Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1467840 alkalommal)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
Re:Kávézó
« Válasz #6945 Dátum: 2013. Július 10. - 09:47:54 »
De az adatok jó része nem egy cégnél landol. Ezért LEHET értelme a Gilette-nek infókat gyűjteni.
Szerintem nem gyűjtenek, de én naiv vagyok. :)
Ez OKÉ, de nekik mi értelme lenne gyűjteni? Azon kívül a Gmail, Microsoft és a Facebbok is egy cég, mégis többet tudnak rólad külön-külön, mint az anyád meg a párod együttvéve. :wiggle:

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #6946 Dátum: 2013. Július 10. - 09:51:49 »
Ez egy kamu, így, ebben a formában... Kíváncsi lennék, mitől ilyen dühös az oldal készítője. Vagy csak nagyon ráér... De olyankor is inkább elfogyasztok egy sört.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #6947 Dátum: 2013. Július 10. - 09:56:40 »
De az adatok jó része nem egy cégnél landol. Ezért LEHET értelme a Gilette-nek infókat gyűjteni.
Szerintem nem gyűjtenek, de én naiv vagyok. :)
Ez OKÉ, de nekik mi értelme lenne gyűjteni? Azon kívül a Gmail, Microsoft és a Facebbok is egy cég, mégis többet tudnak rólad külön-külön, mint az anyád meg a párod együttvéve. :wiggle:
Minden cégnek hasznos, ha adatai vannak a vásárlók szokásairól.  Mennyit hezitálsz, mielőtt kiválasztod a terméket, kik a vásárlóid (életkor/anyagi helyzet/stb), mi befolyásolja hogy a versenytársét veszed-e.  Nem tudom hogy a konkrét esetben mi kell a Gillette-nek, és egyáltalán mi igaz a sztoriból, de motiváció az adatgyűjtésre mindig van, csak eddig drága lett volna, viszont filléres chippel már lehet megéri.

Másrészt simán lehet lopásgátló technológia is, a belinkelt oldalon is azt mondják, hogy kasszánál ellenőrzi hogy ki lett-e fizetve.  Ez is logikus lenne, mert a cartridge penge kicsi és drága termék, amit nagyobb valószínűséggel lopnak.  Én arra tippelnék hogy ez az elsődleges cél.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #6948 Dátum: 2013. Július 10. - 10:12:30 »
Rfid a kereskedelmi folyamatokat segitő kütyü, kamera, audio rögzitő stb nincs benne. Pár év és a technológia ezt is lehetővé fogja tenni. Megnyugtatásképp, te pedig egy ugyanilyen detektorral fogsz vasarolni menni, hogy nehogy bemérjenek. Az utakon kb. ugye már ez megy... amig nem lesz full diktatúra, lesz ellenállás. A cikk vizió, még kamu.. Nem a zsilett kameráz, hanem a barátnőd ex-e!  :censored: :kepet: ;D

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #6949 Dátum: 2013. Július 10. - 10:16:41 »
Minden cégnek hasznos, ha adatai vannak a vásárlók szokásairól.  Mennyit hezitálsz, mielőtt kiválasztod a terméket, kik a vásárlóid (életkor/anyagi helyzet/stb), mi befolyásolja hogy a versenytársét veszed-e.  Nem tudom hogy a konkrét esetben mi kell a Gillette-nek, és egyáltalán mi igaz a sztoriból, de motiváció az adatgyűjtésre mindig van, csak eddig drága lett volna, viszont filléres chippel már lehet megéri.

Másrészt simán lehet lopásgátló technológia is, a belinkelt oldalon is azt mondják, hogy kasszánál ellenőrzi hogy ki lett-e fizetve.  Ez is logikus lenne, mert a cartridge penge kicsi és drága termék, amit nagyobb valószínűséggel lopnak.  Én arra tippelnék hogy ez az elsődleges cél.
Mivel egy viszonylag nagy internacionális vállalat eladóterében keresem a kenyerem, így tudok ezekre válaszolni. H mennyit hezitálsz, azt nem tudják RFID-del felmérni, arra az eladókkal történő beszélgetések igazán alkalmasak. Életkor és anyagi helyzet egyrészt vizuális uton, másrészt a blokkról kidererül; RFID nem kell hozzá. Versenytársakat kib@szott pontosan ismerik, konkrétan ezen én lehidaltam, de a versenytársak éves forgalmát boltra lebontva ismerik (ugyanis az azonos tevékenységi körű multik között nagy a humán-vándorlás); a választékot és árat ún. konkurencia-viziteken felmérik, a piackutatásokkal pedig felmérik a vásárlói igényeket, így ez utóbbi kettő kombinálva pontosan megmutatja, h mit-miért nem nálunk vesznek.
A pontgyűjtő hűségkártyád vásárlásait tárolják, azon életkor-lakcím-telefonszám-email szerepel; ennél több egyszerűen nem érdekel egy céget.

RFID: igen, lehet szerepe a lopásvédelemnek, sőt. Bár az esetek 98 %-ban némi belsős információ (pl.: h nem a címkén, hanem mondjuk a ruha gallérjába van bevarrva a lopáskor kapusípolást kiváltó mittudoménmipontosan - én valamilyen mágnesezett áramkörszerűségnek nézem a lap-csipogókat), egy erős mágnes (ugye a kasszán is az semlegesíti a lopásellenimittudoménmit) és egy kombináltfogó (a drótos csipogók levágására) tökéletesen elég.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #6950 Dátum: 2013. Július 10. - 11:11:49 »
H mennyit hezitálsz, azt nem tudják RFID-del felmérni, arra az eladókkal történő beszélgetések igazán alkalmasak. Életkor és anyagi helyzet egyrészt vizuális uton, másrészt a blokkról kidererül; RFID nem kell hozzá.
Szerintem másról beszélünk, én arról hogy hogyan viselkedsz/mozogsz a bolton belül.   Ezeket kamerákkal+bolton belül személyt követni képes algoritmusokkal elemzik, ugyanezek képesek egy hozzávetőleges gender/age/race besorolásra.  Nem tudom hogy Mo-n ezek mennyire elterjedtek, de az USA-ban már simán.   Már most is van olyan rendszer, ami az okostelefonod wifijét tudja követni; amint bekerül a termék a kosaradba, rajta egy RFID-el, onnantól kézenfekvő ezt is felhasználni.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #6951 Dátum: 2013. Július 10. - 11:29:01 »
Ma a kereskedelemben nincs olyan rendszer, amivel pontosan (1 nm-en belül) meghatározható lenne akár RFID-vel, akár Wi-Fi-vel egy objektum tetszőleges helyzete. Ami van, az rettenetesen pontatlan, és rettenetesen drága, és rettenetesen nem életszerű.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #6952 Dátum: 2013. Július 10. - 11:55:04 »
Ma a kereskedelemben nincs olyan rendszer, amivel pontosan (1 nm-en belül) meghatározható lenne akár RFID-vel, akár Wi-Fi-vel egy objektum tetszőleges helyzete. Ami van, az rettenetesen pontatlan, és rettenetesen drága, és rettenetesen nem életszerű.
Megfelelő RFID-vel párméteres körön be tudod lőni, egyszerűen azzal hogy észlelted, ha ennél jobb kell akkor jelerősség-alapú háromszögelés + egy filter.  Wifivel azt simán el tudod dönteni, hogy vki csak elment a bolt előtt (megállt-e, pl kirakatot nézni), vagy bejött a boltba.  Ezzel nem lőtted be 1m²re, de az nem is szükséges.  És persze az egészhez még jön a jó öreg kamera+szoftver.  Ha ezeket elkezded kombinálni, elég jó követést kapsz.  Az, hogy még nem elterjedtek ezek a rendszerek a vásárlók követésére, egyszerűen annyit jelent hogy az ár/érték aránya még nem érte el azt a pontot, akkor majd pár év múlva.

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #6953 Dátum: 2013. Július 16. - 00:59:02 »
Húbae... egy autó ára lesz...

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #6954 Dátum: 2013. Július 16. - 09:44:11 »
A végén kb. hogy néz majd ki?
Szúrj be képet róla légy szíves!
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #6955 Dátum: 2013. Július 16. - 20:21:52 »
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Gesa

• Törzstag
  • Proraso über alles!
« Válasz #6956 Dátum: 2013. Július 19. - 22:29:20 »
Tekertem ma 216 km-t, fáj a s*ggem, mint egy elsőbálozós b*zinak.
Asszem a cyclocross is kap egy Brooks-ot, bármennyire is idétlen lesz rajta.
"Csak verem, verem, verem, majd beleszakadok, nem bántok én senkit, csak verem a habot...."

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #6957 Dátum: 2013. Július 19. - 22:30:52 »
Rossz a kocsid?  ;D
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #6958 Dátum: 2013. Július 19. - 22:57:55 »
Merre jártál Géza?
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #6959 Dátum: 2013. Július 20. - 06:47:08 »
Balaton kerülés?!
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici