Szerintem ha a régi objektívek mechanikailag-elektronikailag kompatibilisek lennének, mindenki azokat keresné. Persze ez különösebben a gyártóknak sem érdeke.
A jelenség mindenesetre tettenérhető például a távcsöveknél, ott igen szép áron mennek a régi oroszok is.
Mechanikailag kompatibilizálható (de szép szó), egy alap 50-es obi 5-10 ropi. Ha ráírják, hogy C. vagy K. És azt hogy Digital, akkor már kapásból 30. Igaz, hogy nem mér fényt, igaz, hogy nem állít éllességet, meg blendét ottomatice, de ezek már a "szakma" szépségei. A kedvenc gépem egy Canon AE-1 sport volt. Mérőékes, spott fénymérővel, de nagyon szerettem. Aztán jött a dugitális korszak. Egy barom voltam, hogy eladtam. Iso50-es ff. filmet push-olj fel iso400-ra, tegyél rá egy 50/1.2-es lencsét, és bokalefos. A fix 135/1,8 és egy jó kis 100-as dia, maga a menyország. Ezzel a kombinációval fényképeztem végig Velencét, aztán Pesten hivatáskor végigkarcolták a filmet. Gyakorlatilag 3 épp kocka maradt. Csak egy kicsit üvöltöttem a laboránssal. Istenem, amikor még egy kocka fényképezésével ellötyögtem vagy 10 percet...