Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1461044 alkalommal)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
Re:Kávézó
« Válasz #3795 Dátum: 2012. Május 14. - 22:33:28 »
Ez megnyugtató, akkor majd jobban körülnézek. Amire kell, arra jó lesz valszeg ez is.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #3796 Dátum: 2012. Május 14. - 22:45:22 »
Óccsóért jó, csak azt akartam sugallani, hogy ne gyúrj rá nagyon, nem antikvitás, nem retró, lopott forma, épphogy használható minőség, óccószág.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #3797 Dátum: 2012. Május 14. - 22:58:28 »
Jaa, nem is olyan megfontolásból akartam venni :) Erősen használat orientált vétel lesz, még csak díszlet funkciót se fog betölteni. Néha amikor fényképezni akar majd nővérem ékszereket náluk otthon, ilyennel akarja megvilágítani a lightbox-át. Arra meg 2 oldalról 1-1 20W-os halogén izzós ilyen cucc elég lesz neki.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető vidak

• Törzstag
« Válasz #3798 Dátum: 2012. Május 16. - 07:53:48 »
Mintha annak idején Office Depot-ból rendeltünk volna ilyet, de most nem láttam a webshopjukban

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #3799 Dátum: 2012. Május 16. - 08:20:39 »
Jaa, nem is olyan megfontolásból akartam venni :) Erősen használat orientált vétel lesz, még csak díszlet funkciót se fog betölteni. Néha amikor fényképezni akar majd nővérem ékszereket náluk otthon, ilyennel akarja megvilágítani a lightbox-át. Arra meg 2 oldalról 1-1 20W-os halogén izzós ilyen cucc elég lesz neki.

Lightboxba 20w-os halogénnel ékszerfotó (oda kéne a mélységélesség) erős kétségeim vannak a sikerrel kapcsolatban. Nem fénysátorról van szó?

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #3800 Dátum: 2012. Május 16. - 10:23:25 »
Lightboxba 20w-os halogénnel ékszerfotó (oda kéne a mélységélesség) erős kétségeim vannak a sikerrel kapcsolatban. Nem fénysátorról van szó?

Pici 40x40-es kínai fénysátor amit lehet kapni eBay-ről. Leginkább fából, gyöngyből, meg hímzőfonálból készülteket fog fényképezn, szóval nem ilyen csillogós dolgokat.

Ilyesmi:

http://www.ebay.com/itm/40-x-40cm-Phone-Studio-Box-Light-Cubic-Tent-w-Backdrop-/140750319750?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20c55f7086

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #3801 Dátum: 2012. Május 16. - 11:07:17 »
Sanyi

Kb 70-80cm-re lesz a gép a tárgytól. minimum 8-as rekesz kéne a mélységélesség miatt és 100-as iso hogy ne legyen zajos a kép.
Adj 1-2 napot. Van 35w-os spot halogén lámpám. Tesztelem, mérem.
Milyen géppel készülnének a képek? A képek milyen felhasználásra kellenek?

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #3802 Dátum: 2012. Május 16. - 11:41:39 »
http://www.edigital.hu/Ultrazoom_fenykepezogep/Canon_PowerShot_S3_IS_digitalis_fenykepezogep-p24812.html

Egy ilyen géppel, ezzel próbálom fényképezni a borotváimat is több-kevesebb sikerrel  :-\

Nem tudom a gép mire elég, de abban biztos vagyok hogy jóval többre mint amit én ki tudok belőle hozni. Úgy néz ki a tegnapi beszélgetésünk alapján hogy én fogom fényképezni az ő cuccait is  ;D

Felhasználás szempontjából a Meskára akar majd felpakolni ilyen-olyan kis ékszereket eladni, mostanság ezzel üti el az idejét, pont ahogy barátnőm is, biztos megirigyelte tőle  :)

Jó eséllyel inkább én fogom majd upgradelni a saját cuccaimat, és neki is én fotózok, szóval bármilyen 10 ezer környékéből kihozható világítás érdekelne ami elég egy ilyen lightboxhoz. Mivel borotvákhoz is fogom használni ezért kicsit talán többet is rá merek majd költeni, csak nem akarok pofára esni hogy sok pénzért sem lesznek jobbak a képeim.

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #3803 Dátum: 2012. Május 16. - 12:00:51 »
Küldj e-mailben 1-2 eredeti formázatlan képet amire azt mondtad jól sikerült (borotváról, ékszerről).  Egy két szóban hogy milyen javulást szeretnél látni. Megpróbálok segíteni.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #3804 Dátum: 2012. Május 16. - 12:07:18 »
Küldj e-mailben 1-2 eredeti formázatlan képet amire azt mondtad jól sikerült (borotváról, ékszerről).  Egy két szóban hogy milyen javulást szeretnél látni. Megpróbálok segíteni.

Királyság, köszi szépen, amint otthon leszek majd írok!   :sör:

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #3805 Dátum: 2012. Május 16. - 13:08:33 »
Állványod a fényképező géphez van?

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #3806 Dátum: 2012. Május 16. - 14:35:28 »
Állványod a fényképező géphez van?

Igen, az van, kaptam a géphez. Működik is rendesen, terveztem is hogy használni fogom a következő próbálkozásaimnál.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #3807 Dátum: 2012. Május 16. - 19:44:55 »
Zajos képnél nem az ISO-val van baj, hanem a kisujjkörömnyi érzékelőkkel. Lehet normális képet csinálni akár 3200-as ISO-val is, csak vas kell hozzá. :)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #3808 Dátum: 2012. Május 16. - 20:47:01 »
Zajos képnél nem az ISO-val van baj, hanem a kisujjkörömnyi érzékelőkkel. Lehet normális képet csinálni akár 3200-as ISO-val is, csak vas kell hozzá. :)

Ja az egyiknek az ára 5 számjegyű a másiké meg 7.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #3809 Dátum: 2012. Május 17. - 17:38:42 »
Idézet
"Elképzelhető, hogy kiadja, amit szeretnék (egy pamacs és egy kávé tömörítő nyél)..."
"erről kicsit bővebben is írhatnál a kávézóban! milyen a fej, stb?"

A pamacsoktól jöttem át ide, PaT kérésére a témával.

Előzmények: ide tévedtem néhány hónapja, majd olvasom, hogy Imre eléggé benne van a kávés témában, legalábbis tőle szoktatok tanácsot kérni, ha jól emlékszem. Majd a Kávékorzón, és az index Kávéológia fórumán kötöttem ki. Régi álmom volt, hogy lecserélem a kotyogómat valami komolyabbra. Azt már tudtam régről, hogy egy jó főző, és egy jó daráló lesz a megoldás. Sokat olvastam a témában. A vége egy Gaggia Classic és egy Iberital Challange lett.

Na, innen kezdett bonyolódni a dolog. Azelőtt fogalmam sem volt, hogy mennyire fontos a nyomás, a hőmérséklet a kávé minősége, mennyisége, szavatossága, a tamperolás minősége, erőssége, lefolyási idő/mennyiség/szépség/...stb.

Aztán a Gaggiához manapság már nyomásfokozós szűrőket adnak csak, azzal pedig csak max. átlagos kávét lehet főzni. Azt már nem. :) Persze, kell egycsészés szűrő (itthon főleg egyedül kávézom), meg kétcsészés. Viszont az egycsészés nyomásfokozós szűrő helyett La Marzocco egycsészést kell/érdemes venni, mert az a legjobb. (Itt is bonyolódott tovább a dolog, de már így is nagyon elkanyarodtam...).

Az egycsészés LM szűrőhöz viszont 41mm-es tömörítő kell. Olyan pedig nincs. Le kell gyártatni. Az index fórumán megismerkedtem Luigi-vel, tőle vettem 41-es tamper talpat (meg kétszer kávéztam nála, a kávézóban, megmutatta az okosságot.), amihez kellene egy nyél.
Itt tartok most. Még tervezés alatt áll, gyűjtöm az ötleteket....

ui.: Jelenleg Molinari Oro-ból főzök. Néhány kávét már sikerül eltalálnom. A tejhab/gőzölt tej is alakul. A latte art-al még le vagyok maradva. :)

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici