más:
Az IKEA szemes kávéja is jó. Szerintem.  :P
ToZ:
Az őrölt kávé olcsóbb, mint a szemes. Hogyan lehet ez?  ::)

Igaz, nem ToZ vagyok, de: Szemes kávénál biztos lehetsz benne, hogy kávé van a zacskóban. Őröltnél is?  ;) (Én is úgy "hallottam", nem saját vélemény...)

Igen, a Lidl-ben kapható Monte Santos tényleg jó, még espressonak is. Ha esetleg valakinek van bejárása a Metroba, az ezüst zacsis Rioba is jó ár/érték arányú espressoképes alapanyag. Régebben a pennyben lehetett kapni Magico nevű kávét, ami szintén jó volt, de annak mostanság elég változó a minősége.

persze, a kb. 3000-4000 Ft/kg. kategóriában sokkal több jó minőségű és finom kávé érhető el, de annak már kicsit jobban "utána kell menni"...

Ami viszont igen lényeges! Mindig tessék megnézni a kávé lejárat idejét (sőt, ha van pörkölési idejét), mert a szemes kávé 1-6 hónap alatt (keverék, fajta, tárolás függő) "megdöglik". Őrölt kávénál ugyanez néhány nap, max. 2-3 hét! Itt is fontos, hogy hogyan volt tárolva!

Kávéról ennyit... (Most... ;))

Ami a pólót illeti, nem rossz, bár nekem akkor jönne be, ha nem lenne rajta más, csak a kés...
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #3320 Dátum: 2012. Március 31. - 16:04:32 »
Merre lehet szemes kávét daráltatni?
Kipróbálnám a Lidl kávéját, de nincs darálóm  :fenek:

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #3321 Dátum: 2012. Március 31. - 17:53:30 »
Szerintem vegyél egy darálót és szokjál rá a szemesre!
Főzés előtt tudod darálni, jobb lesz.
Imit kérdezd, milyet érdemes venni...
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #3322 Dátum: 2012. Március 31. - 17:55:46 »
Merre lehet szemes kávét daráltatni?
Kipróbálnám a Lidl kávéját, de nincs darálóm  :fenek:

Hogy merre lehet daráltatni? Valahol a múltban nem? Gyerekkoromba lehetett az ÁFÉSZ üzletekben, meg sok helyen ha jól emlékszem, legalábbis a bevásárláshoz a kapcsolódik a kávé illat a fejemben.

Egyébként átlag 5000Forintért lehet darálót venni, direkte megnéztem ;D Ez így kezdődik, idejöttem DE-vel, aztán vettem kést, most meg kedvem szottyant kávét darálni :fetreng:

Remélem melegek itt nincsenek :fetreng: :fetreng:
Sheffield-England

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #3323 Dátum: 2012. Március 31. - 18:04:16 »
Remélem melegek itt nincsenek :fetreng: :fetreng:
Csak ezen múlna?  ;D
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #3324 Dátum: 2012. Március 31. - 18:04:57 »
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #3325 Dátum: 2012. Március 31. - 18:08:09 »
Elméletileg az olcsóbb késes darálók megégetik a kávét, jobbra meg most nem futja. Nekem is az ÁFÉSZ közértek ugrottak be először.

Hogy merre lehet daráltatni? Valahol a múltban nem? Gyerekkoromba lehetett az ÁFÉSZ üzletekben, meg sok helyen ha jól emlékszem, legalábbis a bevásárláshoz a kapcsolódik a kávé illat a fejemben.

Egyébként átlag 5000Forintért lehet darálót venni, direkte megnéztem ;D Ez így kezdődik, idejöttem DE-vel, aztán vettem kést, most meg kedvem szottyant kávét darálni :fetreng:

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #3326 Dátum: 2012. Március 31. - 18:13:27 »
Elméletileg az olcsóbb késes darálók megégetik a kávét, jobbra meg most nem futja. Nekem is az ÁFÉSZ közértek ugrottak be először.

Én is vennék, valaki tud ajánlani márkát, típust, ÁFÉSZ üzletet???....vidéken. :fetreng:

Valahol mintha most is darálnának....
Sheffield-England

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #3327 Dátum: 2012. Március 31. - 18:29:17 »
Ákos, Szőrmók:

Mihez kell darálni? Ha nem espresso géphez, vagy törökös készítéshez, akkor akár a "propelleres" is megteszi, vagy az olcsóbb síktárcsás, kúpos kávédarálók. (Ha meg "ráérzel az ízére", akkor úgyis veszel valami másikat. ;))

propelleresnél azért  vigyázni, hogy ne égesse meg a kávét. (Óvatosan, egyszerre csak pár másodpercre bekapcsolni, és addig folytatni, míg kb. egyforma nagyságú szemcsék "alakulnak ki" a darálóban.)

Őröltetni akkor tudtok, ha a forgalmazónál vásároltok kávét (tudok pár helyet, ahol kérésre le is darálják a kávét, de ez is csak akkor jó, ha nem espressohoz kell...)

Sőt, érdemes még körülnézni a vakerán, kézi darálót ot is ki lehet fogni, persze azzal kicsit dolgozni kell.

Ha valaki espressozni akar, annak érdemes ellátogatni a printa kávézóba (Bp. Rumbach S. utca), ot lehet vásárolni espressoképes kézi őrlőt olyan 12k Huf-ért. (Új, kézi, kerámia őrlőkúpokkal)

Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #3328 Dátum: 2012. Március 31. - 18:36:34 »
Ákos, Szőrmók:

Köszi, segítség volt! :sör:
Sheffield-England

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #3329 Dátum: 2012. Március 31. - 18:52:37 »
Kotyogóshoz lenne, van esetleg olyan típus, ami bevált?
Később szeretnék egy Iberital Challenge darálót, de sajnos nem mostanában lesz.

Ákos, Szőrmók:

Mihez kell darálni? Ha nem espresso géphez, vagy törökös készítéshez, akkor akár a "propelleres" is megteszi, vagy az olcsóbb síktárcsás, kúpos kávédarálók. (Ha meg "ráérzel az ízére", akkor úgyis veszel valami másikat. ;))

propelleresnél azért  vigyázni, hogy ne égesse meg a kávét. (Óvatosan, egyszerre csak pár másodpercre bekapcsolni, és addig folytatni, míg kb. egyforma nagyságú szemcsék "alakulnak ki" a darálóban.)

Őröltetni akkor tudtok, ha a forgalmazónál vásároltok kávét (tudok pár helyet, ahol kérésre le is darálják a kávét, de ez is csak akkor jó, ha nem espressohoz kell...)

Sőt, érdemes még körülnézni a vakerán, kézi darálót ot is ki lehet fogni, persze azzal kicsit dolgozni kell.

Ha valaki espressozni akar, annak érdemes ellátogatni a printa kávézóba (Bp. Rumbach S. utca), ot lehet vásárolni espressoképes kézi őrlőt olyan 12k Huf-ért. (Új, kézi, kerámia őrlőkúpokkal)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici