Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1457733 alkalommal)

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #3990 Dátum: 2012. Június 11. - 23:10:15 »
Na nekem meg meghoztátok a kedvem a Hario vételhez. Lalival már megy az akciózás.  :crazy:

Ki Lali? Csinájunk közös beszerzést!  :crazy:

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #3991 Dátum: 2012. Június 11. - 23:11:22 »
Szerintem ha a régi objektívek mechanikailag-elektronikailag kompatibilisek lennének, mindenki azokat keresné. Persze ez különösebben a gyártóknak sem érdeke.
A jelenség mindenesetre tettenérhető például a távcsöveknél, ott igen szép áron mennek a régi oroszok is.

Mechanikailag kompatibilizálható (de szép szó), egy alap 50-es obi 5-10 ropi. Ha ráírják, hogy C. vagy K. És azt hogy Digital, akkor már kapásból 30. Igaz, hogy nem mér fényt, igaz, hogy nem állít éllességet, meg blendét ottomatice, de ezek már a "szakma" szépségei. A kedvenc gépem egy Canon AE-1 sport volt. Mérőékes, spott fénymérővel, de nagyon szerettem. Aztán jött a dugitális korszak. Egy barom voltam, hogy eladtam. Iso50-es ff. filmet push-olj fel iso400-ra, tegyél rá egy 50/1.2-es lencsét, és bokalefos. A fix 135/1,8 és egy jó kis 100-as dia, maga a menyország. Ezzel a kombinációval fényképeztem végig Velencét, aztán Pesten hivatáskor végigkarcolták a filmet. Gyakorlatilag 3 épp kocka maradt. Csak egy kicsit üvöltöttem a laboránssal. Istenem, amikor még egy kocka fényképezésével ellötyögtem vagy 10 percet...
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #3992 Dátum: 2012. Június 11. - 23:25:55 »
Ja, az AE-1 tuti volt, meg a Pentax ME. Én is eladtam, annyira nem bánom. Úgysem vacakolnál már filmmel, macerás is, drága is, nem tudod már hol előhívatni, nagyíttatni..

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #3993 Dátum: 2012. Június 11. - 23:38:15 »
Mert így is megveszik, illetve ezt kínálják, ezt kell megvenni. Mindegyik gyártó ilyen stratégiával, beszintezve adja a termékét. Egy aps-c szenzoros gépre egy alapobjektív, ami 50mm eqv 60e körül van. Nem hiszem el, hogy drágább, illetve ugyanannyi a gyártási költsége, mint az alapzúmoknak.

Miért kell ma aranyáron mérni egy 1.8-as fényerejű obit? 1.2-ről ne is beszéljünk... A legtöbb manapság 4-esnél kezdődik (ami megfizethető)...aztán mindenféle okos megoldások vannak rá digitáliszan, hogy valami látszódjon a képen... Én meg azt szívtam meg, hogy belementem a digitálsi tükörreflexes mókába. Alapobi Btk kategória (mi a f...ért gyártják???) ami meg esetleg jó lehet, az többhavi fizu.

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #3994 Dátum: 2012. Június 11. - 23:40:58 »
Ááá, dehogynem. Fekete-fehéret otthon -aki szereti az úgyis megtanulja legalább előhívni otthon- színeset még nagyon sok helyen hívnak, ellenben diát... na igen, gondolom már csak egy pár spéci helyen. Legalábbis 5-6 éve már ez volt sajnos a helyzet, azóta gondolom csak rosszabb lett.

Ja, az AE-1 tuti volt, meg a Pentax ME. Én is eladtam, annyira nem bánom. Úgysem vacakolnál már filmmel, macerás is, drága is, nem tudod már hol előhívatni, nagyíttatni..

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #3995 Dátum: 2012. Június 11. - 23:41:06 »
Miért kell ma aranyáron mérni egy 1.8-as fényerejű obit? 1.2-ről ne is beszéljünk... A legtöbb manapság 4-esnél kezdődik (ami megfizethető)...aztán mindenféle okos megoldások vannak rá digitáliszan, hogy valami látszódjon a képen... Én meg azt szívtam meg, hogy belementem a digitálsi tükörreflexes mókába. Alapobi Btk kategória (mi a f...ért gyártják???) ami meg esetleg jó lehet, az többhavi fizu.
Pont azért mert digitálisan megvan a varázslat, hogy látszódjon a képen valami. Ha nem lenne meg, akkor vehetnéd ajó lencsét olcsón. Lócitrom= digitális tökéletesítése a szar képnek, veréb= bárki, aki beveszi a dumát.  Nézd meg a kedvenc Józsink képeit. Amióta világítja a képeit azóta baromi jók, és egyre jobbak is lesznek. Ez egy tanulási folyamat, és Ő nagyon szépen halad rajta, sőt nagyon szépen nyomon is követhető rajta. Persz megvan a digitnek is a létjogosultsága, jó tud lenni az is. De amíg egy átlagos újságban 4-5 megapixelesképek vannak addig mi a fenének kell 1x megás gépeket piacra dobni? Mert mi emberek olyanok vagyunk, hogy aki nagyobb az biztos jobb. De ha csak erre megyünk, akkpr mért röhögtek ki pár éve a Margitszigeten amikor megjelentem a 18X24-es kardános gépemmel???? Na ott aztán lenne megapixel.
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #3996 Dátum: 2012. Június 11. - 23:49:22 »

Nállunk a helyhiány a befolyásoló tényező csak. Szombaton akartak rámtukmálni utoljára egynagyító gépet, és ráadásul szines fejjel. Kb 1 év alatt összevasarolható minden, jó minőségben, kivárva a jobb darabokat. De a társasházi lakást nem tudom megnyújtani. Diát hívni a fördőszobában nagyon macera, gyakorlatilag a löttyök legjava mérgező, és a hőfokokat tized pontosságra kell tartani. És ez lehetetlen.

Nem elérhető yoee

• Törzstag
« Válasz #3997 Dátum: 2012. Június 12. - 10:36:25 »
Ja, ha valakit érdekel, meopta4 színes fejjel FF nagyító nálam is van, eladó.
Nállunk a helyhiány a befolyásoló tényező csak. Szombaton akartak rámtukmálni utoljára egynagyító gépet, és ráadásul szines fejjel. Kb 1 év alatt összevasarolható minden, jó minőségben, kivárva a jobb darabokat. De a társasházi lakást nem tudom megnyújtani. Diát hívni a fördőszobában nagyon macera, gyakorlatilag a löttyök legjava mérgező, és a hőfokokat tized pontosságra kell tartani. És ez lehetetlen.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #3998 Dátum: 2012. Június 12. - 23:06:46 »
Jó ez a fényképész téma.
Most megyek alunni, de holnap belevau...
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #3999 Dátum: 2012. Június 13. - 11:02:36 »
Jó nevetést!

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=FKvCz1vmOxg" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=FKvCz1vmOxg</a>
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #4001 Dátum: 2012. Június 13. - 20:26:34 »
 :boldog:
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #4002 Dátum: 2012. Június 13. - 20:39:40 »
- Mi lesz a mackóból, ha kettévágja a vonat?
- ???
- Mackó alsó és mackó felső

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #4003 Dátum: 2012. Június 13. - 21:37:51 »
...mint Érd-alsó és Érd-felső.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #4004 Dátum: 2012. Június 18. - 07:44:09 »
Egy kis ízelítő azoknak, akik nem voltak a szombaton a fehérvári IX. Tűzzel Vassal fesztiválon:  ;)

http://www.szekesfehervar.hu/viewer.php?image=0&group=98954
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici