Örülök, hogy terjed a KV-kór is!
Szivárgó Gaggia-k doktora SiD (sid@kavekorzo.hu). Igaz, hogy nem garanciális szervíz, de lehet, hogy sokkal jobb. Én futnék egy próbakört garijeggyel, és ha nem kielégítő az eredmény, akkor hozzá vinném a gépet. Ha már esetleg nem garanciális, akkor pedig egyenesen hozzá.
Ez még OPV-vel szerelt Classic? Ha nem, akkor SiD azt is tud bele tenni, sokat javít a kávén, különösen az egycsészésen. Hogy ne legyek szakmai: OPV=overpressure valve, azaz túlnyomás szelep. Ez biztosítja, hogy kis ml/sec átfolyás mellett se menjen egy beállított érték fölé a víznyomás, hanem az ideálisnak tartott 8,5-9,5 bar tartományban maradjon. (a kisebb víznyomáshoz tartozó felesleges vízáramot visszajuttatja a tartályba.)
Jó kemény habot tudok csinálni, tegnap kaptam ajándékba Inox tejkiöntőt, most éppen gőzölőcső hosszabbítót keresek, csináltatnom kell.
Szerintem tejhabnál nem cél a keménység. Pont az a jó, ha egységes elegyet képez a gőzölés végén a tej és a tejhab, és szépen önthető a habosító kancsóból közvetlenül a gőzölés után. Legalábbis bármilyen mintaöntésnek ez az alapja. Ha az ilyen tejhabot állni hagyja az embere a kancsóban, akkor viszonylag hamar szétválik tejre és habra. Na ekkor már nehéz őket tisztességesen összekeverni öntéshez.
Korábban talán már linkeltem: nagyon jó a
coffeegeek habosítási kis kt-ja, ennek alaján szép eredményeket lehet elérni!