Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1464042 alkalommal)

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
Re:Kávézó
« Válasz #3615 Dátum: 2012. Április 25. - 17:40:47 »
Fonti, én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Sok sikert kívánok Nekik így látatlanban is!

Ja, és még csak annyit, hogy bár, én (mi) szerencsés helyzetben vagyunk ilyen szempontból (feleségemnek és nekem is van munkánk), de mostanában egyre többször fordul meg a fejemben a gondolat, hogy ha így megy tovább, lépni kell innen...  :borosta:

(Pillanatnyilag a két kicsi tart vissza, de hogy meddig... :nemtom:)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #3616 Dátum: 2012. Április 25. - 17:56:07 »
Én már rég elhúztam volna innen a csíkot... de hova? Sehol sem jobb a helyzet... (és mégis az emlékek, család stb. az mind itt van/volt..ami +1)  Várom, hogy a Mars intenzív expedíciója beinduljon...

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #3617 Dátum: 2012. Április 25. - 18:36:59 »
Az én fiam is állandóan azt emlegeti, hogy külföldön szeretne boldogulni, ha végez a suliban. Mondjuk optimális esetben addig még van erős négy évem, szóval holnap még nem kell a Liszt Fecóra kimennem ez ügyben. Egyébként olyan szakmát tanul, amiből itthon is el lehet vegetálni, de a nagy vágyakhoz ugye nagy pénztárca is kell, ezért kacsintgat napnyugatra.
Meglátjuk. :)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #3618 Dátum: 2012. Április 25. - 22:49:04 »
Kívánom a legjobbakat Fonti! Sajnos forró a talaj ma Magyarországon, s mintha inkább űznék az embert, mintsem nyugodt, kiszámítható életre csábítanák a hazájában. Ellehetetlenül az élet szinte minden területen!

Nagy bátorság van a fiadban, sok szerencsét Nekik!
Sheffield-England

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #3619 Dátum: 2012. Április 25. - 23:02:21 »
Azért kurva jó, hogy legalább ti itt vagytok...
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #3620 Dátum: 2012. Április 25. - 23:06:40 »
Én már rég elhúztam volna innen a csíkot... de hova? Sehol sem jobb a helyzet... (és mégis az emlékek, család stb. az mind itt van/volt..ami +1)  Várom, hogy a Mars intenzív expedíciója beinduljon...

Sehol sem jobb? Ezt hogyan érted? Ahány ismerősöm ment eddig ki, mindenki sokkal jobban él mint itthon, van aki mindenféle végzettség nélkül is. Ez elsősorban Anglia és Németország, a többi környező országról nem tudok nyilatkozni.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #3621 Dátum: 2012. Április 25. - 23:08:00 »
Amúgy nagyon jó kép lett...

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #3622 Dátum: 2012. Április 26. - 11:16:36 »
Sehol sem jobb? Ezt hogyan érted? Ahány ismerősöm ment eddig ki, mindenki sokkal jobban él mint itthon, van aki mindenféle végzettség nélkül is. Ez elsősorban Anglia és Németország, a többi környező országról nem tudok nyilatkozni.

Nekem ahány ismerősöm ment ki szerencsét próbálni, mindegyik "jobban élt" kint, amíg hajtotta magát...(ebben nincs vita). Majd mind hazajött!  ;D Nemcsak a pénztől lesz jobb vagy rosszabb az élet, Sanyi ne így nézd (mindenhol találsz munkát, ha akarsz), sok minden más is számít... Anyagilag (nominálisan) biztos jobban jár az ember külföldön, bár ez is relatív, mert kint az élet is drágább, ráadásul szakmán is múlik, de hogy mondjam az ellenpéldát is: Van egy cimborám, aki kiment Németországba dolgozni, az építőiparban látták a fantáziát. Céget csináltak, alvállalkozók lettek, itthonról kivitt az emberünk vagy 20 embert családostul-mindenestül, majd építettek, mint a kisangyal. Egy ideig tényleg jól elvoltak, egyik nyáron a cimborám jött haza egy nagy bömössel és dicsekedve magyarázta, hogy megfogta az isten lábát... Aztán jött ugyanaz, mint itthon. Csődöt jelentett az építtető, őket meg nem fizették ki. Pont úgy, ahogy itthon trendi. A cimborám most kerteket ás, füvet nyír itthon, és visszakerült a képbe a füstölős 15 éves kombi Passat...de viszonylag boldogan ittuk a sörünket egyik este...

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #3623 Dátum: 2012. Április 26. - 11:30:03 »
Sajnos ez az itthoni helyzet már nem arról szól, hogy odakint jobban lehet élni, mert többet dolgozik és több a pénz. Ma már itt egyáltalán az élés a tét. Látom, amikor egy 51 éves diplomás nő lassan egy éve nem tud semmilyen álláshoz jutni és a két nagykorú gyereke sem. ...és akkor megy a duma, hogy hány kereső tart el hány nyugdíjast. Mikor én azt látom, hogy fordítva van. És persze ha van ollyan szerencsés, akinek a nagyszülő tud segíteni.  ...még.
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #3624 Dátum: 2012. Április 26. - 12:32:43 »
Fonti- ezzel is egyet tudok érteni, iszonyú nehéz dolga van nagyon sok embernek 50 fölött... de basszus Tibetben és Nepálban, sőt Németországban is. Ezen a migrálás pont nem segít, ráadásul egy középkorú ember már sokkal nehezebben vált ( megszokásokra, rátermettségre, vesztenivalóra és hozzáállásra gondolok). Gondolom Sanyi a pályakezdőket, én a pályán haladókat, míg az idősebbeket Te látod jobban a környezetünkben.

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #3625 Dátum: 2012. Április 26. - 12:40:18 »
Sajnos ilyen szempontból a fiatalabbak gondját is elég jól tudom érzékelni. Még így is maradt 3 a közvetlen környezetemben...

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #3626 Dátum: 2012. Április 26. - 14:31:05 »
Csak, hogy valami jó is legyen idehaza... pár órája megszületett az első gyerekem.  :borz1:
(Délután megyünk a lányommal meglátogatni.)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #3627 Dátum: 2012. Április 26. - 14:33:34 »
Csak, hogy valami jó is legyen idehaza... pár órája megszületett az első gyerekem.  :borz1:
(Délután megyünk a lányommal meglátogatni.)

Gratula!!!!!!! :buek: :buek: :buek:

Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #3628 Dátum: 2012. Április 26. - 14:34:29 »
Húúúú! Gratulálok Malacnak és Mamának! Jó egészséget mindkettőtöknek!  :borz2:

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #3629 Dátum: 2012. Április 26. - 14:35:39 »
Köszönöm! :boldog:
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici